BANCI | Stirea Zilei

Dobanzile indicative la programul "Prima Casa", intre 5,5 si 14% in euro

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-06-04 09:50

Peste 20 de bănci au depus oferte indicative privind dobnda anuală efectivă (DAE) pe care ar putea să o practice n cadrul programului "Prima Casă", ratele variind n plaje foarte mari, pnă la aproape 14% la euro şi 23% la lei, au declarat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.

La ofertele n euro, toate ratele sunt calculate n funcţie de Euribor la 3, 6 sau 12 luni, la care se adaugă o marjă fixă, iar dobnzile anuale efective pornesc de la aproximativ 5,5% pnă la aproape 14%.

Aceeaşi formulă este urmată şi la ofertele indicative pentru creditele n lei, respectiv ROBOR plus o marjă fixă, astfel că DAE variază ntre aproape 13% pnă la sub 23%.

Potrivit surselor citate, cele mai scăzute costuri n euro au fost indicate de BRD şi Alpha Bank, iar pentru lei cea mai bună ofertă indicativă a fost propusă de CEC Bank.

Executivul a anunţat, recent, un program prin care creditele contractate pentru cumpărarea primei locuinţe vor fi garantate de stat n limită maximă de 60.000 euro.

Nepenalizarea rambursării anticipate a creditului, procedurile de evaluare ale imobilului, un avans de maximum 5% din mprumut şi perceperea de dobnzi ct mai scăzute sunt criteriile anunţate anterior de premierul Emil Boc pentru selecţia băncilor care doresc să fie incluse n acest program.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum si-au majorat bancile profitul cu 70%

Sistemul bancar romanesc, compus din 31 de banci si Creditcoop, si-a majorat substantial profitul net in primul trimestru din acest an, cu 70% fata de perioada anterioara din anul precedent, la 3,3 miliarde lei, de la 1,9 miliarde lei. Cum se explica aceasta detalii

Supraindatorarea la IFN-uri: „am rate de 3500 de lei si o pensie de 1800 de lei. Ce pot sa fac?”

Supraindatorarea populatiei cu credite facile, online, obtinute de la IFN-uri, este un fenomen pe care autoritatile ar trebui sa-l limiteze. Banca Nationala a Romaniei (BNR), institutia responsabila de supravegherea si reglementarea Institutiilor Financiare detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Dobanzile pentru un card de credit variaza intre 17% la CEC Bank si 29% la OTP Bank, conform analizei unui numar de 15 tipuri de astfel de carduri de cumparaturi, oferite de 13 banci. Printre cardurile cu dobanzi reduse se mai afla cele din oferta Libra Bank - detalii

Ce dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

 



 

Ultimele Comentarii