BANCI | Educatie financiara

Ce trebuie sa stii despre creditul de refinantare

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-05-19 15:17

- In primul rand trebuie sa stii ca nu vei primi banii în mod direct, creditul de refinanţare fiind destinat rambursării integrale a celui în derulare; există un singur caz în care poţi primi o parte din credit, respectiv în situaţia în care prin creditul de refinanţare obţii o sumă suplimentară celei contractate iniţial.

- Refinanţarea unui credit ce presupune existenţa unei ipoteci asupra unui bun imobil poate implica existenţa şi plata unor taxe notariale de transfer al ipotecii, e spune in Ghidul de investitii imobiliare realizat de BCR.

- Poţi beneficia de condiţii mai avantajoase faţă de oferta curentă.

- Refinanţarea creditului/creditelor în derulare are la bază o decizie al cărei scop final este diminuarea costurilor actuale cu ratele de credit, compensând inclusiv efortul financiar depus în acest sens.

- Protejează-ţi investiţia şi pe cei dragi cu Planul de protecţie a veniturilor! În viaţă există situaţii pe care nu le putem controla, anticipa şi în faţa cărora devenim vulnerabili. Pot apărea oricând momente nefericite ce ne pot influenţa veniturile şi implicit capacitatea de rambursare a creditului: şomaj, incapacitate temporară de muncă, invaliditate sau deces.

- Pentru a-ţi proteja achiziţia făcută cu ajutorul creditului bancar şi să fii la adăpost, atât tu, cât şi cei dragi, poţi opta pentru încheierea unui certificat de asigurare complexă, plătind un cost lunar. Acesta oferă garanţia că, în cazul pierderii locului de muncă, îmbolnăvire, incapacitate de muncă etc. creditul nu devine o povară pentru familie, societatea de asigurări preluând plata datoriilor tale către bancă.

- În cazul creditelor destinate realizării de investiţii imobiliare, asigurarea locuinţei ce constituie garanţia creditului este obligatorie pe toată perioada de creditare şi poate fi încheiată cu orice societate de asigurări agreată de bancă.

- Analizează cu atenţie ofertele de finanţare: există bănci care oferă gratuit această asigurare, pentru ca tu să te bucuri liniştit de locuinţa achiziţionată. Nu uita însă de asigurarea obligatorie! Aceasta trebuie încheiată şi reînnoită periodic, dacă prevederile legale cer acest lucru.

- În cazul în care cumperi un apartament care are deja o asigurare obligatorie încheiată trebuie să notifici acest lucru societăţii care a emis poliţa, care va întocmi un act adiţional cu datele tale de identificare. Asigurarea va rămâne valabilă până la data expirării celei eliberate fostului proprietar. Totodată, există posibilitatea de a încheia o poliţă de asigurare facultativă care acoperă cele 3 riscuri şi, astfel, nu va mai trebui să închei şi poliţa de asigurare obligatorie.

- Citeşte cu atenţie în contractul de credit termenii şi condiţiile de acordare a împrumutului. Adresează întrebări consilierului client în legătură cu termenii şi clauzele pe care nu le înţelegi în totalitate. Nu uita că tu garantezi creditul cu o casă şi rişti să o pierzi în momentul în care nu mai poţi plăti ratele.

- Achită la timp ratele la credit. În cazul în care întâmpini dificultăţi financiare, adresează-te băncii care ţi-a acordat împrumutul pentru găsirea unei soluţii personalizate, care să te ajute să depăşeşti perioada dificilă. Soluţiile oferite de bănci vizează rescadenţarea sau reeşalonarea creditelor în derulare.

- Informează banca asupra oricărei modificări intervenite în datele tale de identificare (ex: schimbare domiciliu, număr de telefon, e-mail etc.) pentru a putea primi informaţii legate de derularea creditului (modificări de dobândă, reamintire dată scadentă şi suma de plată a ratei)

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiara



Cand bancile promoveaza creditele cu dobanda fixa, tu fii atent(a) la cea variabila!

De ce? Raspunsul e intuitiv: ne aflam intr-o etapa de scadere a dobanzilor, dupa ce acestea au atins un varf de crestere in 2023, din cauza inflatiei. Dobanzile fixe sunt recomandabile intr-o perioada cand nivelul acestora este redus si urmeaza un nou ciclu de detalii

Blocarea profitului din criptomonede in Blockchain este o metoda de frauda online

"Cum pot scoate banii mei profit din tranzacții cu bitcoin blocați în blockain să nu mai trimit bani înainte că mam săturat de minciuni și înșelat, vă mulțumesc de înțelegere și aștept răspuns", intreaba un cititor. "La fel prescriu mai detalii

Geolocalizarea, o masura de protectie impotriva fraudelor luata de ING Bank

ING Bank adopta o masura de protectie impotriva fraudelor online si cu cardul, in premiera pe piata bancara din Romania: geolocalizarea. Prin acest nou serviciu, disponibil in aplicatia Home Bank, ING detecteaza tranzactiile bancare facute de fraudatori, cu detalii

Mama mea de 74 de ani a facut 10 credite la IFN-uri si acum are de platit dobanzi de 4.000 de lei din pensia de 2.300 de lei. Ce pot sa fac?

„Mama mea, in varsta de 74 de ani, cu afectiuni neuronale nediagnosticate legal (pentru ca refuza un control ce ar putea duce la internarea ei, are 9 pisici de crescut) m-a anuntat ca a contractat peste 10 credite de la 10 IFN-uri si are de platit 4.000 de lei pe luna doar dobanzi din detalii

 



 

Ultimele Comentarii