BANCI | Stirea Zilei

Bancile acorda credite speciale pentru cumpararea apartamentelor executate silit

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-03-19 16:04

Daca planuiti sa luati un credit pentru cumpararea unei locuinte, puteti da o dubla lovitura: puneti mana pe un apartament executat silit la un pret redus chiar si la jumatate in urma mai multor licitatii, pe care-l puteti achita cu un credit oferit de aceeasi banca, cu o dobanda mai mica decat a unui credit standard.

Doua dintre cele mai importante banci romanesti, BCR si Raiffeisen Bank, au lansat recent credite special destinate cumpararii locuintelor ajunse in proprietatea lor dupa executarea silita a datornicilor. Principalul avantaj al acestor credite este dobanda mai mica si costuri mai putine cu cheltuielile aferente transferului de proprietate.

Potrivit ofertei BCR, creditul pentru cumpararea locuintelor din proprietatea BCR „este mai sigur, mai simplu si mai rapid, fara agenti imobiliari sau terti si cu mai putine cheltuieli”. De asemenea, dobanda este mai mica fata de un credit ipotecar standard si banca nu percepe comisioane in afara de dobanda si nici taxa de evaluare imobil. Pe de alta parte, BCR acorda doar credite in lei, nu si in euro, avantajul acestora fiind inexistenta riscului valutar, dezavantajul fiind dobanda mai mare decat la lei.

Avansul necesar pentru credit este de minim 15% din valoarea locuintei iar termenul de rambursare ajunge la 30 de ani.

Exemplu de costuri oferit de BCR pentru un credit ipotecar pentru achizitia de imobile aflate in proprietatea BCR / alte enităţi ale Grupului BCR:

Valoare credit: 180.000 lei
Perioadă maxim: 30 ani
Dobânda standard: 7,41%/an (ROBOR 6M + 1,5%)
Comision analiză: 0
Comision lunar de administrare: 0
Cost evaluare: 0
DAE*: 7,67%
Valoare totală platibilă: 449.104 RON
Rata lunară: 1.248 RON
* DAE este calculat în condiţiile prezentate în tabel, ROBOR 6M = 5,91% pentru credite ce reprezintă maxim 65% din valoarea garanţiilor aduse
** În funcţie de valoarea garanţiilor aduse, dobânda standard se poate majora cu 0,5 p.p. (în cazul în care valoarea creditului raportată la valoarea garanţiilor aduse se situează în intervalul 65% exclusiv şi 75% inclusiv) sau 1 p.p (în cazul în care valoarea creditului raportată la valoarea garanţiilor este mai mare de 75%)

Alte comisioane:
- Comision unic: 90 RON pt. prestarea serviciilor cuprinse la data solicitării împrumutatului/coplătitorului/ coplătitorilor în lista de tarife şi servicii afişată la sediul BCR

(Vezi detalii despre oferta bancii)

In cazul unui credit ipotecar standard, pentru cumpararea oricarui tip de locuinta, dobanda (DAE) perceputa de BCR porneste de la 8,72% (pentru clientii care incaseaza salariul in cont) si 8,93% pentru clientii standard, adadar cu peste un punct mai mare.

Oferta Raiffeisen Bank

Si Raiffeisen Bank are un credit special pentru bunuri in executare (vezi aici detalii). Spre deosebire de BCR, acesta se poate contracta si in euro (caz in care esti expus riscului valutar, daca ai venituri in lei). Avansul minim e tot de 15% la creditele in lei, dar mai mare, de 25% la creditele in euro.

Nici Raiffeisen nu percepe comisioane de analiza, evaluare si administrare credit. In privnta costurilor, dobanda este de 8,47% la creditul in lei (ROBOR 3 luni plus o marja de 2,75%) si 5,93% la cel in euro (Euribor 6 luni plus marja de 5%).

Banca percepe si un comision unic post-acordare de 90 de euro.

In cazul unui credit de 180.000 de lei, la fel ca in modelul de calcul al BCR, la Raiffeisen rata lunara este de 1380 de lei si DAE de 8,81% la creditul in lei, valoarea totala platibila fiind de 496.877 lei. La creditul in euro de 40.000 de euro, DAE este 6,10%, rata de 238 de euro iar valoarea totala platibila de 85.690 de euro.

La creditul ipotecar standard al Raiffeisen Bank, pentru cumpararea oricarui tip de locuinta, dobanda este de 10,17% la lei (cu aproape doua puncte mai mare decat la creditul pentru cumpararea de locuinte executate silit) si 6,6% la euro (cu mai putin de un punct mai mare).

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la refinantarea unui credit de nevoi personale

Dobanzile practicate de banci pentru refinantarea unui credit de nevoi personale variaza intre 7,7% si 21%, conform informatiilor disponibile pe site-urile bancilor. Au fost luate in calcul dobanzile standard, fara reducerile aferente incasarii veniturilor detalii

Un IFN le cere clientilor sa plateasca nu doar restantele, ci si ratele din viitor

O Institutie Financiara Nebancara (IFN) care acorda credite online le cere restantierilor, prin intermediul unei alte firme pe care o controleaza, sa achite nu doar datoriile din trecut, ci si dobanzile aferente ratelor care ar fi urmat sa le achite in urmatorii ani, ceea ce nu este detalii

Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

 



 

Ultimele Comentarii