BANCI | Stirea Zilei

ING raporteaza pierderi de 3,7 miliarde euro si concediaza 7.000 de angajati

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-18 13:24

Grupul financiar olandez ING va concedia 7.000 de angajaţi pentru a reduce cheltuielile, după ce a raportat pierderi nete de 3,7 miliarde euro în ultimele trei luni ale 2008, al doilea trimestru fără profit, ceea ce duce totalul pierderilor pentru anul trecut la 730 milioane euro.

Pierderile din trimestrul al treilea al anului trecut au totalizat 480 milioane de euro, se arată în raportul financiar al grupului.

Disponibilizările vor afecta 1.400 de angajaţi ai diviziei de Wholesale Banking. Alţi 1.400 de angajaţi vor fi concediaţi din diviziile Retail Banking şi ING Direct. În sectorul asigurărilor, grupul va renunţa la 4.200 de angajaţi, din care 1.100 în Europa.

Grupul vizează reducerea costurilor cu un miliard euro în 2009.

Pentru ansamblul anului 2007, ING a raportat un profit net de 9,2 miliarde euro, iar în perioada octombrie-decembrie a aceluiaşi an profitul a fost de 2,5 miliarde euro.

"Criza financiară a avut un impact fără precedent asupra întregii industrii, iar magnitudinea problemelor a lăsat puţine companii neafectate. Pentru ING, anul trecut a fost marcat de o deteriorare rapidă a rezultatelor financiare şi de necesitatea de a consolida capitalul cu ajutorul statului olandez. Am fost depăşiţi de severitatea şi rapiditatea problemelor economice din trimestrul al patrulea", a afirmat, într-un comunicat, directorul executiv al grupului, Jan Hommen, citat de Mediafax.

În Europa, pe segmentul de asigurări, ING a consemnat pierderi brute din operaţiunile de bază de 186 milioane euro.

Pentru divizia de Wholesale Banking, pierderile s-au cifrat la 366 milioane euro. Divizia de Retail Banking a grupului a înregistrat o scădere de 85,6% a profitului din activităţile de bază, la 75 milioane euro. La capitolul Corporate Banking, pierderile au totalizat 140 milioane euro, iar pentru ING Direct, acestea s-au cifrat la 1,4 miliarde euro.

Grupul olandez este prezent şi în România, prin ING Bank România. Pe segmentul Retail Banking, depozitele băncii olandeze au crescut cu 6% în trimestrul al patrulea.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le găsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Românească, Garanti BBVA și CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un număr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la un credit pentru casa in lei

Bancile cu cele mai bune dobanzi la un credit ipotecar in lei pentru cumpararea unui locuinte sunt Banca Comerciala Romana (BCR), ING Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank si Garanti BBVA, conform topului realizat de Bancherul.ro. Clasamentul a luat in calcul detalii

Care banci au cele mai mici dobanzi la un descoperit de cont/card (overdraft)

Primele trei banci care au cele mai mici dobanzi pentru un credit (linie de credit) tip descoperit de cont/card, cunoscut si ca overdraft, sunt Banca Romaneasca, CEC Bank si Garanti BBVA, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat un calcul cele mai importante 10 banci detalii

Care banci au cele mai mari dobanzi la depozitele in lei pentru populatie?

Cele mai mari dobanzi pentru depozitele in lei la termen de un an pentru populatie sunt la TBI Bank - 8%, First Bank - 5,65% si Intesa - 5,25%, conform topului realizat de Bancherul.ro. (vezi foto) Un grup de mai multe banci practica la acelasi termen detalii

 Profil de Bancher

Toate Profilele

 

Ultimele Comentarii