BANCI | Stirea Zilei

ING raporteaza pierderi de 3,7 miliarde euro si concediaza 7.000 de angajati

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-18 13:24

Grupul financiar olandez ING va concedia 7.000 de angajaţi pentru a reduce cheltuielile, după ce a raportat pierderi nete de 3,7 miliarde euro ţn ultimele trei luni ale 2008, al doilea trimestru fără profit, ceea ce duce totalul pierderilor pentru anul trecut la 730 milioane euro.

Pierderile din trimestrul al treilea al anului trecut au totalizat 480 milioane de euro, se arată ţn raportul financiar al grupului.

Disponibilizările vor afecta 1.400 de angajaţi ai diviziei de Wholesale Banking. Alţi 1.400 de angajaţi vor fi concediaţi din diviziile Retail Banking şi ING Direct. ╬n sectorul asigurărilor, grupul va renunţa la 4.200 de angajaţi, din care 1.100 ţn Europa.

Grupul vizează reducerea costurilor cu un miliard euro ţn 2009.

Pentru ansamblul anului 2007, ING a raportat un profit net de 9,2 miliarde euro, iar ţn perioada octombrie-decembrie a aceluiaşi an profitul a fost de 2,5 miliarde euro.

"Criza financiară a avut un impact fără precedent asupra ţntregii industrii, iar magnitudinea problemelor a lăsat puţine companii neafectate. Pentru ING, anul trecut a fost marcat de o deteriorare rapidă a rezultatelor financiare şi de necesitatea de a consolida capitalul cu ajutorul statului olandez. Am fost depăşiţi de severitatea şi rapiditatea problemelor economice din trimestrul al patrulea", a afirmat, ţntr-un comunicat, directorul executiv al grupului, Jan Hommen, citat de Mediafax.

╬n Europa, pe segmentul de asigurări, ING a consemnat pierderi brute din operaţiunile de bază de 186 milioane euro.

Pentru divizia de Wholesale Banking, pierderile s-au cifrat la 366 milioane euro. Divizia de Retail Banking a grupului a ţnregistrat o scădere de 85,6% a profitului din activităţile de bază, la 75 milioane euro. La capitolul Corporate Banking, pierderile au totalizat 140 milioane euro, iar pentru ING Direct, acestea s-au cifrat la 1,4 miliarde euro.

Grupul olandez este prezent şi ţn RomÔnia, prin ING Bank RomÔnia. Pe segmentul Retail Banking, depozitele băncii olandeze au crescut cu 6% ţn trimestrul al patrulea.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCum si-au majorat bancile profitul cu 70%

Sistemul bancar romanesc, compus din 31 de banci si Creditcoop, si-a majorat substantial profitul net in primul trimestru din acest an, cu 70% fata de perioada anterioara din anul precedent, la 3,3 miliarde lei, de la 1,9 miliarde lei. Cum se explica aceasta detalii

Supraindatorarea la IFN-uri: ÔÇ×am rate de 3500 de lei si o pensie de 1800 de lei. Ce pot sa fac?ÔÇŁ

Supraindatorarea populatiei cu credite facile, online, obtinute de la IFN-uri, este un fenomen pe care autoritatile ar trebui sa-l limiteze. Banca Nationala a Romaniei (BNR), institutia responsabila de supravegherea si reglementarea Institutiilor Financiare detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Dobanzile pentru un card de credit variaza intre 17% la CEC Bank si 29% la OTP Bank, conform analizei unui numar de 15 tipuri de astfel de carduri de cumparaturi, oferite de 13 banci. Printre cardurile cu dobanzi reduse se mai afla cele din oferta Libra Bank - detalii

Ce dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

  

Ultimele Comentarii