BANCI | Stirea Zilei

Clientii Bank Austria care au investit in fondul Pioneer, afectati de jocul piramidal Madoff

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-12-30 20:34

Uriasa frauda a fondului de investitii american administrat de Bernard Madoff, estimata la 50 de miliarde de euro, cea mai mare din istorie, afecteaza si banca austriaca Bank Austria, parte a UniCredit Group, prezent in Romania prin UniCredit Tiriac Bank.

De fapt, Bank Austria este implicata indirect in acest scandal, intrucat adevaratul perdant este fondul de investitii Pioneer, care face parte din grupul UniCredit.

Potrivit publicatiei austriece Die Presse, pierderile clientilor Bank Austria care au avut investitii la fondul Pioneer se ridica la aproximativ jumatate din suma totala de 350 milioane de dolari estimata de banca centrala a Austriei ca fiind pierduti de catre investitorii austrieci in scandalul jocului piramidal al lui Madoff.

Clientii Bank Austria au solicitat chiar despagubiri bancii, considerandu-se inselati de prospectul si publicitatea facuta fondului de investitii al Pioneer, denumit PrimeoFonds.

Investitorii spun ca banca nu i-a informat despre faptul ca, in realitate, banii lor sunt investiti intr-un fond administrat in America, ei fiind convinsi ca de administrarea banilor se ocupa exclusiv fondul Pioneer. In realitate, o buna parte a fondurilor din respectivul fond, poate chiar in totalitate, erau incredintati excrocului Medoff.

Bank Austria si-a declinat responsabilitate pentru criza aparuta, sustinand ca nu a facut decat sa cumpere, in umele clientilor, certificate de investitor ale Pioneer.

La randul sau, Pioneer isi exprima increderea ca pierderile din acest caz vor fi recuperate iar clientii vor fi despagubiti.

Fondul Pioneer functioneaza si in Romania.

Fondul Europa Obligatiuni, administrat de societatea Pioneer Asset Management, s-a dovedit unul dintre cele mai performante fonduri mutuale in 2008 cu un randament in lei de 12,6% obtinut pe ultimele 12 luni.

Europa Obligatiuni este denominat in euro si investeste in obligatiuni emise sau garantate de statul roman sau de statele membre ale Uniunii Europene.

Potrivit informatiilor publicate pe site-ul UniCredit Tiriac Bank, aveti la dispozitie trei fonduri de investitii:

STABILO este un fond deschis de investitii destinat atat persoanelor fizice cat si juridice, cu un profil conservator. Fondul urmareste oportunitatile de venituri fixe in lei (titluri de stat, obligatiuni municipale si corporatiste, depozite), fara riscuri semnificative. Perioada recomandata de investire in fond este de minim 1 an.

Politica de Investitii: Stabilo a fost de-a lungul anilor un fond monetar, cu lichiditate foarte ridicata a portofoliului. Pentru optimizare portofoliu si diferentiere de alte produse financiare in 2005 a devenit un fond de instrumente de venit fix, inclusiv obligatiuni.
Unitatile de fond sunt exprimate in lei. Comisionul de subscriere este 1% iar cel de rascumparare este 0%.

Performante
4.74% in 2008 ( la 30.06.2008)
8,77% in 2007
6,88% in 2006
7,80% in 2005
19,31% in 2004

INTEGRO este un fond deschis de investitii adresat cu precadere investitorilor cu un profil de risc moderat. Presupune investitii pe termene mai lungi, durata recomandata fiind de 2-3 ani.

Politica de Investitii: Integro are un portofoliu diversificat intre instrumente monetare si de venit fix pe de o parte (inclusiv obligatiuni municipale si corporatiste), respectiv actiuni listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) pe de alta parte.

Unitatile de fond sunt exprimate in lei. Comisionul de subscriere este 2,5% iar cel de rascumparare este 0%.

Performante:
-17,94% in 2008 ( la 30.06.2008)
11,82% in 2007
12,64% in 2006
29,10% in 2005
38,21% in 2004


EUROPA OBLIGATIUNI este primul fond deschis de investitii ce acceseaza piete de capital externe, avand ca obiectiv principal conservarea capitalului investit si realizarea unei cresteri moderate, in conditii de lichiditate sporita. EUROPA OBLIGATIUNI este primul fond local deschis de investitii denominat in euro.

Politica de Investitii: este orientata cu precadere catre obligatiuni emise sau garantate de unul din statele membre ale Uniunii Europene precum si instrumente de venit fix emise de entitati romane.

Unitatile de fond sunt exprimate atat in lei, cat si in euro. Comisionul de subscriere este 2% iar cel de rascumparare este 1% pana la 6 luni de la subscriere, 0,5% intre 6 si 12 luni si 0% dupa 12 luni de la subscriere.

Performante:
-1.36% in 2008 (la 30.06.2008)
1,06% in 2007
3,92% in 2006

Pentru informatii si subscrieri, adresati-va celei mai apropiate sucursale UniCredit Tiriac Bank.

Cititi prospectul de emisiune inainte de a investi in fondurile de investitii.

Performantele anterioare ale fondurilor nu reprezinta o garantie a realizarilor viitoare.

Fondul deschis de investitii STABILO este inregistrat in Registrul C.N.V.M. cu nr. CSC06FDIR/400007 din 11.12.2003. Depozitarea activelor Fondului este realizata de catre BRD - Groupe Société Generale, persoana juridica romana cu sediul in Bd. Ion Mihalache nr. 1-7, sector 1, Bucuresti.

Fondul deschis de investitii INTEGRO este inregistrat in Registrul C.N.V.M. cu nr. CSC06FDIR/400003 din 02.12.2003. Depozitarea activelor Fondului este realizata de catre ING Bank N.V. Amsterdam, persoana juridica olandeza, cu sediul secundar in Sos. Kiseleff nr. 11-13, sector 1, Bucuresti. Fondul deschis de investitii PIONEER EUROPA OBLIGATIUNI este inregistrat in Registrul C.N.V.M. cu nr. CSC06FDIR/400023 din 17.06.2005. Depozitarea activelor Fondului este realizata de catre UniCredit Tiriac Bank S.A., persoana juridica romana cu sediul social in Str. Ghetarilor nr. 23-25, sector 1, Bucuresti, tel.: 021 210 0016, fax.: 021 210 5017, e-mail: office@pioneerinvestments.ro , web-site: www.pioneerinvestments.ro .

Societatea de administrare a fondurilor STABILO, INTEGRO si PIONEER EUROPA OBLIGATIUNI este Pioneer Asset Management S.A.I. S.A., inregistrata in Registrul C.N.V.M. cu nr. PJR05SAIR/400007 din 16.01.2004. cu sediul in Bd. Dacia nr. 56, sector 2, Bucuresti.

Distributia unitatilor de fond este realizata de catre UniCredit Tiriac Bank la sediul central, Str. Ghetarilor nr. 23-35, Sector 1, Bucuresti precum si prin toate sucursalele din Bucuresti si din tara.

Fondurile comporta nu numai avantajele ce le sunt specifice, dar si riscul nerealizarii obiectivelor, inclusiv al unor pierderi pentru investitori, veniturile abrase in investitie fiind, de regula, proportionale cu riscul. Performantele anteriore ale fondului nu reprezinta o garantie a realizarilor viitoare. Cititi prospectele de emisiune inainte de a investi in aceste fonduri. Informatii complete sau documente privind Fondurile – regulile fondurilor, prospectuale de emisiune, rapoarte – se pot obtine de la sediul societatii de administrare, de la distribuitorii autorizati, cat si de pe site-ul www.pioneerinvestments.ro .

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii