BANCI | Stirea Zilei

Jaf armat la o unitate a Bancii Comerciale Carpatica din Constanta

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-05-29 10:21

Două persoane mascate au intrat, vineri dimineaţă, ţntr-o sucursală a Băncii Carpatica, aflată ţn zona Casei de Cultură din municipiul Constanţa, şi au furat, sub ameninţarea armelor, 80.000 de lei, a informat adjunctul IPJ Constanţa, comisarul şef Adrian Rapotan, citat de Mediafax.

Potrivit primelor informaţii de la faţa locului, atacul armat a avut loc ţn jurul orei 9.00, iar toată acţiunea celor două persoane mascate a durat mai mult de un minut, sucursala bancară fiind situată chiar ţn centrul municipiului Constanţa.

Cei doi atacatori au plecat cu banii din casieria unităţii fără să rănească vreo persoană din incinta băncii. ╬n momentul atacului, ţn interiorul sucursalei bancare se afla şi un agent de pază, ţnsă acesta nu a putut acţiona imediat.

Anda Drăgulescu, purtătorul de cuvÔnt al IPJ Constanţa, a declarat că jaful armat a avut loc la ora 8.56. Drăgulescu a spus că unul dintre cei doi atacatori era ţnarmat cu un pistol pe care nu l-a folosit ţnsă, neexistÔnd victime.

Potrivit lui Drăgulescu, poliţiştii ţncearcă să vadă dacă de pe ţnregistrarea video pot fi identificaţi atacatorii. Drăgulescu a adăugat că banca avea sistem de pază electronic, pe lÔngă agentul de pază prezent ţn unitate care, ţnsă, nu a putut reacţiona imediat.

Purtătorul de cuvÔnt al IPJ Constanţa a adăugat că toate unităţile bancare din Constanţa au fost controlate şi că poliţiştii au constatat nereguli, printre care şi cea privind lipsa sistemului de pază electronic sau uman, directorii fiind "ţndrumaţi" să rezolve aceste probleme.

"Legea este ţnsă permisivă", a susţinut Drăgulescu, care a adăugat că poliţiştii constănţeni nu s-au confrunat cu foarte multe cazuri de acest gen, dar că ţncearcă să se mobilizeze şi să identifice suspecţii.

La ora transmiterii acestei ştrii, la faţa locului se află ma multe echipaje de Poliţie, procurori care prelevează probe şi ţncearcă să afle detalii despre atacatori.

Comisarul şef Adrian Rapotan a spus că la ora actuală se fac audieri ţn acest caz şi că persoanele care erau ţn bancă ţn momentul respectiv nu au reacţionat imediat pentru că s-au panicat, iar banii au fost luaţi dn partea ghişeului prevăzut cu ecran de protecţie.

"Lucrătorul de la ghişeu le-a dat banii ţn momentul ţn care a fost ameninţat", a mai spus Ropotan.

╬n momentul atacului armat, ţn incinta sucursalei bancare se aflau opt persoane, angajaţi ai băncii, jaful avÔnd loc cu cÔteva minute ţnaintea deschiderii unităţii.

Potrivit martorilor, unul dintre atacatori era ţnarmat cu un pistol, cu care a ameninţat-o pe una dntre casiere, iar femeia i-a dat banii, care nu se aflau ţn seiful băncii, ci ţn casierie, ţntrucÔt ţn momentul atacului angajaţii băncii făceau monetarul.

Anchetatorii cred că cei doi atacatori fie au acţionat la "pont", fie şi-au pregătit foarte bine atacul, după o ţndelungată "filare" a unităţii bancare, avÔnd ţn vedere că toată acţiunea a durat mai puţin de un minut.

La ora actuală, anchetatorii analizează imaginile video ţnregistrate pe camerele de supraveghere ţn momentul atacului.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCum si-au majorat bancile profitul cu 70%

Sistemul bancar romanesc, compus din 31 de banci si Creditcoop, si-a majorat substantial profitul net in primul trimestru din acest an, cu 70% fata de perioada anterioara din anul precedent, la 3,3 miliarde lei, de la 1,9 miliarde lei. Cum se explica aceasta detalii

Supraindatorarea la IFN-uri: ÔÇ×am rate de 3500 de lei si o pensie de 1800 de lei. Ce pot sa fac?ÔÇŁ

Supraindatorarea populatiei cu credite facile, online, obtinute de la IFN-uri, este un fenomen pe care autoritatile ar trebui sa-l limiteze. Banca Nationala a Romaniei (BNR), institutia responsabila de supravegherea si reglementarea Institutiilor Financiare detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Dobanzile pentru un card de credit variaza intre 17% la CEC Bank si 29% la OTP Bank, conform analizei unui numar de 15 tipuri de astfel de carduri de cumparaturi, oferite de 13 banci. Printre cardurile cu dobanzi reduse se mai afla cele din oferta Libra Bank - detalii

Ce dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

  

Ultimele Comentarii