BANCI | Analiza

Topul celor mai puternice banci straine din Romania in functie de rata capitalizarii

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-12-28 21:23

Conform datelor prezentate luni de Autoritatea Bancara Europeana (EBA) in cadrul unui exercitiu de transparenta la nivel european, cele mai solide banci straine cu subsidiare sau sucursale in Romania in privinta capitalizarii sunt banca maghiara OTP Bank, alaturi de un grup de 3 banci grecesti (Piraeus Bank, Alpha Bank si Eurobank – Bancpost).


Cele 4 banci au o rata de solvabilitate calculata conform standardelor EBA (rata capitalului de baza de rang 1 – Core Tier 1 Ratio) intre 15,4% si 12,4%.


Comparativ, cea mai slab dotata banca in privinta capitalului este tot o banca greceasca: National Bank of Greece – NBG, actionarul majoritar al Bancii Romanesti.


Bancile-mama ale celor mai importante institutii de credit romanesti (Erste cu BCR, Societe Generale cu BRD si UniCredit) au o solvabilitate in jur de 11%, in timp ce Raiffeisen sta mai prost, cu doar 10%. ING si Millennium Bank au rate de capital apropiate de 12%.

 

Un al indicator publicat de EBA este loan to value ratio (LTV), respectiv ponderea unui imprumut raportat la valoarea garantiei. Acesta arata gradul de risc asumat de o banca si implicit gradul de recuperare a unui credit care nu se mai poate rambursa.

Citeste articolul integral aici

Comentarii

dorin
Piraeus Bank e cea mai tare banca Greceasca!
Piraeus a supravietuit mai bine decat toate celelate banci grecesti in perioada aceasta de criza din Grecia! Toate bancile mari au trebuit sa se restructureze, sa inceapa fuziuni, sa cedeze active si subsidiare - Piraeus a scapat cel mai usor dintre toate! Banca solida, baietzii astia nu se incurca!

Ioni
Din pacate ar mai fi fost loc de mai bine
Foarte interesant articol si foarte util pentru deponenti. Chiar rugasem administratorul siteului, printr-un mail trimis in septembrie, sa intocmeasca un astfel de clasament. Totusi... Lipsesc intocmai bancile care afiseaza cele mai bune dobanzi la depozite. Si ma refer aici la Marfin sau TBI Bank. Oare micutele astea cum stau cu rata de capitalizare? Ca la dobanzi sunt, de departe, campioane. Dar Bank of Cyprus? Cum se mai descurca. Spun asta ca, cel putin teoretic, inca supravietuieste in Romania, chiar daca a ramas cu o singura sucursala, care insa afiseaza dobanzi atractive - 3,9% la euro la depozitele pe 3 luni sau 5% la lei. Multumesc celui care s-a ocupat de intocmirea acestui articol.

Bancherul.ro
soliditatea bancilor mici cu dobanzi mari
Am receptat sugestia dumneavoastra, multumim pentru ea, ne vom ocupa si de un clasament al bancilor mici. Strangem date in prezent.

mike
bancile mari reizsta
BRD va trebui sa mizeze mai mult pe retail!



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul trimestrului 3 din 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).  Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul T2 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

 



 

Ultimele Comentarii