BANCI | Stirea Zilei

Accesarea unui cont bancar prin intermediul telefonului mobil poate fi riscanta

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-06-03 10:59

Accesarea unui cont bancar prin intermediul telefonului mobil poate să pară o operaţiune sigură, dar experţii ţn securitate avertizează că hackerii pot obţine informaţii confidenţiale prin intermediul unui mesaj text trimis ca şi cÔnd ar proveni de la furnizorul de servicii.

Persoane din industria de profil consideră că riscul este extrem de mic, ţntrucÔt puţine persoane accesează conturile bancare prin intermediul telefoanelor mobile, dar numărul acestora creşte odată cu extinderea utilizării Internetului.

Problema a fost discutată ţn luna aprilie, la conferinţa pe probleme de securitate BlackHat Europe.

"Hackerul nu trebuie să aibă o pregătire specială pentru a obţine astfel de informaţii", a declarat Jukka Tuomi, director la compania finlandeză ErAce Security Solutions.

Potrivit ErAce, utilizatorii anumitor telefoane care folosesc sistemul Windows nu pot bloca atacurile hackerilor, spre deosebire de cei care au instalate sisteme Symbian.

Totuşi, ţn practică, majoritatea utilizatorilor acceptă instalarea de noi aplicaţii, dacă par să provină din partea unui operator de comunicaţii.

PÔnă acum, problemele de securitate a telefoanelor mobile au fost limitate, ţn mare parte, la atacuri de mică amploare, ţntrucÔt operatorii au putut să scandeze datele de trafic, dar noul risc s-ar putea să ţi depăşească ţn multe state unde verificarea mesajelor text nu este permisă.

╬ngrijorarea crescÔndă a utilizatorilor privind capacitatea viruşilor informatici de a le ataca telefoanele ar putea să pună ţn pericol furnizarea unor noi servicii mobile, esenţiale pentru operatorii care caută noi surse de creştere pe pieţele mature.

Pe de altă parte, instalarea pe telefoane a aplicaţiilor de securitate nu este ţntotdeauna suficientă, ţntrucÔt hackerii pot, ţn cazul anumitor modele, să şteargă programul din aparate.

CÔnd se ţncearcă accesarea unui site bancar de pe un telefon infectat, apare un mesaj ţn care se spune că se deschide o conexiune sigură, care nu poate fi vizualizată de altcineva. ╬n realitate, conexiunea poate avea loc prin serverul unui hacker.

"Riscul este real, dar nu am asistat la atacuri de acest fel", a declarat Mikko Hypponen, director la compania finlandeză F-Secure.

Jacob Greenblatt, de la compania Discretix specializată ţn aplicaţii de securitate a informaţiei, consideră că problema este serioasă, dar există anumite elemente de protecţie care pot fi construite pentru a elimina complet pericolul, sau pentru a limita daunele.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCum si-au majorat bancile profitul cu 70%

Sistemul bancar romanesc, compus din 31 de banci si Creditcoop, si-a majorat substantial profitul net in primul trimestru din acest an, cu 70% fata de perioada anterioara din anul precedent, la 3,3 miliarde lei, de la 1,9 miliarde lei. Cum se explica aceasta detalii

Supraindatorarea la IFN-uri: ÔÇ×am rate de 3500 de lei si o pensie de 1800 de lei. Ce pot sa fac?ÔÇŁ

Supraindatorarea populatiei cu credite facile, online, obtinute de la IFN-uri, este un fenomen pe care autoritatile ar trebui sa-l limiteze. Banca Nationala a Romaniei (BNR), institutia responsabila de supravegherea si reglementarea Institutiilor Financiare detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Dobanzile pentru un card de credit variaza intre 17% la CEC Bank si 29% la OTP Bank, conform analizei unui numar de 15 tipuri de astfel de carduri de cumparaturi, oferite de 13 banci. Printre cardurile cu dobanzi reduse se mai afla cele din oferta Libra Bank - detalii

Ce dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

  

Ultimele Comentarii