BANCI | Stirea Zilei

ING isi va inchide afacerile din 10 tari, in contextul crizei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-06-04 14:20

Grupul financiar olandez ING NV va ţnchide operaţiunile deţinute ţn 10 din cele 48 de state unde acţionează şi va vinde ţntre 10 şi 15 afaceri ţn următorii 3-5 ani, a declarat joi directorul executiv al companiei, Jan Hommen, potrivit Reuters.

╬ntr-o prezentare pentru o conferinţă din Frankfurt, publicată şi pe pagina de internt a grupului, Hommen a confirmat de asemenea că ING plănuieşte să strÔngă ţntre 6 şi 8 miliarde euro prin vÔnzarea de active.

ING Groep NV a raportat pierderi de 793 milioane euro ţn primul trimestru, din cauza deprecierilor de active şi provizioanelor pentru ţmprumuturi neperformante. ╬n aceeaşi perioadă din 2008, grupul a ţnregistrat un profit de 1,54 miliarde euro.

Grupul, care activează pe piaţă din 1743, vrea să strÔngă 8 miliarde euro din vÔnzarea de active, pentru mărirea capitalului. De asemenea, grupul renunţă la 7.000 de angajaţi, ţn ţncercarea de a reduce costurile operaţionale cu un miliard de euro.

ING a primit 10 miliarde euro ţn octombrie 2008, din partea guvernului olandez. Grupul a disponibilizat pÔnă acum mai mult de jumătate din cele 7.000 de locuri de muncă pe care vrea să le elimine, ţn ţncercarea de a reduce costurile operaţionale cu un miliard euro, ţn 2009.

Grupul ING, creat ţn 1991 prin fuziunea dintre Nationale-Nederlanden şi NMB Postbank Group, a afişat prima pierdere ţn al treilea trimestru, cÔnd a ţnregistrat o devalorizare a titlurilor, obligaţiunilor, ipotecilor şi activelor legate de falimentul Lehman Brothers Holdings Inc.

ING este prezent pe piaţa din RomÔnia cu afaceri bancare, de asigurări, pensii private, leasing şi factoring prin: ING Bank RomÔnia, ING Lease, ING Commercial Finance, ING Real Estate Investment Management, ING Asigurări de Viaţă şi ING Fond de Pensii.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCum si-au majorat bancile profitul cu 70%

Sistemul bancar romanesc, compus din 31 de banci si Creditcoop, si-a majorat substantial profitul net in primul trimestru din acest an, cu 70% fata de perioada anterioara din anul precedent, la 3,3 miliarde lei, de la 1,9 miliarde lei. Cum se explica aceasta detalii

Supraindatorarea la IFN-uri: ÔÇ×am rate de 3500 de lei si o pensie de 1800 de lei. Ce pot sa fac?ÔÇŁ

Supraindatorarea populatiei cu credite facile, online, obtinute de la IFN-uri, este un fenomen pe care autoritatile ar trebui sa-l limiteze. Banca Nationala a Romaniei (BNR), institutia responsabila de supravegherea si reglementarea Institutiilor Financiare detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Dobanzile pentru un card de credit variaza intre 17% la CEC Bank si 29% la OTP Bank, conform analizei unui numar de 15 tipuri de astfel de carduri de cumparaturi, oferite de 13 banci. Printre cardurile cu dobanzi reduse se mai afla cele din oferta Libra Bank - detalii

Ce dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

  

Ultimele Comentarii