BANCI | Stirea Zilei

Bank of Cyprus a obtinut un profit de 2 milioane euro in primul trimestru

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-05-29 08:32

Profitul net al Bank of Cyprus din afacerile din România a ajuns la 2 milioane euro în primul trimestru din 2009, în creştere cu 53,8% faţă de perioada similară din 2008, când se situa la 1,3 milioane euro, a anunţat grupul printr-un comunicat de presă (VEZI COMUNICATELE ATASATE).

În acelaşi timp, creditele acordate prin subisidara bancară din România a Bank of Cyprus au ajuns la 553 milioane euro, în creştere cu 58,5% faţă de 31 martie 2008, când se situau la 349 milioane euro, însă în scădere cu 4,3% faţă de decembrie 2008, de la 578 milioane euro.

"Începând cu septembrie 2008, banca a acordat credite de 150 milioane euro, în condiţii de criză, fapt care demonstrează susţinerea pentru comunitatea de afaceri din România şi angajamentul grupului în ţară", se arată în comunicat.

De asemenea, Bank of Cyprus Româniaavea depozite de 80 milioane euro la finalul primului trimestru din acest an, mai arată raportul băncii-mamă, în scădere cu 6,9% faţă de finalul lui 2008, când se situau la 86 milioane euro.

Reţeaua Bank of Cyprus a ajuns la 31 martie 2009 la 11 unităţi şi vrea să deschidă încă 3 unităţi în trimestrul al doilea din acest an.

Bank of Cyprus estimează un profit din România de cel puţin 3 milioane euro în 2009, similar celui de anul trecut, conform declaraţiilor făcute la începutul lui aprilie de directorul general al băncii, George Christoforou.

Bank of Cyprus a intrat pe piaţa din România în martie 2007 pe sectorul instituţiilor de leasing, iar în iulie 2007 a început operaţiunile bancare, printr-o afacere cu statut de sucursală a unei bănci din alt stat al UE, vizând în primul rând sectorul de corporate banking.

Afacerea din România este, de altfel, cea mai mare din Europa de Est pentru Bank of Cyprus, care mai este prezentă pe pieţele din Rusia şi Ucraina.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le găsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Românească, Garanti BBVA și CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un număr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la un credit pentru casa in lei

Bancile cu cele mai bune dobanzi la un credit ipotecar in lei pentru cumpararea unui locuinte sunt Banca Comerciala Romana (BCR), ING Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank si Garanti BBVA, conform topului realizat de Bancherul.ro. Clasamentul a luat in calcul detalii

Care banci au cele mai mici dobanzi la un descoperit de cont/card (overdraft)

Primele trei banci care au cele mai mici dobanzi pentru un credit (linie de credit) tip descoperit de cont/card, cunoscut si ca overdraft, sunt Banca Romaneasca, CEC Bank si Garanti BBVA, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat un calcul cele mai importante 10 banci detalii

Care banci au cele mai mari dobanzi la depozitele in lei pentru populatie?

Cele mai mari dobanzi pentru depozitele in lei la termen de un an pentru populatie sunt la TBI Bank - 8%, First Bank - 5,65% si Intesa - 5,25%, conform topului realizat de Bancherul.ro. (vezi foto) Un grup de mai multe banci practica la acelasi termen detalii

  

Ultimele Comentarii