BANCI | Stirea Zilei

Depfa Bank devine cea de-a 43-a banca din Romania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-19 19:31

Numărul băncilor prezente pe piaţa din Romnia a crescut, n ultimul trimestru al anului trecut, de la 42 la 43, prin demararea activităţii Depfa Bank n decembrie 2008, a declarat directorul Direcţiei de Supraveghere din cadrul BNR, Nicolae Cinteză.

"A 43-a instituţie bancară este Depfa Bank. Aceasta a primit autorizarea BNR spre finalul anului 2007, dar a nceput să funcţioneze şi să raporteze băncii centrale abia din decembrie 2008", a mai spus Cinteză, citat de NewsIn.

Pe piaţa romnească activau, la finalul lui septembrie 2008, 42 de bănci, inclusiv sucursale ale băncilor străine şi Creditcoop. Dintre acestea, şase sunt bănci cu capital majoritar autohton (CEC Bank, Banca Transilvania, EximBank, Banca Comercială Carpatica, Libra Bank şi Creditcoop), restul avnd capital majoritar străin.

Banca irlandeză Depfa este controlată, din octombrie 2007, de grupul german Hypo Real Estate, iar pe piaţa autohtonă funcţionează ca sucursală a unei instituţii de credit dintr-un stat membru al UE, statut pe care l mai au alte 12 entităţi.

n Romnia, Depfa a fost nmatriculată n registrul instituţiilor de credit pe 20 decembrie 2007, dar data inaugurarii sucursalei de la Bucureşti a fost amnată de cteva ori pe parcursul anului trecut.

Depfa Bank, desi este specializata in credite guvernamentale, a platit tribut crizei financiare din cauza expunerii pe piata americana.

Acum ar putea avea din nou probleme, ca urmare a posibilei nationalizari a institutiei-mama din Germania, Hypo Real Estate.


Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum si-au majorat bancile profitul cu 70%

Sistemul bancar romanesc, compus din 31 de banci si Creditcoop, si-a majorat substantial profitul net in primul trimestru din acest an, cu 70% fata de perioada anterioara din anul precedent, la 3,3 miliarde lei, de la 1,9 miliarde lei. Cum se explica aceasta detalii

Supraindatorarea la IFN-uri: „am rate de 3500 de lei si o pensie de 1800 de lei. Ce pot sa fac?”

Supraindatorarea populatiei cu credite facile, online, obtinute de la IFN-uri, este un fenomen pe care autoritatile ar trebui sa-l limiteze. Banca Nationala a Romaniei (BNR), institutia responsabila de supravegherea si reglementarea Institutiilor Financiare detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Dobanzile pentru un card de credit variaza intre 17% la CEC Bank si 29% la OTP Bank, conform analizei unui numar de 15 tipuri de astfel de carduri de cumparaturi, oferite de 13 banci. Printre cardurile cu dobanzi reduse se mai afla cele din oferta Libra Bank - detalii

Ce dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

 



 

Ultimele Comentarii