BANCI | Stirea Zilei

Deutsche Bank: Restantele la credite vor creste puternic in Romania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2010-05-24 15:06

Volumul de credite neperformante vor continua să crească puternic în România, având în vedere somajul in crestere si prelungirea recesiunii economice comparativ cu altele din regiune, arată un studiu al grupului german Deutsche Bank (VEZI RAPORTUL in documentul atasat)

În Europa Centrală şi de Est, portofoliile de credite neperfomante s-au apropiat de valorile maxime anticipate, urmând să înregistreze o creştere uşoară în perioada următoare, din cauza situaţiei economice dificile şi a avansului şomajului.

Specialiştii Deutsche Bank consideră că provizioanele se află în prezent la niveluri confortabile, excepţie făcând Ucraina, Lituania şi Rusia.

Chiar dacă regiunea a înregistrat o uşoară recuperare economică analiştii Deutsche Bank estimează în continuare un declin al creditării. Disponibilitatea finanţării externe şi evoluţia împrumuturilor neperformante vor fi factori importanţi pentru avansul creditării în următoarele luni.

În cazul extinderii crizei din Grecia, România are un grad de expunere mediu pe sectorul bancar şi scăzut pe economie reală şi ieşiri de capital, consideră Deutsche Bank.

Grecia se situează pe primul loc în România în ceea ce priveşte participaţiile capitalului străin în sistemul bancar, cu o pondere de 35,3% în totalul capitalului străin şi cu 26,8% în totalul capitalului deşinut de sistem, potrivit datelor Băncii Naţionale a României raportate pentru finele trimestrului al treilea din 2009.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare banci au cel mai bun curs valutar pentru platile cu cardul?

Cel mai bun curs valutar pentru platile in euro cu cardurile de debit il gasim la Banca Transilvania (BT), iar cel mai dezavantajos este la Raiffeisen Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat in calcul cotatiile publicate de 14 banci (vezi foto). Astfel, BT aplica o detalii

Care banci au cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare?

Dobanzile la creditele ipotecare sunt in prezent mai mici decat anul trecut, desi Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat rata de referinta de trei ori, incepand cu octombrie 2021, de la 1,5% la 2%. Dobanda Anuala Efectiva (DAE), indicatorul pentru costul total al unui credit, care detalii

Ce pot sa fac daca banca sau IFN-ul nu-mi raspunde la o reclamatie?

Atunci cand ai o problema cu banca sau IFN-ul si nu poti sa o rezolvi, fie pentru ca nu primesti raspuns la reclamatie, fie pentru ca acesta nu te multumeste, solutia este sa te adresezi CSALB (Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul detalii

Indicele IRCC pentru creditele in lei cu dobanda variabila creste usor, la 1,17%

IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor), indicatorul care face parte din componenta dobanzilor variabile la creditele in lei, alaturi de marja fixa a bancii, creste putin, la 1,17%, de la 1,08%, de la 1 ianuarie 2022. IRCC este relevant pentru creditele noi in lei cu detalii

  

Ultimele Comentarii