BANCI | Stirea Zilei

Dobanzile indicative la programul "Prima Casa", intre 5,5 si 14% in euro

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-06-04 09:50

Peste 20 de bănci au depus oferte indicative privind dobÔnda anuală efectivă (DAE) pe care ar putea să o practice ţn cadrul programului "Prima Casă", ratele variind ţn plaje foarte mari, pÔnă la aproape 14% la euro şi 23% la lei, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

La ofertele ţn euro, toate ratele sunt calculate ţn funcţie de Euribor la 3, 6 sau 12 luni, la care se adaugă o marjă fixă, iar dobÔnzile anuale efective pornesc de la aproximativ 5,5% pÔnă la aproape 14%.

Aceeaşi formulă este urmată şi la ofertele indicative pentru creditele ţn lei, respectiv ROBOR plus o marjă fixă, astfel că DAE variază ţntre aproape 13% pÔnă la sub 23%.

Potrivit surselor citate, cele mai scăzute costuri ţn euro au fost indicate de BRD şi Alpha Bank, iar pentru lei cea mai bună ofertă indicativă a fost propusă de CEC Bank.

Executivul a anunţat, recent, un program prin care creditele contractate pentru cumpărarea primei locuinţe vor fi garantate de stat ţn limită maximă de 60.000 euro.

Nepenalizarea rambursării anticipate a creditului, procedurile de evaluare ale imobilului, un avans de maximum 5% din ţmprumut şi perceperea de dobÔnzi cÔt mai scăzute sunt criteriile anunţate anterior de premierul Emil Boc pentru selecţia băncilor care doresc să fie incluse ţn acest program.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCum si-au majorat bancile profitul cu 70%

Sistemul bancar romanesc, compus din 31 de banci si Creditcoop, si-a majorat substantial profitul net in primul trimestru din acest an, cu 70% fata de perioada anterioara din anul precedent, la 3,3 miliarde lei, de la 1,9 miliarde lei. Cum se explica aceasta detalii

Supraindatorarea la IFN-uri: ÔÇ×am rate de 3500 de lei si o pensie de 1800 de lei. Ce pot sa fac?ÔÇŁ

Supraindatorarea populatiei cu credite facile, online, obtinute de la IFN-uri, este un fenomen pe care autoritatile ar trebui sa-l limiteze. Banca Nationala a Romaniei (BNR), institutia responsabila de supravegherea si reglementarea Institutiilor Financiare detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Dobanzile pentru un card de credit variaza intre 17% la CEC Bank si 29% la OTP Bank, conform analizei unui numar de 15 tipuri de astfel de carduri de cumparaturi, oferite de 13 banci. Printre cardurile cu dobanzi reduse se mai afla cele din oferta Libra Bank - detalii

Ce dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

  

Ultimele Comentarii