BANCI | Stirea Zilei

Creditele si-au redus semnificativ ritmul de crestere in aprilie

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: GhiseulBancar.ro
2008-05-27 17:57

Valoarea creditelor neguvernamentale a crescut cu 2,5% in cursul lunii aprilie fata de martie 2008, potrivit datelor Bancii Centrale publicate astazi. Comparativ insa cu luna precedenta, cand creditul neguvernamental a avut o ascensiune de 4%, ritmul de crestere este mult mai lent.

O franare semnificativa s-a constatat la creditele acordate in valuta, unde majorarea a fost de numai 1,8% fata de luna anterioara, spre deosebire de procentul de crestere de 4,1 % raportat in martie 2008.

Volumul total al creditelor insuma la sfarsitul lunii aprilie 168734,1 milioane lei, din care cea mai mare pondere, de 54% (92.142 milioane lei) o detineau creditele in valuta.

Si ritmul anual de crestere al creditarii s-a temperat usor, de la 66,3% in 2007, la 64,4% in anul in curs. Procentul s-a calculat prin raportarea valorii creditelor inregistrate la 30 aprilie 2008 la cele declarate la sfarsitul aceleiasi perioade a anului anterior.

Economisirea in valuta a prins teren in luna aprilie

Din ultimele date publicate astazi de catre Banca Nationala a Romaniei (BNR) reiese ca atat populatia, cat si persoanele juridice au manifestat un interes mai crescut in luna aprilie pentru economisirea in valuta decat in lei.

Valoarea depozitelor in valuta a crescut cu 10%, in timp cea a celor in lei s-a micsorat cu 0,7% in cursul lunii aprilie, comparativ cu luna martie.

Tendinta de a economisi in valuta s-a manifestat numai in cursul lunii aprilie, intrucat in luna martie optiunile s-au indreptat catre moneda autohtona.

Volumul depozitelor in valuta ale persoanelor juridice a crescut cu 21,2% pe parcursul lunii aprilie 2008 comparativ cu luna anterioara, pana la 20.635 milioane lei. Concomitent, economisirea in lei a persoanelor juridice s-a diminuat cu 4% in perioada analizata, ajungand la 41.523,1 milioane lei.

Ritmul de economisire al populatiei a crescut cu 2,4 % in lei si cu 3% in valuta in cursul lunii precedente.

Gospodariile aveau la sfarsitul lunii aprilie depozite in lei in valoare de 46.943 milioane lei, in timp ce economiile in valuta totalizau 28.239,6 milioane lei.

Economiile in lei au in continuare cea mai mare pondere, de 64%

Deocamdata insa, tot economiile in lei detin cea mai mare pondere in total, de 64% (88.466,4 milioane lei).

Volumul total al depozitelor a ajuns in luna aprilie la 137.341,3 milioane lei, in crestere cu 2,8% fata de martie 2008 si cu 38,9% mai mult comparativ cu aceeasi luna a anului anterior.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le găsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Românească, Garanti BBVA și CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un număr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la un credit pentru casa in lei

Bancile cu cele mai bune dobanzi la un credit ipotecar in lei pentru cumpararea unui locuinte sunt Banca Comerciala Romana (BCR), ING Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank si Garanti BBVA, conform topului realizat de Bancherul.ro. Clasamentul a luat in calcul detalii

Care banci au cele mai mici dobanzi la un descoperit de cont/card (overdraft)

Primele trei banci care au cele mai mici dobanzi pentru un credit (linie de credit) tip descoperit de cont/card, cunoscut si ca overdraft, sunt Banca Romaneasca, CEC Bank si Garanti BBVA, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat un calcul cele mai importante 10 banci detalii

Care banci au cele mai mari dobanzi la depozitele in lei pentru populatie?

Cele mai mari dobanzi pentru depozitele in lei la termen de un an pentru populatie sunt la TBI Bank - 8%, First Bank - 5,65% si Intesa - 5,25%, conform topului realizat de Bancherul.ro. (vezi foto) Un grup de mai multe banci practica la acelasi termen detalii

  

Ultimele Comentarii