ASIGURARI | Ultima Ora

ING Asigurari de Viata a vandut cu 60% mai multe polite de asigurare

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2007-11-13 21:33

ING Asigurari de Viata anunta ca volumul primelor brute subscrise in primele noua luni ale anului 2007 a crescut cu 15% comparativ cu perioada similara a anului trecut, pāna la valoarea de 364,8 milioane RON. Valoarea activelor sub administrare a crescut cu 28%, ajungānd la 1,39 miliarde RON la sfārsitul lunii septembrie 2007.

"Am obtinut un rezultat foarte bun fata de anul trecut, datorita stabilitatii portofoliului si a vānzarilor mari in 2007”, a declarat Bram Boon, director general ING Asigurari de Viata.

Numarul politelor vāndute in perioada raportata a crescut cu 60% fata de aceeasi perioada din 2006 pāna la 59.000 de polite, datorita cresterii volumului de vānzari de produse de protectie. Cea mai substantiala crestere s-a inregistrat la pachetul de protectie SMART, lansat anul trecut, care a ajuns la 14.005 de polite. In acelasi timp, a crescut ponderea vānzarilor cu prime esalonate, de la 50% la 75% din totalul portofoliului.

„Cresterea primelor esalonate indica o mai mare receptivitate a romānilor fata de produsele de economisire pe termen lung, nevoie acoperita de produsele de asigurari de viata. In plus, pentru noi presupune o crestere sanatoasa pe termen lung a portofoliului, chiar daca pe termen scurt este reflectata printr-o scadere a profitului. Insa, valoarea adaugata a noilor polite incheiate in primele noua luni, tinānd cont de profiturile viitoare estimate, indica o crestere de 46%, pāna la 37,8 milioane RON”, a adaugat Bram Boon.

De la inceputul anului pāna la 30 septembrie 2007, valoarea beneficiilor platite de ING Asigurari de Viata s-a ridicat la 111 milioane lei, in crestere cu 19,7%. Aceasta cifra include sumele platite pentru asigurari de viata, sanatate, accidente si invaliditate.

“In trimestrul al treilea am continuat investitiile in dezvoltarea business-ului de pensii private, dar si in eficientizarea proceselor prin Lean Six Sigma. Investitiile facute pentru lansarea fondurilor de pensii facultative si vānzarile semnificative au dus insa la o scadere a profitului brut cu 36%”, a adaugat Boon.

"Tot acest efort ne-a adus in fruntea pietei pe ambele segmente, mai ales in cazul pensiilor private unde am avut parte de un start foarte puternic. Obiectivul urmarit este atragerea unui milion de clienti pe Pilonul II, respectiv 30% din numarul persoanelor eligibile. Rezultatele confirma previziunile noastre, practic aproape 15.000 de clienti aleg zilnic ING Fond de Pensii ca administrator pentru contributiile la pensii private obligatorii. In acest moment, avem inregistrate in sistem peste 738.000 de cereri de aderare”, a spus Bram Boon.

In cazul pilonului III, ING Asigurari de Viata a fost primul administrator de fonduri de pensii facultative autorizat din Romānia, in prezent avānd sub administrare doua de fonduri de pensii facultative, ING Clasic si ING Optim. La data de 12.11, numarul de participanti la fondul Clasic a ajuns la 7.255, totalul activelor fiind de 864.000 RON, iar in cazul ING Optim, numarul de participanti a ajuns la 3.315 si totalul activelor la 302.900 RON.

In acest an, ING Asigurari de Viata aniverseaza 10 ani de activitate pe piata romāneasca, prima polita fiind semnata pe 1 iulie 1997. Dupa un start in forta prin lansarea primelor produse de tip Unit Linked din Romānia si lansarea asigurarilor suplimentare de sanatate, incepānd din 1999, compania si-a mentinut in mod constant pozitia de lider al pietei de asigurari de viata. La finalul anului 2006, ING Asigurari de Viata avea o cota de piata de 38,3%.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraING Bank va emite carduri din plastic reciclat

Începând cu luna septembrie a acestui an, ING Bank va începe tranziția portofoliului de carduri către o alternativă sustenabilă și prietenoasă cu mediul, din plastic reciclat. Astfel, banca va reduce amprenta de carbon a cardurilor nou-emise cu 75%, dar și energia detalii

Aplicatiile Raiffeisen nu functioneaza (actualizat)

Nu functioneaza aplicatiile de mobile banking si internet banking Raiffeisen Smart Mobile pentru clienți persoane fizice, Raiffeisen Online pentru clienți persoane fizice și Raiffeisen Smart Business, a anuntat Raiffeisen Bank, in jurul orei 18,20, pe detalii

ROBOR: 5,5%, EURIBOR: - 0,4%. Ce bine ca am credit in euro!

"Ce bine ca am credit in euro! Daca-l aveam in lei, acum as fi avut probleme, cu ROBOR-ul la peste 5%, in timp ce Euribor-ul este -0,4%", se bucura un cititor. L-am intrebat daca nu este afectat, in schimb, de cursul valutar leu/euro. "Deloc, a raspuns el. Am aceeasi rata de ani detalii

First Bank si-a sporit semnificativ profitul

First Bank raportează un profit de 57,1 milioane de lei pentru anul 2021, o creștere semnificativă față de perioada similară precentă, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Veniturile operaționale nete ale băncii au crescut cu 7% față detalii

  

Ultimele Comentarii