BANCI | Stirea Zilei

Bank of Cyprus a obtinut un profit de 2 milioane euro in primul trimestru

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-05-29 08:32

Profitul net al Bank of Cyprus din afacerile din RomÔnia a ajuns la 2 milioane euro ţn primul trimestru din 2009, ţn creştere cu 53,8% faţă de perioada similară din 2008, cÔnd se situa la 1,3 milioane euro, a anunţat grupul printr-un comunicat de presă (VEZI COMUNICATELE ATASATE).

╬n acelaşi timp, creditele acordate prin subisidara bancară din RomÔnia a Bank of Cyprus au ajuns la 553 milioane euro, ţn creştere cu 58,5% faţă de 31 martie 2008, cÔnd se situau la 349 milioane euro, ţnsă ţn scădere cu 4,3% faţă de decembrie 2008, de la 578 milioane euro.

"╬ncepÔnd cu septembrie 2008, banca a acordat credite de 150 milioane euro, ţn condiţii de criză, fapt care demonstrează susţinerea pentru comunitatea de afaceri din RomÔnia şi angajamentul grupului ţn ţară", se arată ţn comunicat.

De asemenea, Bank of Cyprus RomÔniaavea depozite de 80 milioane euro la finalul primului trimestru din acest an, mai arată raportul băncii-mamă, ţn scădere cu 6,9% faţă de finalul lui 2008, cÔnd se situau la 86 milioane euro.

Reţeaua Bank of Cyprus a ajuns la 31 martie 2009 la 11 unităţi şi vrea să deschidă ţncă 3 unităţi ţn trimestrul al doilea din acest an.

Bank of Cyprus estimează un profit din RomÔnia de cel puţin 3 milioane euro ţn 2009, similar celui de anul trecut, conform declaraţiilor făcute la ţnceputul lui aprilie de directorul general al băncii, George Christoforou.

Bank of Cyprus a intrat pe piaţa din RomÔnia ţn martie 2007 pe sectorul instituţiilor de leasing, iar ţn iulie 2007 a ţnceput operaţiunile bancare, printr-o afacere cu statut de sucursală a unei bănci din alt stat al UE, vizÔnd ţn primul rÔnd sectorul de corporate banking.

Afacerea din RomÔnia este, de altfel, cea mai mare din Europa de Est pentru Bank of Cyprus, care mai este prezentă pe pieţele din Rusia şi Ucraina.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCum si-au majorat bancile profitul cu 70%

Sistemul bancar romanesc, compus din 31 de banci si Creditcoop, si-a majorat substantial profitul net in primul trimestru din acest an, cu 70% fata de perioada anterioara din anul precedent, la 3,3 miliarde lei, de la 1,9 miliarde lei. Cum se explica aceasta detalii

Supraindatorarea la IFN-uri: ÔÇ×am rate de 3500 de lei si o pensie de 1800 de lei. Ce pot sa fac?ÔÇŁ

Supraindatorarea populatiei cu credite facile, online, obtinute de la IFN-uri, este un fenomen pe care autoritatile ar trebui sa-l limiteze. Banca Nationala a Romaniei (BNR), institutia responsabila de supravegherea si reglementarea Institutiilor Financiare detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Dobanzile pentru un card de credit variaza intre 17% la CEC Bank si 29% la OTP Bank, conform analizei unui numar de 15 tipuri de astfel de carduri de cumparaturi, oferite de 13 banci. Printre cardurile cu dobanzi reduse se mai afla cele din oferta Libra Bank - detalii

Ce dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

  

Ultimele Comentarii