BANCI | Stirea Zilei

Erste Bank scade cu un miliard de euro valoarea activelor intangibile ale BCR

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-10 23:09

Erste Bank, actionarul majoritar al BCR, a anuntat astazi ca a scazut cu un miliard de euro valoarea activelor intangibile ale BCR, care includ valoarea marcii, a clientelei si a fondului comercial (goodwill).

Consiliul Director a decis să aloce încasările din vânzarea operaţiunilor de asigurări, amortizării complete a fondului comercial aferent operaţiunilor din Ucraina şi Serbia, precum şi amortizării parţiale a fondului comercial din România, până la un cuantum de aproximativ 570 milioane euro (pre-impozitare).

"Având în vedere deteriorarea mediului macroeconomic din lunile recente, Erste Group a decis în mod proactiv să suplimenteze provizioanele de risc în cadrul tuturor subsidiarelor sale, rezultând în costuri de risc relative la media împrumuturilor către clienţi de aproape 90 puncte de bază pentru anul 2008, rezultând un profit curat net de 860 milioane euro pentru anul 2008", se arată în comunicatul transmis de Erste, după întrunirea comitetului director al grupului.

Rata capitalului de rang I (Tier 1) este aşteptată să atingă 7,2% la sfârşitul anului 2008, anterior anunţatei emisiuni de capital participativ.

"Erste Group continuă să rămână convins de oportunităţile de creştere economică superioară pe termen lung din Europa Centrală şi de Est. Cu toate acestea, în urma unei revizii atente a activităţii, managementul a decis sa ajusteze planul de afaceri 2009 – 2011 pentru a reflecta impactul încetinirii creşterii economice mondiale asupra Austriei şi asupra regiunii Europei Centrale şi de Est în viitorul apropiat", se arată în comunicatul Erste.

Astfel, încasările din vânzarea operaţiunilor de asigurări de la începutul anului 2008 au fost alocate amortizării totale a fondului comercial achiziţionat in cazul operaţiunilor din Ucraina şi Serbia (87 milioane euro), precum şi parţial pentru afacerea din România (480 milioane euro).

"Incluzând reducerea adiţională a fondului comercial şi a valorii relaţiilor cu clientela datorate vânzării operaţiunilor de asigurări (112 milioane euro), dar şi amortizarea liniară a relaţiilor cu clientela (69 milioane euro), precum şi efectele datorate deprecierii monedei care nu au efect asupra contului de profit şi pierdere (370 milioane euro), totalul activelor intangibile pentru BCR se va reduce cu mai mult de 1 miliard euro, până la 2,7 miliarde euro la sfârşitul anului 2008", se mai arată în comunicatul Erste, care face referire la activele BCR înscrise în registrele de la Viena.

Erste Group Bank AG va publica rezultatele detaliate potrivit standardelor internaţionale de raportare financiară (IFRS) vineri, 27 februarie 2009.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCe pot sa fac daca banca sau IFN-ul nu-mi raspunde la o reclamatie?

Atunci cand ai o problema cu banca sau IFN-ul si nu poti sa o rezolvi, fie pentru ca nu primesti raspuns la reclamatie, fie pentru ca acesta nu te multumeste, solutia este sa te adresezi CSALB (Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul detalii

Indicele IRCC pentru creditele in lei cu dobanda variabila creste usor, la 1,17%

IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor), indicatorul care face parte din componenta dobanzilor variabile la creditele in lei, alaturi de marja fixa a bancii, creste putin, la 1,17%, de la 1,08%, de la 1 ianuarie 2022. IRCC este relevant pentru creditele noi in lei cu detalii

Numarul de clienti ai bancilor romanesti, neschimbat in ultimii 7 ani

Numarul de clienti ai bancilor romanesti a ramans neschimbat pe parcursul ultimilor sapte ani, conform unui sondaj realizat de Consiliul Concurentei printre primele 10 banci romanesti. Concluzia este surprinzatoare, in conditiile dezvoltarii economice a tarii si implicit a veniturilor detalii

La care banci cumparam/vindem euro la cel mai bun curs de schimb valutar?

Daca vreti sa cumparati euro de la ghiseul unei banci, cel mai bun curs de schimb valutar il gasiti la CEC Bank (4,9900 lei pentru 1 euro), singura banca la care cotatia euro/leu se afla inca sub 5 lei. (vezi foto) Alte trei banci vand 1 euro cu fix 5 lei: Banca Transilvania detalii

  

Ultimele Comentarii