BANCI | Stirea Zilei

Depfa Bank devine cea de-a 43-a banca din Romania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-19 19:31

Numărul băncilor prezente pe piaţa din România a crescut, în ultimul trimestru al anului trecut, de la 42 la 43, prin demararea activităţii Depfa Bank în decembrie 2008, a declarat directorul Direcţiei de Supraveghere din cadrul BNR, Nicolae Cinteză.

"A 43-a instituţie bancară este Depfa Bank. Aceasta a primit autorizarea BNR spre finalul anului 2007, dar a început să funcţioneze şi să raporteze băncii centrale abia din decembrie 2008", a mai spus Cinteză, citat de NewsIn.

Pe piaţa românească activau, la finalul lui septembrie 2008, 42 de bănci, inclusiv sucursale ale băncilor străine şi Creditcoop. Dintre acestea, şase sunt bănci cu capital majoritar autohton (CEC Bank, Banca Transilvania, EximBank, Banca Comercială Carpatica, Libra Bank şi Creditcoop), restul având capital majoritar străin.

Banca irlandeză Depfa este controlată, din octombrie 2007, de grupul german Hypo Real Estate, iar pe piaţa autohtonă funcţionează ca sucursală a unei instituţii de credit dintr-un stat membru al UE, statut pe care îl mai au alte 12 entităţi.

În România, Depfa a fost înmatriculată în registrul instituţiilor de credit pe 20 decembrie 2007, dar data inaugurarii sucursalei de la Bucureşti a fost amânată de câteva ori pe parcursul anului trecut.

Depfa Bank, desi este specializata in credite guvernamentale, a platit tribut crizei financiare din cauza expunerii pe piata americana.

Acum ar putea avea din nou probleme, ca urmare a posibilei nationalizari a institutiei-mama din Germania, Hypo Real Estate.


ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le găsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Românească, Garanti BBVA și CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un număr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la un credit pentru casa in lei

Bancile cu cele mai bune dobanzi la un credit ipotecar in lei pentru cumpararea unui locuinte sunt Banca Comerciala Romana (BCR), ING Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank si Garanti BBVA, conform topului realizat de Bancherul.ro. Clasamentul a luat in calcul detalii

Care banci au cele mai mici dobanzi la un descoperit de cont/card (overdraft)

Primele trei banci care au cele mai mici dobanzi pentru un credit (linie de credit) tip descoperit de cont/card, cunoscut si ca overdraft, sunt Banca Romaneasca, CEC Bank si Garanti BBVA, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat un calcul cele mai importante 10 banci detalii

Care banci au cele mai mari dobanzi la depozitele in lei pentru populatie?

Cele mai mari dobanzi pentru depozitele in lei la termen de un an pentru populatie sunt la TBI Bank - 8%, First Bank - 5,65% si Intesa - 5,25%, conform topului realizat de Bancherul.ro. (vezi foto) Un grup de mai multe banci practica la acelasi termen detalii

  

Ultimele Comentarii