BANCI | Stirea Zilei

Isarescu: Varful presiunilor pe curs a trecut

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-05-07 17:39

Vārful presiunilor speculative şi nespeculative ale cursului de schimb a trecut, iar politicile fiscale şi salariale sunt mult mai adecvate decāt īn perioada anterioară, a declarat, joi, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

"Vārful presiunilor speculative şi nespeculative asupra cursului de schimb considerăm că a trecut. (...) Este adevărat că şi politicile fiscale şi salariale, cu toate greutăţile lor, sunt mult mai adecvate, comparativ cu ce se īntāmpla īn toamnă, cu promisiunile electorale sau cu ce se prefigura, hai să spunem, īn luna decembrie", a afirmat Isărescu, citat de Mediafax.

El a explicat că reducerea relativă a riscului de depreciere a leuluiare ca fundament ajustarea rapidă a dezechilibrelor externe, mai repede decāt anticipa chiar banca centrală, chiar dacă nu s-a ajuns īncă la un nivel sustenabil pe termen mai īndelungat.

"Nu doar cursul şi-a făcut datoria, dar şi decelerarea cererii", a spus Isărescu.

Potrivit guvernatorului BNR, un alt element care ajută la eliminarea presiunilor pe curs īl reprezintă acordul cu Fondul Monetar Internaţional, UE şi alte instituţii financiare.

El a arătat că toate prognozele internaţionale indică o continuare a crizei, respectiv o slăbire a cererii pe plan mondial, cu impact corelat asupra economiei romāneşti.

"La nivelul cererii, am intrat īn zona gap-ului negativ. Nu mai avem presiuni din partea cererii, s-au īnchis īn septembrie-octombrie. Prognoza indică menţinerea gap-ului negativ timp de cāteva trimestre", a spus Isărescu.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare banci au cel mai bun curs valutar pentru platile cu cardul?

Cel mai bun curs valutar pentru platile in euro cu cardurile de debit il gasim la Banca Transilvania (BT), iar cel mai dezavantajos este la Raiffeisen Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat in calcul cotatiile publicate de 14 banci (vezi foto). Astfel, BT aplica o detalii

Care banci au cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare?

Dobanzile la creditele ipotecare sunt in prezent mai mici decat anul trecut, desi Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat rata de referinta de trei ori, incepand cu octombrie 2021, de la 1,5% la 2%. Dobanda Anuala Efectiva (DAE), indicatorul pentru costul total al unui credit, care detalii

Ce pot sa fac daca banca sau IFN-ul nu-mi raspunde la o reclamatie?

Atunci cand ai o problema cu banca sau IFN-ul si nu poti sa o rezolvi, fie pentru ca nu primesti raspuns la reclamatie, fie pentru ca acesta nu te multumeste, solutia este sa te adresezi CSALB (Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul detalii

Indicele IRCC pentru creditele in lei cu dobanda variabila creste usor, la 1,17%

IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor), indicatorul care face parte din componenta dobanzilor variabile la creditele in lei, alaturi de marja fixa a bancii, creste putin, la 1,17%, de la 1,08%, de la 1 ianuarie 2022. IRCC este relevant pentru creditele noi in lei cu detalii

  

Ultimele Comentarii