BANCI | Stirea Zilei

Raiffeisen Bank are in vedere restructurarea a 2.000 - 2.500 de credite

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-05-18 19:04

Raiffeisen Bank România are în vedere restructurarea a 2.000 - 2.500 de credite, având până în prezent 250 de cazuri concrete, a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele băncii, Steven van Groningen.

"Avem deja 250 de cazuri concrete de restructurare a creditelor şi, momentan, probabil ne uităm la 2.000 - 2.500 de cazuri (...) A fost un proiect pilot, dar am putea să introducem şi produse standardizate de restructurare", a spus van Groningen.

El a arătat că cele 20 de sucursale specializate în acordarea de credite imobiliare vor fi transfromate în centre de consiliere pentru diverse soluţii de restructurare, dar va fi păstrată şi activitatea de împrumuturi ipotecare.

"Tot secretul este să nu aştepţi până când este prea târziu. Clienţii au nevoie de consiliere. (...) Ne sfătuim cu clientul respectiv şi decidem modalitatea de restructurare de la caz la caz, dar e foarte important să avem înţelegerea şi acordul lor. Astfel, poate fi vorba de extinderea perioadei de creditare, consolidarea (mai multe credite se transformă într-unul singur), acodarea unei perioade de graţie sau reconversii de monedă", a spus preşedintele Raiffeisen.

El a explicat că în ceea ce priveşte cazurile de restructurare, există mai puţine astfel de situaţii în rândul clienţilor companii, dar de valori mai mari.

"La clienţii mari, restructurarea presupune, de regulă, conlucrarea cu mai multe bănci. Este un proces mai complex, care durează mai mult (...) Sunt cazuri în care o firmă are o activitate de bază profitabilă, dar proprietarul a investit banii în real estate şi acum sunt blocaţi", a adăugat preşedintele Raiffeisen.

Van Groningen a precizat că suma totală a creditelor de restructurat, a împrumuturilor restante, este "un pic" mai mică în cazul firmelor decât în cazul populaţiei.

La restructurarea unui credit corporate, banca solicită un raport de evaluare din partea unui consultant extern care cunoaşte bine domeniul de activitate al companiei debitoare.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare banci au cel mai bun curs valutar pentru platile cu cardul?

Cel mai bun curs valutar pentru platile in euro cu cardurile de debit il gasim la Banca Transilvania (BT), iar cel mai dezavantajos este la Raiffeisen Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat in calcul cotatiile publicate de 14 banci (vezi foto). Astfel, BT aplica o detalii

Care banci au cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare?

Dobanzile la creditele ipotecare sunt in prezent mai mici decat anul trecut, desi Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat rata de referinta de trei ori, incepand cu octombrie 2021, de la 1,5% la 2%. Dobanda Anuala Efectiva (DAE), indicatorul pentru costul total al unui credit, care detalii

Ce pot sa fac daca banca sau IFN-ul nu-mi raspunde la o reclamatie?

Atunci cand ai o problema cu banca sau IFN-ul si nu poti sa o rezolvi, fie pentru ca nu primesti raspuns la reclamatie, fie pentru ca acesta nu te multumeste, solutia este sa te adresezi CSALB (Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul detalii

Indicele IRCC pentru creditele in lei cu dobanda variabila creste usor, la 1,17%

IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor), indicatorul care face parte din componenta dobanzilor variabile la creditele in lei, alaturi de marja fixa a bancii, creste putin, la 1,17%, de la 1,08%, de la 1 ianuarie 2022. IRCC este relevant pentru creditele noi in lei cu detalii

  

Ultimele Comentarii