BANCI | Stirea Zilei

Citigroup obtine rezultate peste asteptari in primul trimestru

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-04-21 15:10

Citigroup, a treia mare banca din Statele Unite, prezenta si in Romania, a obtinut in primul trimestru rezultate peste asteptari, fapt care a determinat analistii sa afirme ca eforturile guvernului american de a salva bancile de criza financiara incepe sa dea roade.

Citi a anuntat obtinerea unui profit de 1,6 miliarde de dolari, primul rezultat pozitiv din ultimele 6 trimestre. Veniturile bancii s-au dublat, ajungand la 24,79 miliarde dolari.

Citigroup a primit un ajutor guvernamental in valoare de 45 de miliarde de dolari din bani publici, insa acum banca americana se alatura altor institutii financiare care au raportat rezultate bune, precum Goldman Sachs, JPMorgan Chase si Wells Fargo.

Pierderile Citigroup s-au redus in acest an la 966 milioane de dolari sau 18 centi pe actiune, fata de 5,19 miliarde sau 1,03 dolari pe actiune in anul precedent.

Citi a mai anuntat vineri amanarea planificatei vanzari a pachetului de 36% din actiuni catre guvernul american, o conditie pentru obtinerea ajutorului financiar, pana luna viitoare, dupa obtinerea rezultatelor testelor de stres cu privire la sanatatea bancii.

"Rezultatele din primul trimestru reflecta soliditatea marcii Citi si suntem multumiti de performanta obtinuta", a declarat presedintele Citi, Vikram Pandit, citat intr-un comunicat de presa al bancii.

"In plus, am luat masuri pentru a deveni mai puternici: am redus riscurile si am scazut substantial activele-problema care ne-au produs majoritatea pierderilor. De asemenea, am scazut semnificativ cheltuielile si am imbunatatit eficienta, precum si rata capitalului de baza", a adaugat CEO-ul bancii.

"In acelasi timp, am continuat sa acordam volume semnificative de credite catre consumatori si am continuat sa ne concentram pe sprijinirea pietei imobiliare. Din octombrie 2008 am acordat credite ipotecare in valoare de 13,5 miliarde de euro, cu scopul de a evita potentialele falimente, reusind astfel sa pastram 9 din 10 clienti cu probleme in portofoliul bancii", a adaugat Pandit.

Acesta a mai spus ca banca americana a reusit, din octombrie 2008, sa ajute un numar de 820.000 de detinatori de carduri de credit sa-si rezolve, prin diverse mijloace, problemele legate de nerambursarea ratelor.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare banci au cel mai bun curs valutar pentru platile cu cardul?

Cel mai bun curs valutar pentru platile in euro cu cardurile de debit il gasim la Banca Transilvania (BT), iar cel mai dezavantajos este la Raiffeisen Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat in calcul cotatiile publicate de 14 banci (vezi foto). Astfel, BT aplica o detalii

Care banci au cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare?

Dobanzile la creditele ipotecare sunt in prezent mai mici decat anul trecut, desi Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat rata de referinta de trei ori, incepand cu octombrie 2021, de la 1,5% la 2%. Dobanda Anuala Efectiva (DAE), indicatorul pentru costul total al unui credit, care detalii

Ce pot sa fac daca banca sau IFN-ul nu-mi raspunde la o reclamatie?

Atunci cand ai o problema cu banca sau IFN-ul si nu poti sa o rezolvi, fie pentru ca nu primesti raspuns la reclamatie, fie pentru ca acesta nu te multumeste, solutia este sa te adresezi CSALB (Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul detalii

Indicele IRCC pentru creditele in lei cu dobanda variabila creste usor, la 1,17%

IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor), indicatorul care face parte din componenta dobanzilor variabile la creditele in lei, alaturi de marja fixa a bancii, creste putin, la 1,17%, de la 1,08%, de la 1 ianuarie 2022. IRCC este relevant pentru creditele noi in lei cu detalii

  

Ultimele Comentarii