BANCI | Stirea Zilei

Obligatiuni de stat tip benchmark de 100 milioane lei cu dobanda de 9,47%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-05-23 10:57

Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) a plasat joi obligatiuni de stat de tip benchmark pe cinci ani, în valoare de 100 milioane lei (27,2 milioane euro), la care a acceptat să plătească un randament anual mediu de 9,47%, apropiat de cel de la ultima licitatie din 17 aprilie, arată datele BNR.

Randamentul anual maxim acceptat de MEF la această licitatie a fost de 9,49%, la o rată a cuponului de 8,25%. MEF a reusit să atragă, la această licitatie, o sumă egală cu cea anuntată initial, de 100 milioane lei.

Cererea de cumpărare venită din partea băncilor, de 430,6 milioane lei (117,12 milioane euro), a depăsit de peste patru ori suma atrasă de minister.

La ultima licitatie pentru titluri de stat pe cinci ani, din 17 aprilie, ministerul a atras 136,55 milioane lei (37,8 milioane euro) de la bănci, la un randament anual mediu de 9,40%, la titluri cu un cupon de 8,25% pe an.

Ministerul Economiei si Finantelor a aprobat, la sfârsitul lunii trecute, redeschiderea emisiunilor de obligatiuni de stat de tip benchmark, cu scadenta la 3 si la 5 ani, pentru finantarea datoriei publice în luna mai, titluri cu un cupon de 8%, respectiv de 8,25% pe an.

Pentru luna mai, Finantele au aprobat emisiunea certificatelor de trezorerie cu discont si a obligatiunilor de stat de tip benchmark, în valoare de un miliard de lei, pentru finantarea si refinantarea datoriei publice.

Finantele au anuntat, pentru trimestrul doi al acestui an, emisiuni de titluri de stat în valoare de 3 miliarde lei (peste 800 milioane euro), pentru finantarea deficitului bugetar, dar si a datoriei publice guvernamentale.

Potrivit strategiei privind managementul datoriei publice guvernamentale, pentru perioada 2008-2010, Ministerul Economiei si Finantelor va fi obligat să se împrumute pe piata internă chiar si în conditiile unor dobânzi foarte mari, ca urmare a înrăutătirii asteptărilor inflationiste.

Pentru acest an, MEF anuntase initial că plănuieste să emită titluri de stat în valoare totală de 11 miliarde lei, peste nivelul de 9,5 miliarde lei al datoriei astfel contractate în 2007, dar dobânzile mari din piată au determinat, în repetate rânduri, Finantele să respingă ofertele la licitatii sau să accepte sume mai mici.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le găsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Românească, Garanti BBVA și CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un număr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la un credit pentru casa in lei

Bancile cu cele mai bune dobanzi la un credit ipotecar in lei pentru cumpararea unui locuinte sunt Banca Comerciala Romana (BCR), ING Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank si Garanti BBVA, conform topului realizat de Bancherul.ro. Clasamentul a luat in calcul detalii

Care banci au cele mai mici dobanzi la un descoperit de cont/card (overdraft)

Primele trei banci care au cele mai mici dobanzi pentru un credit (linie de credit) tip descoperit de cont/card, cunoscut si ca overdraft, sunt Banca Romaneasca, CEC Bank si Garanti BBVA, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat un calcul cele mai importante 10 banci detalii

Care banci au cele mai mari dobanzi la depozitele in lei pentru populatie?

Cele mai mari dobanzi pentru depozitele in lei la termen de un an pentru populatie sunt la TBI Bank - 8%, First Bank - 5,65% si Intesa - 5,25%, conform topului realizat de Bancherul.ro. (vezi foto) Un grup de mai multe banci practica la acelasi termen detalii

  

Ultimele Comentarii