BANCI | Stirea Zilei

Deutsche Bank si-a spionat un actionar si mai multi directori

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-07-05 11:54

Cea mai mare bancă germană, Deutsche Bank, a spionat cel puţin un membru al Consiliului său de Supraveghere, mai mulţi directori ai săi şi un acţionar, relatează revista Der Spiegel citată de AFP.

Banca a lansat la sfÔrşitul lunii mai o anchetă internă privind aceste acţiuni de ţncălcare a secretului datelor private, iar directorul Josef Ackermann a promis "toleranţă zero".

Detectivi "supravegheau mişcările acestor persoane şi anchetau pentru a şti cÔnd şi cu cine se ţntÔlneau", potrivit Der Spiegel, care a consultat raportul intern al unui cabinet de avocatură.

Printre victimele acestui scandal de spionaj se numără un reprezentant al sindicatului Verdi ţn Consiliul de Supraveghere, Gerald Herman, "suspectat că a comunicat rezultalele societăţii pentru trimestrul trei al anului 2001" presei.

Deutsche Bank ar fi spionat ţn 2006 membri ai conducerii "suspectaţi că ar fi ţn contact cu magnatul presei Leo Kirch", ţn conflict judiciar cu banca, dar şi pe acţionarul minoritar Michael Bohndorf, un avocat care locuia ţn Ibiza. Banca ar fi recurs şi la "momeli feminine" pentru a găsi "slăbiciunile personale ale unor acţionari", adaugă revista.

Mai multe agenţii de detectivi ar fi fost implicate, dintre care una condusă de un fost agent STASI, poliţia politică din fostul RDG.

Consiliul de Supraveghere al Deutsche Bank urmează să fie informat ţn curÔnd de conţinutul acestui raport. Este ţn curs şi o anchetă a fiscului, BAFIN.

Banca nu a comentat informaţiile sÔmbătă.

Numeroase scandaluri privind ţncălcări ale vieţii private ţn marile companii au ieşit la iveală ţn ultimele luni ţn Germania, ţn special ţn cadrul companiei de căi ferate Deutsche Bahn şi a operatorului Deutsche Telekom.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCum si-au majorat bancile profitul cu 70%

Sistemul bancar romanesc, compus din 31 de banci si Creditcoop, si-a majorat substantial profitul net in primul trimestru din acest an, cu 70% fata de perioada anterioara din anul precedent, la 3,3 miliarde lei, de la 1,9 miliarde lei. Cum se explica aceasta detalii

Supraindatorarea la IFN-uri: ÔÇ×am rate de 3500 de lei si o pensie de 1800 de lei. Ce pot sa fac?ÔÇŁ

Supraindatorarea populatiei cu credite facile, online, obtinute de la IFN-uri, este un fenomen pe care autoritatile ar trebui sa-l limiteze. Banca Nationala a Romaniei (BNR), institutia responsabila de supravegherea si reglementarea Institutiilor Financiare detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Dobanzile pentru un card de credit variaza intre 17% la CEC Bank si 29% la OTP Bank, conform analizei unui numar de 15 tipuri de astfel de carduri de cumparaturi, oferite de 13 banci. Printre cardurile cu dobanzi reduse se mai afla cele din oferta Libra Bank - detalii

Ce dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

  

Ultimele Comentarii