BANCI | Stirea Zilei

Cursul de schimb mai scade putin, la 4,2810 lei/euro

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-24 13:57

Leul s-a apreciat marţi cu 0,05% la cursul de referinţă al BNR, pÔnă la 4,2810 lei/euro, pe o piaţă liniştită, urmÔnd evoluţia altor valute emergente, care au profitat pe urma declaraţiilor comune ale guvernatorilor din regiune de luni.

Luni, Banca Naţională a RomÔniei (BNR) afişase un curs de referinţă de 4,2833 lei/euro.

"Leul a urmat tendinţa regională, pe o piaţă cu volatilitate redusă, sub influenţa declaraţiilor de presă comune ale guvernatorilor din regiune de ieri şi a evoluţiei nefavorabile a burselor, ce acţionează ţn sens contrar", a spus un dealer din piaţă, pentru NewsIn.

Leul a avut o evoluţie volatilă ţn prima parte a şedinţei, ţnsă a fluctuat ţntr-un interval restrÔns, de 4,283-4,293 lei/euro. La ora 13:45, băncile cumpărau un euro cu 4,2823 lei şi ţl vindeau cu 4,2923 lei.

Cele mai lichide zece acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) se depreciau in medie cu 3,18% la jumătatea şedinţei de marţi, iar piaţa cobora cu 2,7%, in urma ieftinirii puternice a titlurilor din sectorul bancar, pe fondul unui rulaj sporit de schimburile cu obligaţiuni.

╬n regiune, zlotul a fluctuat puternic pe un interval larg, de 4,636-4,7 unităţi/euro, fiind cotat cu 4,689 unităţi/euro după 13:40. Forintul a avut o evoluţie similară, fiind cotat cu 297,7 unităţi/euro la acelaşi moment.

Faţă de dolarul american, cursul de referinţă publicat marţi de BNR indică o apreciere nesemnificativă a leului, cu 0,05%, pÔnă la 3,3393 lei/dolar, faţă de nivelul de luni, de 3,3411 lei/dolar.

Pe pieţele internaţionale, moneda americană s-a depreciat aproape constant, de la 1,266 la peste 1,28 unităţi/euro. La 13:45, ora RomÔniei, euro era cotat la 1,2796 dolari.

Banca Naţională a RomÔniei a afişat, ţn prima parte a zilei de marţi, un nivel mediu al dobÔnzii la depozitele atrase (ROBID) pentru o zi (overnight) de 14% pe an, ţn creştere faţă de cel din şedinţa anterioară, de 8,16% pe an, iar pentru depozitele overnight plasate (ROBOR), dobÔnda a urcat semnificativ, la 16,97% pe an, de la nivelul de luni, de 9,03%.

Pe piaţa monetară, dobÔnzile la depozitele pentru o zi de tip overnight au urcat la 15-20% pe an, peste dobÔnda percepută de Banca Naţională a RomÔniei (BNR) la facilitatea de credit (lombard), de 14% pe an, marţi ţncepÔnd o nouă perioadă de constituire a rezervelor minime obligatorii.

"Cotaţiile sunt destul de largi, după ce s-a simţit o nevoie mai mare de lei ţn piaţă", a mai spus dealerul citat.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCum si-au majorat bancile profitul cu 70%

Sistemul bancar romanesc, compus din 31 de banci si Creditcoop, si-a majorat substantial profitul net in primul trimestru din acest an, cu 70% fata de perioada anterioara din anul precedent, la 3,3 miliarde lei, de la 1,9 miliarde lei. Cum se explica aceasta detalii

Supraindatorarea la IFN-uri: ÔÇ×am rate de 3500 de lei si o pensie de 1800 de lei. Ce pot sa fac?ÔÇŁ

Supraindatorarea populatiei cu credite facile, online, obtinute de la IFN-uri, este un fenomen pe care autoritatile ar trebui sa-l limiteze. Banca Nationala a Romaniei (BNR), institutia responsabila de supravegherea si reglementarea Institutiilor Financiare detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Dobanzile pentru un card de credit variaza intre 17% la CEC Bank si 29% la OTP Bank, conform analizei unui numar de 15 tipuri de astfel de carduri de cumparaturi, oferite de 13 banci. Printre cardurile cu dobanzi reduse se mai afla cele din oferta Libra Bank - detalii

Ce dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

  

Ultimele Comentarii