BANCI | Stirea Zilei

RBS Romania si NESsT Romania continua cea de-a doua editie a Competitiei Intreprinderilor Sociale

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2010-06-21 15:53

În 2010, RBS România continuă parteneriatul cu NESsT România, susţinând cea de-a doua ediţie a Competiţiei Întreprinderilor Sociale. Principalul obiectiv al competiţiei din 2009-2010 este acela de a creşte capacitatea întreprinderilor sociale din România de a-şi dezvolta un plan de afaceri viabil.

O întreprindere socială reprezintă o entitate care se autofinanţează prin comercializarea unui produs sau a unui serviciu intr-o manieră responsabilă şi profesională. Întreprinderile sociale îşi propun să producă un impact social semnificativ şi/sau să genereze venituri durabile care să ajute organizaţia să-şi promoveze misiunea.

RBS România va sprijini competiţia pe tot parcursul ei, atât din punct de vedere financiar, cu o sumă de 10,000 Euro, cât şi prin voluntariat. Angajaţii băncii se vor implica în evaluarea studiilor de fezabilitate şi a planurilor de afaceri pentru implementarea sau extinderea întreprinderii sociale, oferind astfel sprijin organizaţiilor participante.

NESsT a lansat competiţia în 2009, invitând toate organizaţiile societăţii civile care sunt interesate de evaluarea fezabilităţii lansării sau extinderii unei întreprinderi sociale să se înscrie şi să participe la acest proiect. S-a înregistrat atunci un număr record de 54 de aplicaţii, dintre care au fost selectaţi 25 de participanţi, organizaţii care oferă servicii sociale persoanelor cu dizabilităţi fizice sau psihice, mamelor singure, persoanelor din mediul rural, tinerilor orfani etc.

Organizaţiile participante vor parcurge un întreg proces prin care îşi vor consolida capacitatea de a dezvolta o întreprindere socială, proces ale cărui principale etape sunt: determinarea gradului de pregătire organizaţională, elaborarea studiului de fezabilitate şi dezvoltarea planului de afaceri.

Competiţia se va finaliza în 2010 cu o gală de decernare a premiilor unde vor fi anunţate cele 5 organizaţii finaliste. În această gală RBS Romania va oferi unul dintre premiile finale.

„Competiţia Întreprinderilor Sociale, proiect dezvoltat de NESsT, aduce un important beneficiu social, prin dezvoltarea capacităţilor antreprenoriale si de business în cadrul mediului ONG din România. RBS România susţine acest program pentru că este unul foarte inovativ şi ajută ca ONG-urile să devină mai sustenabile din punct de vedere financiar, mai ales în această perioadă economică dificilă.” a declarat Georgeta Bora, Coordonator Responsabilitate Corporativă - RBS România.

În ediţia precedentă din 2007-2008 RBS România şi NESsT au premiat 5 organizaţii non-profit: Cartea Călătoare, Romanian Angel Appeal Foundation (RAAF), Noi Orizonturi, Asociaţia pentru o Comunitate Unită şi Intervenţie Socială (ACSIS) şi Alături de Voi, Iaşi.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le găsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Românească, Garanti BBVA și CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un număr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la un credit pentru casa in lei

Bancile cu cele mai bune dobanzi la un credit ipotecar in lei pentru cumpararea unui locuinte sunt Banca Comerciala Romana (BCR), ING Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank si Garanti BBVA, conform topului realizat de Bancherul.ro. Clasamentul a luat in calcul detalii

Care banci au cele mai mici dobanzi la un descoperit de cont/card (overdraft)

Primele trei banci care au cele mai mici dobanzi pentru un credit (linie de credit) tip descoperit de cont/card, cunoscut si ca overdraft, sunt Banca Romaneasca, CEC Bank si Garanti BBVA, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat un calcul cele mai importante 10 banci detalii

Care banci au cele mai mari dobanzi la depozitele in lei pentru populatie?

Cele mai mari dobanzi pentru depozitele in lei la termen de un an pentru populatie sunt la TBI Bank - 8%, First Bank - 5,65% si Intesa - 5,25%, conform topului realizat de Bancherul.ro. (vezi foto) Un grup de mai multe banci practica la acelasi termen detalii

  

Ultimele Comentarii