BANCI | Stirea Zilei

Scadere puternica a volumului de credite in martie

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-04-27 20:17

Soldul creditului neguvernamental acordat de către bănci a scăzut īn luna martie cu 2,6% īn termeni reali, faţă de februarie, la 202,61 miliarde lei, pe fondul diminuării cu 1,4% a īmprumuturilor īn lei şi scăderii cu 1,6% a finanţărilor īn valută exprimate īn euro, potrivit datelor BNR.

Soldul creditului neguvernamental acordat de instituţiile de credit a scăzut īn martie cu 2,1% īn termeni nominali faţă de luna februarie, īn contextul diminuării īmprumuturilor īn lei cu 0,9%, la 83,033 miliarde lei, şi a celor īn valută, exprimate īn lei, cu 2,9%, la 119,583 miliarde lei.

Īmprumuturile īn valută acordate persoanelor juridice au īnregistrat cea mai mare scădere, de 3,6% īn termeni lunari, ajungānd la 58,488 miliarde lei. Creditele īn valută acordate persoanelor fizice s-au redus īn martie cu 2,2%, la 61,135 miliarde lei. Totuşi, īmprumuturile īn valută acordate persoanelor juridice şi fizice au crescut īn martie cu 25,5%, respectiv 39,5% faţă de aceeaşi lună din 2008.

Credite acordate populaţiei īn lei au scăzut īn martie cu 0,75% faţă de februarie, la 40 miliarde lei. Īmprumuturile acordate īn lei persoanelor juridice au coborāt cu 1%, la 42,94 miliarde lei.

De asemenea, creditele īn lei acordate populaţiei şi firmelor au avansat īn martie cu 12,3%, respectiv 11,8% compatrativ cu luna similară a anului trecut.

Rata anuală de creştere a creditului neguvernamental s-a redus de la 30,7% (22,2% īn termeni reali) īn februarie la 23,1% (15,4% īn termeni reali) īn martie. Īmprumturile īn lei s-au majorat cu 12% (5% īn termeni reali), īn timp ce creditele īn valută exprimate īn lei au avansat cu 32,1% (exprimată īn euro, creşterea a fost de 16,3%).

Creditul guvernamental (al administraţiei centrale, administraţiilor locale, administraţiilor sistemelor de asigurări sociale) a crescut īn martie cu 18%, la 29,308 miliarde lei. La 31 martie, creditul guvernamental a īnregistrat o creştere de 189,3% (171,1% īn termeni reali) faţă de finele aceleaşi luni a anului trecut.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCe pot sa fac daca banca sau IFN-ul nu-mi raspunde la o reclamatie?

Atunci cand ai o problema cu banca sau IFN-ul si nu poti sa o rezolvi, fie pentru ca nu primesti raspuns la reclamatie, fie pentru ca acesta nu te multumeste, solutia este sa te adresezi CSALB (Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul detalii

Indicele IRCC pentru creditele in lei cu dobanda variabila creste usor, la 1,17%

IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor), indicatorul care face parte din componenta dobanzilor variabile la creditele in lei, alaturi de marja fixa a bancii, creste putin, la 1,17%, de la 1,08%, de la 1 ianuarie 2022. IRCC este relevant pentru creditele noi in lei cu detalii

Numarul de clienti ai bancilor romanesti, neschimbat in ultimii 7 ani

Numarul de clienti ai bancilor romanesti a ramans neschimbat pe parcursul ultimilor sapte ani, conform unui sondaj realizat de Consiliul Concurentei printre primele 10 banci romanesti. Concluzia este surprinzatoare, in conditiile dezvoltarii economice a tarii si implicit a veniturilor detalii

La care banci cumparam/vindem euro la cel mai bun curs de schimb valutar?

Daca vreti sa cumparati euro de la ghiseul unei banci, cel mai bun curs de schimb valutar il gasiti la CEC Bank (4,9900 lei pentru 1 euro), singura banca la care cotatia euro/leu se afla inca sub 5 lei. (vezi foto) Alte trei banci vand 1 euro cu fix 5 lei: Banca Transilvania detalii

  

Ultimele Comentarii