BANCI | Stirea Zilei

BRD pregateste emisiuni de obligatiuni in valoare de 600 milioane euro

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-04-29 15:33

Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) BRD – Groupe Société Générale s-a reunit pe 29 aprilie 2009, la hotelul Crowne Plaza, pentru două şedinţe, Ordinară şi Extraordinară, se arata intr-un comunicat al bancii.

Conform convocatorului, la Adunarea Generală Ordinară şi Extraordinară au fost îndreptăţite să participe şi să voteze persoanele având calitatea de acţionar la data de referinţă 15 aprilie 2009.

La şedinţă au fost prezenţi acţionari reprezentând 90,52% din capitalul social al băncii.

Şedinţele AGA au fost conduse de Preşedintele Consiliului de Administraţie al BRD, Patrick Gelin.

În cadrul AGA Ordinară, participanţii au dezbătut şi aprobat situaţiile financiare ale băncii pe anul 2008 (individuale întocmite conform standardelor româneşti de contabilitate si consolidate întocmite în conformitate cu Standardele Internaţionale de Raportare Financiară), pe baza rapoartelor prezentate de Consiliul de Administraţie şi a opiniilor auditorului financiar al băncii, compania Ernst&Young.

Adunarea Generală a Acţionarilor BRD a aprobat, totodată, repartizarea profitului net în sumă de 1.353 milioane RON şi fixarea dividendului pe anul 2008 (dividendul brut este de 0,72828 RON/acţiune, în creştere cu 23% faţă de anul precedent).

Dividendele vor fi plătite în termen de maximum 2 luni de la data adunării generale, conform Actului Constitutiv al BRD şi celor stabilite de AGA. Conform Legii nr. 297/2004 privind piaţa de capital, sunt îndreptăţiţi să încaseze dividendele aferente anului 2008 acţionarii ce vor fi înregistraţi în Registrul Acţionarilor la data de 15 mai 2009, dată stabilită de AGA.

De asemenea, s-au dezbătut şi aprobat: descărcarea de gestiune a administratorilor BRD pentru exerciţiul financiar al anului 2008, bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2009 şi programul de activitate pe exerciţiul financiar al anului 2009, remuneraţiile cuvenite administratorilor neexecutivi pentru exerciţiul financiar al anului 2009, precum şi limitele generale pentru remuneraţiile suplimentare ale administratorilor şi directorilor.

AGA Extraordinară a avut pe ordinea de zi şi a aprobat: modificarea şi completarea Actului Constitutiv al BRD conform propunerilor din anexa la convocare, şi aprobarea realizării unor emisiuni de obligaţiuni în perioada 2009-2010, într-un plafon maxim de 600 de milioane EUR sau echivalent în lei sau altă valută.

Raportul anual ce contine situaţiile financiare ale anului 2008 aprobate de Adunarea Generală a Acţionarilor a fost transmis la CNVM şi la Bursa de Valori Bucuresti în data de 29 aprilie 2009, conform calendarului de comunicare financiară făcut public la începutul anului, şi este disponibil pentru public şi investitori pe site-ul web al băncii : www.brd.ro, de la aceeaşi dată. Copii ale raportului vor putea fi obţinute, la cerere, gratuit, şi la sediul central al BRD - Groupe Société Générale, situat în Bulevardul Ion Mihalache nr. 1-7, sector 1, Bucureşti.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCe pot sa fac daca banca sau IFN-ul nu-mi raspunde la o reclamatie?

Atunci cand ai o problema cu banca sau IFN-ul si nu poti sa o rezolvi, fie pentru ca nu primesti raspuns la reclamatie, fie pentru ca acesta nu te multumeste, solutia este sa te adresezi CSALB (Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul detalii

Indicele IRCC pentru creditele in lei cu dobanda variabila creste usor, la 1,17%

IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor), indicatorul care face parte din componenta dobanzilor variabile la creditele in lei, alaturi de marja fixa a bancii, creste putin, la 1,17%, de la 1,08%, de la 1 ianuarie 2022. IRCC este relevant pentru creditele noi in lei cu detalii

Numarul de clienti ai bancilor romanesti, neschimbat in ultimii 7 ani

Numarul de clienti ai bancilor romanesti a ramans neschimbat pe parcursul ultimilor sapte ani, conform unui sondaj realizat de Consiliul Concurentei printre primele 10 banci romanesti. Concluzia este surprinzatoare, in conditiile dezvoltarii economice a tarii si implicit a veniturilor detalii

La care banci cumparam/vindem euro la cel mai bun curs de schimb valutar?

Daca vreti sa cumparati euro de la ghiseul unei banci, cel mai bun curs de schimb valutar il gasiti la CEC Bank (4,9900 lei pentru 1 euro), singura banca la care cotatia euro/leu se afla inca sub 5 lei. (vezi foto) Alte trei banci vand 1 euro cu fix 5 lei: Banca Transilvania detalii

  

Ultimele Comentarii