BANCI | Stirea Zilei

Accesarea unui cont bancar prin intermediul telefonului mobil poate fi riscanta

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-06-03 10:59

Accesarea unui cont bancar prin intermediul telefonului mobil poate să pară o operaţiune sigură, dar experţii în securitate avertizează că hackerii pot obţine informaţii confidenţiale prin intermediul unui mesaj text trimis ca şi când ar proveni de la furnizorul de servicii.

Persoane din industria de profil consideră că riscul este extrem de mic, întrucât puţine persoane accesează conturile bancare prin intermediul telefoanelor mobile, dar numărul acestora creşte odată cu extinderea utilizării Internetului.

Problema a fost discutată în luna aprilie, la conferinţa pe probleme de securitate BlackHat Europe.

"Hackerul nu trebuie să aibă o pregătire specială pentru a obţine astfel de informaţii", a declarat Jukka Tuomi, director la compania finlandeză ErAce Security Solutions.

Potrivit ErAce, utilizatorii anumitor telefoane care folosesc sistemul Windows nu pot bloca atacurile hackerilor, spre deosebire de cei care au instalate sisteme Symbian.

Totuşi, în practică, majoritatea utilizatorilor acceptă instalarea de noi aplicaţii, dacă par să provină din partea unui operator de comunicaţii.

Până acum, problemele de securitate a telefoanelor mobile au fost limitate, în mare parte, la atacuri de mică amploare, întrucât operatorii au putut să scandeze datele de trafic, dar noul risc s-ar putea să îi depăşească în multe state unde verificarea mesajelor text nu este permisă.

Îngrijorarea crescândă a utilizatorilor privind capacitatea viruşilor informatici de a le ataca telefoanele ar putea să pună în pericol furnizarea unor noi servicii mobile, esenţiale pentru operatorii care caută noi surse de creştere pe pieţele mature.

Pe de altă parte, instalarea pe telefoane a aplicaţiilor de securitate nu este întotdeauna suficientă, întrucât hackerii pot, în cazul anumitor modele, să şteargă programul din aparate.

Când se încearcă accesarea unui site bancar de pe un telefon infectat, apare un mesaj în care se spune că se deschide o conexiune sigură, care nu poate fi vizualizată de altcineva. În realitate, conexiunea poate avea loc prin serverul unui hacker.

"Riscul este real, dar nu am asistat la atacuri de acest fel", a declarat Mikko Hypponen, director la compania finlandeză F-Secure.

Jacob Greenblatt, de la compania Discretix specializată în aplicaţii de securitate a informaţiei, consideră că problema este serioasă, dar există anumite elemente de protecţie care pot fi construite pentru a elimina complet pericolul, sau pentru a limita daunele.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le găsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Românească, Garanti BBVA și CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un număr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la un credit pentru casa in lei

Bancile cu cele mai bune dobanzi la un credit ipotecar in lei pentru cumpararea unui locuinte sunt Banca Comerciala Romana (BCR), ING Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank si Garanti BBVA, conform topului realizat de Bancherul.ro. Clasamentul a luat in calcul detalii

Care banci au cele mai mici dobanzi la un descoperit de cont/card (overdraft)

Primele trei banci care au cele mai mici dobanzi pentru un credit (linie de credit) tip descoperit de cont/card, cunoscut si ca overdraft, sunt Banca Romaneasca, CEC Bank si Garanti BBVA, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat un calcul cele mai importante 10 banci detalii

Care banci au cele mai mari dobanzi la depozitele in lei pentru populatie?

Cele mai mari dobanzi pentru depozitele in lei la termen de un an pentru populatie sunt la TBI Bank - 8%, First Bank - 5,65% si Intesa - 5,25%, conform topului realizat de Bancherul.ro. (vezi foto) Un grup de mai multe banci practica la acelasi termen detalii

  

Ultimele Comentarii