LEASING | Ultima Ora

LeasePlan, cea mai mare companie de management de flote si autovehicule din lume, obtine un profit de 123 mil. euro in S1

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-09-10 12:56

LeasePlan Corporation, cea mai mare companie de management de flote şi autovehicule din lume, a făcut publice, pe 28 august, la Almere, Olanda rezultatele obţinute în prima jumătate a anului 2012. Cele mai importante sunt următoarele:

- La 30 iunie 2012, profitul net în semestrul 1 a fost de 123 milioane euro.
- Portofoliul de contracte de leasing a atins cifra de 14,9 miliarde euro.
-Un grad de adecvare a capitalului şi un indicator al fondurilor proprii de nivel 1, de 15,1%, în creştere uşoară comparativ cu nivelul atins la sfârşitul anului 2011, respectiv 14,9%.
- Vânzarea cu succes a două emisiuni de obligaţiuni negarantate în valoare de 500 milioane euro şi, respectiv, 700 milioane euro, în primele două luni ale anului.
- Rambursarea unei părţi semnificative din obligaţiunile garantate de Fondul de Garantare din Olanda, respectiv 1,25 miliarde euro, în februarie şi 2,5 miliarde dolari, în mai.
- Valoarea depozitelor constituite de clienţii de retail ai LeasePlan Bank a atins cifra de 3,9 miliarde euro.

„În pofida schimbărilor şi obstacolelor economice, politice şi de reglementare apărute la nivel mondial, în special în zona euro, LeasePlan continuă să aibă rezultate bune şi să contracareze impactul imprevizibil al evenimentelor de pe piaţa internaţională.”, a declarat Vahid Daemi, Preşedinte şi Director General Executiv, LeasePlan Corporation

LEASEPLAN „A TRECUT CU BRIO TESTUL CRIZEI”

Profitul înregistrat de LeasePlan Corporation în semestrul I al anului 2012 se ridică la 123 milioane euro, în scadere cu 13 milioane euro faţă de perioada similară a anului anterior. Diferenţa se datorează înregistrării în contabilitate, în prima jumătate a anului 2011, a unor venituri extraordinare în valoare de 30 milioane euro, precum şi a unor cheltuieli extraordinare reprezentând beneficii pentru angajaţi. În cazul în care nu luăm în considerare aceste două elemente, profitul din 2012 corespunde nivelului înregistrat în semestrul I al anului anterior. În ciuda faptului că rezultatul nu demonstrează „întoarcerea la performanţele obţinute anterior crizei”, aşa cum anticipam în rapoartele precedente, putem spune fără îndoială că rezultatele obţinute în ultimii ani demonstrează că LeasePlan „a trecut cu brio testul crizei.”

Dacă e să facem o comparaţie cu anul 2011, putem constata, de asemenea, că perspectivele de pe pieţele pe care suntem prezenţi s-au înrăutăţit considerabil faţă de anul anterior. Numărul de autovehicule administrate a scăzut de la 1.328.000, în decembrie 2011, la 1.327.000, în iunie 2012. Scăderea reprezentată de cele 1.000 de vehicule (comparativ cu creşterea de 3.000 de vehicule înregistrată în prima jumătate a anului 2011) este cauzată, în primul rând, de recesiunea resimţită în mai multe ţări în care LeasePlan Corporation îşi desfăşoară activitatea.

Deşi, în general, rezultatul obţinut este stabil şi solid, există anumite componente ale profitului care înregistrează variaţii semnificative. Valoarea totală a veniturilor din exploatare şi a venitului net din investiţii financiare au scăzut raportat la perioada similară a anului trecut, cu 12 milioane euro (-2%). Aşa cum am menţionat deja, principalul motiv pentru această diferenţă este venitul extraordinar de 30 milioane euro înregistrat în anul 2011, provenit din recuperări de TVA.

LeasePlan a înregistrat un venit net din dobânzi extrem de ridicat, în creştere cu 16 milioane de euro. Creşterea se datoreaza, în primul rând, măririi volumului portofoliului de contracte, generată de majorarea preţului mediu al contractelor de leasing.

Rezultatele generate din vânzarea de vehicule sunt diferite de la o ţară la alta, anumite state europene înregistrand pierderi semnificative din vânzarea vehiculelor la încetarea contractelor de leasing, în timp ce în alte ţări s-au înregistrat rezultate pozitive. Rezultatul total a fost în creştere cu 10 milioane euro, ulterior scăderii de 3 milioane euro raportată în 2011. În plus, continuăm să profităm din plin de reducerea costurilor prin centralizarea achiziţiilor de la furnizori.

În prima jumătate a anului 2012, cheltuielile de exploatare totale au crescut cu 7 milioane euro (+2%) faţă de perioada similară a anului 2011, deşi în 2011 au fost înregistrate cheltuieli mari cu beneficiile pentru angajaţi în valoare de 13 milioane euro. În concluzie, creşterea cheltuielilor de exploatare a fost, de fapt, de aproximativ 6%.

LICHIDITATE RIDICATĂ

În iunie 2012, în urma analizei efectuate de agenţia Moody’s asupra sectorului bancar european, rating-ul acordat datoriilor şi depozitelor pe termen lung LeasePlan Bank a fost revizuit negativ cu două trepte, la Baa2 cu perspectivă stabilă. Această situaţie reflectă sentimentul negativ general faţă de sistemul bancar internaţional.

