BANCI | Stirea Zilei

BCR a inceput creditarea in programul Prima Casa 4

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-06-06 13:21

Banca Comercială Română (BCR) a deschis azi creditarea in programul Prima Casa 4, fiind prima banca ce se înscrie in cea de a patra etapa a programului. Clientii pot depune la BCR solicitarile de credit si documentatia aferenta incepand de azi, 06 iunie 2011. Programul Prima Casa 4 a fost asteptat cu deosebit interes dat fiind avantajul ce decurge din avansul de numai 5% din costul locuintei achizitionate ori construite si din dobanda foarte avantajoasa.

„Suntem bucurosi ca am reusit sa incepem creditarea in cadrul celei de-a patra etapa a Programului Prima Casa. Putem, astfel, sa ne ajutam in continuare clientii sa-si indeplineasca visul de a-si cumpara locuinta dorita. BCR este cel mai mare creditor ipotecar din Romania si cel mai important sustinator al programului Prima Casa.
BCR are un sold de 600 de milioane euro al creditelor acordate până în prezent prin programul Prima Casă. Vom putea acorda împrumuturi încă un an şi jumătate sau doi ani prin acest program, dacă ne dublăm expunerea”, a declarat Oana Petrescu, Vicepresedinte Retail BCR.

Poate beneficia de credit Prima Casa 4 orice persoana fizica care nu deţine in proprietate exclusiva sau împreuna cu soţul ori soţia, nicio locuinţa, indiferent de modul si momentul in care a fost dobândita, sau care deţine in proprietate exclusiva sau împreuna cu soţul ori soţia cel mult o locuinţa, dobândita prin orice alt mod decât prin Program, in suprafaţa utila mai mica de 50m².

In cadrul programului se pot achiziţiona locuinţe: finalizate/ locuinţe nefinalizate, aflate în diverse faze de construcţie, destinate achiziţionării după finalizare sau locuinţe noi, destinate achiziţionării după finalizare construite in baza autorizaţiilor de construire eliberate după 22.02.2010. De asemenea, se pot construi locuinţe viitoare de către beneficiari individuali, in baza unei autorizaţii de construire eliberata după 22.02.2010.

Primul pas pe care trebuie sa il faca o persoana care doreste sa achizitioneze o locuinta prin programul Prima Casa este sa vina la banca, chiar daca nu a gasit inca locuinta de care are nevoie. Consilierii BCR ii vor prezenta detalii privind creditul, documentele necesare pentru dosarul de credit, valoarea estimata preliminara a creditului si graficul de rambursare.

Dobanda este variabila si este formata din Euribor la 3 luni plus o marja de 3,75% pentru clientii cu istoric in relatia cu BCR (marja este de 3,95% pentru clientii fara istoric).

Astfel, pentru un credit de 40.000 de euro, pe o perioada de 30 de ani, rata lunara in acest moment (variaza in functie de EURIBOR) este de 219.22 Euro.

Clientii trebuie sa dispuna de un aport personal (avans) de 5% din pretul de achizitie al locuintei (care acopera diferenta dintre pretul de achizitie al locuintei rezultat din antecontractul de vanzare-cumparare sau din documentele specifice procedurilor de licitatie si finantarea garantata) ori din costul de construire (care acopera diferenta dintre valoarea din contractul de antrepriza si finantarea garantata).

Banca accepta pana la 3 coplatitori.

Nu se percepe comision de acordare credit sau comision lunar de administrare.

Comisionul de rambursare anticipata este zero.

Creditul este garantat partial de Fondul de Garantare a creditelor pentru IMM (FNGCIMM), garanţia emisă de FNGCIMM, în numele si în contul statului, avand valoare determinată, iniţial egala cu 50% din valoarea creditului acordat. Potrivit legii, clientul are de achitat un comision de gestiune de 0,49% datorat FNGCIMM aplicat la valoarea finantarii garantate– deci la jumătate din valoarea acordată a creditului. Comisionul de gestiune se va plati catre FNGCIMM in fiecare an si va fi calculat la valoarea soldului garantiei creditului de la data de 31 decembrie a anului precedent. In cazul in care clientul solicita din partea FNGCIMM o promisiune de garantare va plati un comision unic de analiza a promisiunii de garantare de 0.15% din valoarea promisiunii de garantare. Valabilitatea promisiunii de garantare este pe perioada de constructie, dar nu mai mult de 18 luni.

Solicitantii de credit trebuie sa constituie un depozit colateral insumand valoarea primelor trei rate lunare de dobanda si sa asigure locuinţa achiziţionată/construita din finanţarea garantată împotriva tuturor riscurilor. Drepturile derivând din polita de asigurare vor fi cesionate în favoarea statului român, reprezentat de Ministerul Finanţelor Publice şi a Bancii.

In baza Contractului de garantare incheiat cu FNGCIMM se va institui în favoarea statului român si a bancii, proportional cu procentul de garantare, o ipotecă legala de rang I asupra locuinţei achiziţionate din finanţarea garantată, cu notarea în cartea funciară a interdicţiei de vânzare a acesteia pe o perioadă de 5 ani şi a interdicţiei de grevare cu alte sarcini.

Evaluarea imobilului are un cost convenabil de 300 lei (inclusiv TVA) pentru un apartament.

Pe langa oferta extrem de competitiva a creditului de investitii imobiliare Prima Casa BCR, clientii vor mai avea posibilitatea sa achizitioneaze, la preturi avantajoase si alte produse, cum ar fi asigurarea de locuinta si pachetul de cont curent cu descoperit de cont bonificat.

Clientii pot afla toate informatiile cu privire la program apeland gratuit 0801.0801.227 Contact Center sau de pe pagina de web a bancii www.bcr.ro.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii