BANCI | Stirea Zilei

BRD a obtinut un profit net in crestere cu 43% in T3

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2007-11-12 15:40

În primele nouă luni ale anului 2007, BRD - Groupe Société Générale a înregistrat o crestere importantă a activitătii, atât pe segmentul de clientelă persoane fizice cât si pe cel de persoane juridice, se arata intr-un comunicat de presa al bancii (vezi comunicatul in documentul atasat).

Creditele acordate clientelei au depăsit 23 miliarde RON (6,9 miliarde EUR), în crestere cu 42% fată de aceeasi perioadă a anului 2006. Creditele pentru persoane fizice reprezentau, la 30 septembrie 2007, 50% din totalul creditelor acordate de bancă.

Motoarele cresterii au fost, pentru persoanele fizice, creditele imobiliare si creditele de consum, iar pentru clientela de persoane juridice, creditele pentru IMM-uri. De asemenea, BRD a înregistrat rezultate foarte bune din activitătile de factoring si de carduri.

Depozitele au crescut cu 36% fată de 30 septembrie 2006 si se apropie de 24 de miliarde RON (7,1 miliarde EUR).

Venitul net bancar a crescut cu 46% ajungând la 1 723 milioane RON (522 milioane EUR). Cheltuielile generale, desi au rămas la un nivel ridicat, datorită investitiilor în dezvoltarea retelei de agentii, au fost foarte strict controlate, astfel încât coeficientul de exploatare a scăzut fată de 30 septembrie 2006, ajungând la 43,2%.

Rezultatul brut din exploatare (fără impactul costului net al riscului) a ajuns la 978 milioane RON (297 milioane EUR), în crestere cu 65% în comparatie cu septembrie 2006.

Nivelul rezultatului net, conform cu obiectivele propuse pentru anul 2007, a ajuns la 682 milioane RON (207 milioane EUR), în crestere cu 43% fată de aceeasi perioadă a anului 2006.

Rentabilitatea capitalurilor proprii (ROE) a fost la sfârsitul trimestrului III de 40,2% fată de 34,9% la 30 septembrie 2006.

Potrivit Presedintelui BRD, Patrick Gelin, ”rezultatul obtinut se situează în parametrii prevăzuti în bugetul anului 2007. În contextul unei piete bancare care începe să se stabilizeze, BRD găseste metode de diversificare a ofertei de produse si servicii, astfel încât să permită o crestere importantă a activitătii si a rezultatelor. De asemenea, rentabilitatea capitalului (ROE) este foarte bună, ceea ce ne plasează pe primul loc între băncile din România. Vom continua aceeasi strategie de dezvoltare bazată pe rentabilitate durabilă, oferind, direct sau prin filialele noastre specializate, întreaga gamă de servicii financiare ».

La sfârsitul lunii septembrie 2007, grupul BRD număra peste 2 300 000 clienti activi persoane fizice si juridice si peste 8 200 angajati.

BRD a primit pentru al treilea an consecutiv titlul de “Cea mai bună banca din România”, din partea publicatiei financiare Euromoney.

La începutul lunii septembrie, BRD a intrat si pe piata pensiilor private, înfiintând alături de SOGECAP, compania de asigurări de viată a Grupului Société Générale, filala BRD – Fond de Pensii.

Raportul trimestrial al BRD - Groupe Societe Generale este disponibil pentru public si investitori pe site-ul web al băncii : www.brd.ro. Copii ale raportului trimestrial pot fi obtinute, la cerere, si la sediul central al BRD - Groupe Société Générale, situat în Bulevardul Ion Mihalache nr. 1-7, sector 1, Bucuresti

Cresterile sunt calculate în termeni nominali
Cifrele sunt conform standardelor locale de contabilitate

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



La care banci gasesc cel mai bun curs de schimb valutar euro/leu?

"La care banci pot sa cumpar si sa vand cel mai avantajos euro?", ne-a intrebat un cititor. Pentru a-i oferi un raspuns, am facut o comparatie a cursurilor de schimb valutar practicate de cele mai importante 15 banci romanesti, cu cotatiile practicate atat de la ghisee, cat si detalii

Dobanda la un depozit in lei pe termen de un an a scazut la 2,06%

Dobanda medie platita de banci pentru un depozit in lei la termen de 12 luni constituit la ghiseu de persoanele fizice a scazut in luna ianuarie 2021 la 2,06%, de la 2,16%, conform topului dobanzilor pentru economii practicate de cele mai mari 15 banci, realizat de Bancherul.ro. In cazul detalii

Dobanda la creditele ipotecare a scazut sub 6%, dupa reducerea IRCC la 1,88%

Dobanda Anuala Efectiva (DAE) medie standard la un numar de 25 de creditele ipotecare acordate de 16 dintre cele mai mari banci romanesti a scazut in luna ianuarie 2021 la 5,81%, cu 0,19 puncte procentuale fata de nivelul din decembrie 2020, cand era 6%. Dobanda mai mica se datoreaza detalii

Bancile nu mai au oferte proprii de amanare a ratelor la credite, ci doar aplica OUG 227/2020

Nicio banca nu a venit, pana acum, cu o solutie proprie de amanare a ratelor la credite si in noul an 2021, cum au facut-o anul trecut, in conditii mai avantajoase decat moratoriul adoptat de Guvern prin Ordonantele 37 si 227. Anul trecut, unele banci, precum Banca Transilvania, au detalii

Ultimele Comentarii