În ciuda contextului general nefavorabil, investitorii au continuat să-şi demonstreze încrederea în compania noastră, ceea ce ne-a permis să ne continuăm strategia de diversificare a surselor de finanţare. În primele două luni ale anului, am încheiat cu succes vânzarea a două emisiuni de obligaţiuni negarantate în valoare de 500 milioane euro, respectiv, 700 milioane euro. Mai mult, valoarea depozitelor constituite de clienţii de retail ai LeasePlan Bank a atins cifra de 3,9 miliarde euro. În aprilie, am vândut cu succes titluri garantate cu portofoliul nostru de contracte din Marea Britanie, în valoare de 582, 1 milioane lire sterline (757 milioane euro). De asemenea, am rambursat o parte semnificativă din obligaţiunile garantate de Fondul de Garantare din Olanda, respectiv 1,25 miliarde euro, în februarie şi 2,5 miliarde dolari, în mai. Restul de obligaţiuni (în valoare de 1,5 miliarde euro şi 500 milioane euro) va fi răscumpărat în 2014. Atât gradul de adecvare a capitalului cât şi indicatorul fondurilor proprii de nivel 1 au atins nivelul de 15,1%, în creştere uşoară faţă de nivelul atins la sfârşitul anului 2011, respectiv 14,9%.

PERSPECTIVELE SEMESTRULUI II 2012

Indiferent de gradul de instabilitate a mediului extern, suntem convinsi că vom continua să înregistrăm rezultate pozitive în majoritatea ţărilor în care ne desfăşurăm activitatea. Vom continua să acordăm o atenţie sporită pieţelor financiare care înregistrează volatilitate semnificativă, având în vedere faptul că situaţia are un impact negativ asupra ţărilor şi guvernelor afectate. Volatilitatea exagerată reprezintă o ameninţare la adresa prezenţei LeasePlan în aceste ţări şi tocmai din acest motiv considerăm că situaţia trebuie atent monitorizată. Per total, suntem de părere că rezultatele pozitive vor continua şi în semestrul II al anului 2012, probabil nu însă la nivelul atins în semestrul I. Avem încredere în rezultatele strategiei noastre de diversificare a surselor de finanţare, precum şi în scalabilitatea modelului de afaceri implementat. Mai mult, suntem absolut siguri că angajaţii noştri vor continua să depună toate eforturile pentru a oferi clienţilor servicii şi soluţii de cea mai bună calitate.

Aspecte juridice

Informaţiile financiare şi nefinanciare furnizate în acest comunicat de presa (in afara celor bazate în exclusivitate pe date istorice) pot reprezenta previziuni ale conducerii companiei, în baza estimărilor şi datelor disponibile. Previzunile au la bază o serie de ipoteze care se pot dovedi inexacte şi sunt expuse la incertitudini şi riscuri financiare, economice, legale şi concurenţiale semnificative. Operaţiunile, situaţia financiară, fluxurile de numerar şi rezultatele efective înregistrate de compania noastră pot fi foarte diferite de previziunile exprimate, în mod direct sau indirect, în acest comunicat, iar compania noastră nu îşi asumă nicio obligaţie în ceea ce priveşte actualizarea sau revizuirea acestor previziuni.

DESPRE LEASEPLAN CORPORATION

LeasePlan Corporation este o companie olandeză, prezentă la nivel global şi specializată în managementul de flote şi autovehicule. Oferta noastră include servicii de management de flote furnizate în baza unor contracte de leasing operational şi financiar. În 49 de ani de activare pe piaţă, am reusit să devenim furnizorul numărul unu la nivel mondial în domeniul serviciilor de management de flote şi leasing auto, iar peste 85% din cei aproximativ 6.000 de angajaţi lucrează în prezent în afara graniţelor Olandei. Administrăm, la nivel global, o flotă multi-brand de aproximativ 1,3 milioane de autovehicule şi furnizăm servicii de management de flote şi autovehicule în 30 de ţări. Ne-am consolidat poziţia pe pieţele mature de management de flote, am intrat pe pieţe noi şi suntem lider de piaţă în diverse regiuni ale lumii. Ne-am valorificat prezenţa la nivel internaţional precum şi reţeaua globală prin generarea unui plus de valoare şi prin furnizarea de produse inovatoare şi servicii de calitate, optim adaptate cerinţelor clienţilor noştri la nivel naţional şi internaţional. Obiectivul nostru este acela de a facilita procesul de administrare a flotelor de autovehicule pentru clienţii noştri, punându-le la dispoziţie întreaga noastră expertiză. Acest obiectiv se reflectă şi în promisiunea noastră faţă de clienţi: ‘It’s easier to leaseplan’.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraCEC Bank a inceput sa acorde credite prin programul Noua Casa 2021

Creditele Noua Casă sunt disponibile în cele peste 1 000 de unități CEC Bank și în acest an. CEC Bank este partener al programului de 12 ani și se află pe locul 4 în topul finanțărilor acordate, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: "CEC Bank vine cu o detalii

OTP Bank acorda credite online

OTP Bank continuă strategia de dezvoltare digitală a portofoliului prin lansarea unui nou instrument de creditare, Creditul 100% online de nevoi personale în lei, cu o durată de aprobare și punere la dispoziție a banilor de doar 30 de minute, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

BNP Paribas Personal Finance, amendata de ANSPDCP pentru transmiterea unor SMS-uri comerciale fara acordul persoanei

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) a finalizat în luna februarie 2021 o investigație la operatorul BNP Paribas Personal Finance SA Paris Sucursala București și a constatat săvârșirea faptei de ”nerespectarea detalii

Plati catre un numar de telefon, la Banca Transilvania si CEC Bank

Începând de astăzi, 18 martie 2021, clienții Băncii Transilvania și ai CEC Bank pot iniția plăți extrem de simplu între două conturi deschise la aceste bănci, utilizând doar numărul de telefon mobil al beneficiarului plății, prin intermediul serviciului detalii

  

Ultimele Comentarii