BANCI | Stirea Zilei

Banca Transilvania modifica structura de comisioane pentru firme

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-11-18 19:12

Banca Transilvania (BT) va modifica structura de comisioane pentru firme din 16 decembrie, odata cu intrarea in vigoare a directivei europene privind platile in euro tip SEPA (zona unica de plati in euro), care impune bancilor romanesti sa aplice pentru platile in euro comisioane identice cu cele in lei.

In prezent, la BT comisionul standard pentru un transfer interbancar (catre o alta banca) in lei, efectuat de o firma prin online banking este de 2,5 lei pentru sume pana la 999,99 lei, 5 lei pentru sume intre 1.000 si 49.999,99 lei si 10 lei pentru valori de peste 50.000 de lei.

Pentru o plata in euro tip SEPA, comisionul este 0,1% din suma transferata, minim 15 euro, maxim 600 de euro, deci mult mai mare.

Aceste comisioane se aplica doar transferurilor interbancare (catre conturile altor banci), platile intrabancare (intre conturile BT) fiind gratuite, atat in lei cat si in valuta.

Din 16 decembrie, BT propune clientilor persoane juridice o noua structura de comisioane, formate din pachete cu pret unic, in care sunt incluse atat comisioanele pentru transferuri, cat si cele pentru alte servicii, precum gestiunea contului, cardului si aplicatiei de mobile/internet banking.

Pachetul de baza costa 21 de lei lunar si include urmatoarele servicii:

- Plati in reteaua BT (intrabancare) cu ordin de plata efectuate prin BT24 Internet & Mobile Banking
- Plati in reteaua BT cu cec si bilet la ordin
- Plati in valuta in reteaua BT efectuate prin BT24 Internet & Mobile Banking
- Incasari in reteaua BT cu ordin de plata
- Incasari in reteaua BT cu cec si bilet la ordin
- Incasari in valuta
- Visa Business Silver Card de debit - emitere nelimitata de carduri si mentenanta anuala
- Abonament lunar BT24 Internet & Mobile Banking
- Gestiune conturi curente
- Depuneri de numerar in contul societatii, efectuate de catre delegati si imputerniciti
- Abonament lunar Alerta pe cont - BT ALERT 40 - 40 SMS-uri incluse

Asadar, pachetul de baza, denumit nelimitat, include un cont, un card, online banking si alterte SMS, plus platile si incasarile intrabancare, care sunt gratuite si in prezent.

Pentru incasarile si platile interbancare, adica din/spre conturile altor banci, trebuie platit in plus, in cadrul unor extraoptiuni in lei si valuta.

Comisioanele suplimentare pentru incasarile si platile interbancare nu sunt individualizate pentru fiecare operatiune in parte, ci pe pachete de operatiuni:

- 5 operatiuni - 15 lei/luna
- 10 operatiuni - 20 lei/luna
- 25 operatiuni - 55 lei/luna
- 50 operatiuni - 105 lei/luna
- 100 operatiuni - 129 lei/luna pentru clientii cu cifra de afaceri intre 2 si 9 milioane lei
- operatiuni nelimitate: 129 lei/luna pentru clientii cu cifra de afaceri intre 0 si 2 milioane lei sau 180 lei/luna pentru clientii cu cifra de afaceri intre 2 si 9 milioane lei, conform incadrarii comerciale in BT.

Pretul extraoptiunilor in lei nu include comisioanele percepute de BNR si Transfond.

In concluzie, pentru operatiuni nelimitate in lei, atat intrabancare cat si interbancare, costul lunar este 129 de lei pentru firme cu cifra de afaceri pana la 2 milioane lei si 180 de lei pentru firme cu cifra de afaceri intre 2 si 9 milioane lei.

Pentru platile in valuta exista, de asemenea, o extraoptiune cu comisioane pentru un pachet de operatiuni:

- 2 operațiuni - 15 eur/luna
- 5 operațiuni - 30 eur/luna
- 10 operațiuni – 35 eur/luna
- 20 operațiuni – 60 eur/luna

Pretul extraoptiunilor in valuta nu include comisioane percepute de bancile corespondente si de urgenta. Contravaloarea extraoptiunii in valuta se va retine in lei la cursul SPOT al bancii din ziua perceperii abonamentului.

 

Comentarii

cineva
SEPA nu ia procentaj din comision
am zis sa nu postez negativ dar o fac, pentru SEPA nu se percepe comision de 0.1% sau minim 15 eur ci pentru non sepa. deci esti prost informat, scrie dracu ce trebuie pe articolul asta



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii