BANCI | Educatie financiara

Cea mai simpla metoda de plata a facturilor? Direct debitul, cu siguranta!

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-10-09 21:29

De ce suntem atat de siguri de acest raspuns? Din simplul fapt ca prin serviciul de debit direct oferit de banci tu nu trebuie sa faci nimic pentru a-ti plati factura: banca o face in locul tau.

Asadar, nu e nevoie sa te deplasezi la ghiseul unei banci sau la un ATM, nu e nevoie sa te chinui sa introduci parole, coduri de client, sume de bani si alte detalii pe calculator sau telefon daca folosesti internet sau mobile banking.

Nu trebuie sa faci nimic, serios! Banca iti plateste factura automat, in momentul in care o primeste de la furnizorii de utilitati, telefonie mobila, asigurari, credite, orice plata regulata.

Un alt avantaj important al debitului direct: scapi nu doar de drumuri ci si de griji! De cate ori ati uitat sa platiti o factura? Sau poate ca nici macar nu ati vazut-o, daca ati lipsit mai mult de acasa sau s-a ratacit din diverse motive.

Fireste ca in acest fel evitam probleme ce pot aparea in urma neachitarii facturilor la timp: penalitati de intarziere sau chiar intreruperea functionarii serviciilor.

Am mai adauga, in final, un avantaj mai putin evident al debitului direct, dar foarte important: formarea unui comportament de plata responsabil, adica respectarea termenelor contractuale, fapt care aduce clientului beneficii pe termen lung: in istoric de plata pozitiv, atat in ceea ce priveste achitarea facturilor de telefonie, curent sau gaze, cat si a ratelor de banca, este apreciat tot mai mult de catre companii si banci, atunci cand clientii solicita innoirea contractelor sau incheierea altora noi.

Din pacate, romanii mai inca mult pana sa devina constienti de avantajele apelarii la serviciile de plata automata a facturilor: un sondaj recent arata ca peste 90% dintre romani prefera in continuare plata in numerar pentru achitarea facturilor.

Probleme?

Probabil ca va intrebati ce se intampla atunci cand nu aveti suficienti bani in cont pentru achitarea facturii sau pur si simplu nu doriti sa platiti o factura sau vreti sa o platiti la alta data.

Nicio problema! Cu un simplu telefon la banca se poate rezolva problema, fireste! Anulati plata facturii automate prin debit direct pentru o luna sau o anumita perioada, urmand sa reveniti la normal atunci cand veti fi rezolvat problemele!

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiara



Cand bancile promoveaza creditele cu dobanda fixa, tu fii atent(a) la cea variabila!

De ce? Raspunsul e intuitiv: ne aflam intr-o etapa de scadere a dobanzilor, dupa ce acestea au atins un varf de crestere in 2023, din cauza inflatiei. Dobanzile fixe sunt recomandabile intr-o perioada cand nivelul acestora este redus si urmeaza un nou ciclu de detalii

Blocarea profitului din criptomonede in Blockchain este o metoda de frauda online

"Cum pot scoate banii mei profit din tranzacții cu bitcoin blocați în blockain să nu mai trimit bani înainte că mam săturat de minciuni și înșelat, vă mulțumesc de înțelegere și aștept răspuns", intreaba un cititor. "La fel prescriu mai detalii

Geolocalizarea, o masura de protectie impotriva fraudelor luata de ING Bank

ING Bank adopta o masura de protectie impotriva fraudelor online si cu cardul, in premiera pe piata bancara din Romania: geolocalizarea. Prin acest nou serviciu, disponibil in aplicatia Home Bank, ING detecteaza tranzactiile bancare facute de fraudatori, cu detalii

Mama mea de 74 de ani a facut 10 credite la IFN-uri si acum are de platit dobanzi de 4.000 de lei din pensia de 2.300 de lei. Ce pot sa fac?

„Mama mea, in varsta de 74 de ani, cu afectiuni neuronale nediagnosticate legal (pentru ca refuza un control ce ar putea duce la internarea ei, are 9 pisici de crescut) m-a anuntat ca a contractat peste 10 credite de la 10 IFN-uri si are de platit 4.000 de lei pe luna doar dobanzi din detalii

 



 

Ultimele Comentarii