BANCI | Stirea Zilei

BCR a lansat cardul de credit contactless cu aplicatia de transport RATB inclusa

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-06-21 15:31

- BCR şi VISA au lansat şi cardul de cumpărături contactless cu aplicaţia de transport RATB inclusă

- PowerCard Standard Contactless Visa este singurul card de credit contactless din România, cu aplicaţie de transport RATB inclusă.

- BCR a vândut deja aproximativ 4.500 de carduri Zâmbet BCR, card de debit contactless, cu aplicaţie de transport RATB inclusă şi care oferă bonusuri substanţiale pentru cumpărături.

Banca Comercială Română şi VISA au lansat şi un card de credit, contactless, cu aplicaţie de transport inclusă, anunta banca intr-un comunicat.

Cardul PowerCard Standard Contactless Visa înglobează 2 produse într-unul singur:

- card de transport în comun pentru Bucureşti, care funcţionează precum cardul Activ RATB în toate mijloacele de transport în comun din Bucureşti precum şi la metrou.

- card de credit în lei, pentru cumpărăturile de zi cu zi, care funcţionează întocmai ca şi cardul de credit PowerCard Standard BCR şi are în plus tehnologie contactless pentru plăţi rapide de mică valoare.

“La o lună de la lansarea cardului de debit, contactles, Zâmbet BCR, ne-am completat oferta şi cu un card de credit contacless, cu aplicaţia de transport pentru Bucureşti inclusă, sub brandul Powercard BCR. Când vor să meargă la cumpărături, bucureştenii trebuie să aibă cu ei doar acest card. Pot plăti transportul în comun cu el, pot plăti cumpărăturile cu acest card, pot plăti masa în oraş şi totul foarte rapid, datorită tehnologiei contacless. Mai mult, folosind PowerCard Standard Contactless Visa, ei vor avea cumpărăturile asigurate 100 de zile şi pot beneficia de reducerile de până la 25% la partenerii noştri, precum şi de plata în rate cu 0% dobândă”, a declarat Igor Zganjer, Director Carduri BCR.

Cardul PowerCard Standard Contactless Visa are o dobândă variabila (modificată trimestrial prin însumarea valorii ROBOR 3M cu marjă fixă de 11,5%) de 17,18% pe an pentru cardurile negarantate. Pentru a beneficia de o dobândă semnificativ mai mică şi pentru a evita documentaţia necesară obţinerii unui card de credit, clienţii pot să obţină acest card garantat cu un depozit colateral. În aceste condiţii dobânda este de 12.18% pe an.

“Anul 2011 este în mod clar anul tehnologiei contactless în România. Suntem încrezători că ancorarea acesteia în comportamentul zilnic al bucureștenilor va fi determinată de utilizarea cardurilor contactless la plata călătoriei cu transportul în comun. La scurt timp după lansarea cardului de debit contactless BCR, ne bucurăm să participăm la un alt proiect important: lansarea cardului de credit cu funcționalitate de plată a transportului prin RATB. Din datele noastre am remarcat tendința românilor de a-și folosi cardurile de credit pentru cumpărături de valoare din ce în ce mai mică, pentru plăți uzuale, astfel încât lansarea de azi este o evoluție firească care să îi ajute să-și utilizeze cardul și în autobuze, troleibuze, tramvaie și metrou pentru o viteză îmbunătăţită, siguranţă şi confort ale tranzacției de plată”, spune Cătălin Crețu, director general România, Visa Europe.

AVANTAJELE cardului de credit PowerCard Standard Contactless :

o aplicaţie de transport comun pentru Bucureşti - este emis din start cu titlul de transport comun de tip “Portofel electronic” inscripţionat pe aplicaţia de transport. Deţinătorul poate merge pentru încărcarea pe aplicaţia de transport a altor variante de titluri de transport (ex. abonament), la orice punct de emitere reîncărcare RATB.
o reîncărcarea automata - cardul este emis cu funcţia de reîncărcare a titlului de transport in comun tip “Portofel electronic” din limita de credit acordata. Reîncărcarea se face mod automat cu suma de 10 lei in cazul in care soldul existent pe aplicaţia de transport scade sub 10 lei.
o asigurare de protecţie a cumpărăturilor (de exemplu daca îţi cumperi un ceas valoare de minim 50 de EURO prin cardul BCR si acesta este distrus sau furat in maxim 100 de zile, atunci îţi primeşti banii înapoi)
o asigurare de călătorie ce acopera : asistenta medicala, întârzierea zborului, asigurare pentru deces invaliditate permanenta.
o reduceri de la 25% la partenerii BCR (lista partenerilor se regăseşte la secţiunea Parteneri pe www.powercard.ro)
o puncte de loialitate obţinute automat si transformate apoi automat in bani pentru tranzacţiile efectuate la orice comerciant din tara sau străinătate si pe internet.
o Posibilitatea de a face cumpărături cu 0% dobanda prin:
- Programul de la 12 fără dobanda valabila la comercianţii parteneri BCR afişaţi pe site-ul www.powercard.ro
- Perioada de gratie de maxim 53 de zile valabila pentru tranzactiile la orice comercianti / internet

Limita maximă care poate fi obţinută pe cardul de credit PowerCard Standard Contactless Visa, fără garanţii, este de 20.000 de lei, iar valabilitatea limitei de credit este nelimitată. Emiterea cardului costă 30 de lei, iar comisionul de administrarea anuală este în valoare de 30 de lei.

La mijlocul lunii mai 2011, BCR, RATB şi VISA au lansat cardul Zâmbet BCR, card de debit, contactless, cu aplicaţie de transport inclusă. La emiterea cardului, fiecare client primeşte cadou 10 lei în portofelul electronic pentru plata călătoriilor. Portofelul electronic al cardului ZÂMBET BCR are posibilitatea reîncărcării automate cu sume din contul bancar, astfel bucureştenii nu mai trebuie să aibă grija reîncărcării cardului de călătorie. Mai mult, la fiecare reîncărcare a aplicaţiei de transport, clienţii primesc bonus 5% din valoarea sumei reîncărcate. În plus, clientul primeşte bonusuri substanţiale când utilizează cardul la diferite categorii de comercianţi (indiferent de banca ce a instalat aparatul POS): 1% pentru cumpărături la orice supermarket şi hypermarket, 2% pentru segmentul îmbrăcăminte/încălţăminte, 3% pentru comercianţi din zona divertisment (restaurante, baruri, cinematografe, teatre, bowling şamd)

Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, managementului activelor, pensiilor private, a băncilor de locuinţe şi a serviciilor bancare prin telefonul mobil. BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (peste 16 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienţi şi banca Nr.1 pe segmentele de economisire şi creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienţilor şi după numărul celor pentru care BCR este principală instituţie cu care fac banking.

BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 48 de centre de afaceri dedicate companiilor şi 668 de unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piaţa cardurilor şi a tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM - peste 2.000 de bancomate şi POS - peste 18.000 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, phone-banking şi e-commerce.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrala si de Est. Mai mult de 50.000 de angajati deservesc peste 17,4 milioane de clienti in cadrul a 3.200 de filiale din 8 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). La 31 decembrie 2010, Erste Group detinea active totale in valoare de 205,9 miliarde EUR, inregistrand un profit net de 1.015,4 milioane EUR si un raport cost/venituri de 48,9 %.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii