BANCI | Stirea Zilei

Citigroup obtine rezultate peste asteptari in primul trimestru

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-04-21 15:10

Citigroup, a treia mare banca din Statele Unite, prezenta si in Romania, a obtinut in primul trimestru rezultate peste asteptari, fapt care a determinat analistii sa afirme ca eforturile guvernului american de a salva bancile de criza financiara incepe sa dea roade.

Citi a anuntat obtinerea unui profit de 1,6 miliarde de dolari, primul rezultat pozitiv din ultimele 6 trimestre. Veniturile bancii s-au dublat, ajungand la 24,79 miliarde dolari.

Citigroup a primit un ajutor guvernamental in valoare de 45 de miliarde de dolari din bani publici, insa acum banca americana se alatura altor institutii financiare care au raportat rezultate bune, precum Goldman Sachs, JPMorgan Chase si Wells Fargo.

Pierderile Citigroup s-au redus in acest an la 966 milioane de dolari sau 18 centi pe actiune, fata de 5,19 miliarde sau 1,03 dolari pe actiune in anul precedent.

Citi a mai anuntat vineri amanarea planificatei vanzari a pachetului de 36% din actiuni catre guvernul american, o conditie pentru obtinerea ajutorului financiar, pana luna viitoare, dupa obtinerea rezultatelor testelor de stres cu privire la sanatatea bancii.

"Rezultatele din primul trimestru reflecta soliditatea marcii Citi si suntem multumiti de performanta obtinuta", a declarat presedintele Citi, Vikram Pandit, citat intr-un comunicat de presa al bancii.

"In plus, am luat masuri pentru a deveni mai puternici: am redus riscurile si am scazut substantial activele-problema care ne-au produs majoritatea pierderilor. De asemenea, am scazut semnificativ cheltuielile si am imbunatatit eficienta, precum si rata capitalului de baza", a adaugat CEO-ul bancii.

"In acelasi timp, am continuat sa acordam volume semnificative de credite catre consumatori si am continuat sa ne concentram pe sprijinirea pietei imobiliare. Din octombrie 2008 am acordat credite ipotecare in valoare de 13,5 miliarde de euro, cu scopul de a evita potentialele falimente, reusind astfel sa pastram 9 din 10 clienti cu probleme in portofoliul bancii", a adaugat Pandit.

Acesta a mai spus ca banca americana a reusit, din octombrie 2008, sa ajute un numar de 820.000 de detinatori de carduri de credit sa-si rezolve, prin diverse mijloace, problemele legate de nerambursarea ratelor.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiBancile transmit un mesaj consumatorilor, prin intermediul CSALB: va puteti baza pe noi, in aceasta perioada de scumpiri si cresteri de dobanzi

Sistemul bancar propune mai multe soluții de rezolvare a dificultăților financiare cu care se confrunta consumatorii. (vezi video la finalul articolului)  Una dintre soluțiile pe care o propun băncile consumatorilor este detalii

Schimbarea ROBOR cu IRCC la credite: ce e bine sa stim

ROBOR este un indice de dobanda utilizat la acordarea de credite noi in lei cu dobanda variabila pentru persoane fizice, doar pana in luna mai 2019. Dupa aceasta data, conform OUG 19/2019, dobanda variabila la creditele noi in lei pentru persoane fizice, nu si pentru persoanele juridice, detalii

Banca Transilvania majoreaza la 4% dobanda la depozitele pe 6 luni si 1 an. Vezi topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in lei

Banca Transilvania (BT) a majorat la 4% dobanda pentru un depozit in lei pentru persoane fizice la termene de 6 luni si un an, aceasta fiind cea mai mare dobanda platita de bancile mari pentru economiile in lei. (vezi topul dobanzilor, in detalii

Bancile sunt pregatite sa-i ajute pe cei care vor avea probleme cu plata ratelor la credite

Creșterea accentuată a prețurilor, războiul de lângă România, majorarea dobânzilor, reprezintă motive de îngrijorare pentru consumatorii români de servicii și produse financiare. Reprezentanții sistemului bancar transmit detalii

  

Ultimele Comentarii