BANCI | Stirea Zilei

Depozitele in banci si-au revenit in decembrie, dar ritmul anual de crestere a scazut la doar 17,3%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-01-27 15:26

Depozitele in banci constituite de populatie si firme si-au revenit in decembrie, inregistrand o crestere puternica, de 6%, dupa o scadere de 3,3% in octombrie, luna neagra a sistemului bancar din anul trecut, si un avans de numai 1% in noiembrie.

Cu toate acestea, ritmul anual de crestere a depozitelor bancare a scazut in decembrie la 17,3%, fata de 25,2% in octombrie 2008.

Depozitele rezidenţilor clienţi neguvernamentali au crescut n luna decembrie cu 6,6 la sută faţă de luna noiembrie 2008, pnă la nivelul de 151449,4 milioane lei, se arata intr-un comunicat al BNR (Vezi documentul atasat).

Depozitele n lei ale gospodăriilor populaţiei au crescut cu 3,3 la sută, pnă la 52398,0 milioane lei. La 31 decembrie 2008, depozitele n lei ale gospodăriilor populaţiei au nregistrat o creştere de 23,5 la sută (16,2 la sută n termeni reali) faţă de 31 decembrie 2007.

Depozitele n lei ale persoanelor juridice (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare) s-au majorat cu 10,8 la sută, pnă la 46421,1 milioane lei. La 31 decembrie 2008, depozitele n lei ale persoanelor juridice au nregistrat o creştere de 2,6 la sută (-3,5 la sută n termeni reali) faţă de 31 decembrie 2007.

Depozitele n valută ale rezidenţilor gospodării ale populaţiei şi persoane juridice (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare), exprimate n lei, au crescut cu 6,4 la sută, pnă la nivelul de 52630,3 milioane lei (exprimate n euro, depozitele n valută au crescut cu 0,9 la sută, pnă la 13206,5 milioane euro).

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, depozitele n valută ale rezidenţilor exprimate n lei au crescut cu 27,1 la sută (exprimată n euro, creşterea depozitelor n valută ale rezidenţilor a fost de 15,1 la sută); depozitele n valută ale gospodăriilor populaţiei exprimate n lei au crescut cu 22,4 la sută (exprimată n euro, creşterea depozitelor n valută ale gospodăriilor populaţiei a fost de 10,9 la sută), iar depozitele n valută ale persoanelor juridice (societăţi nefinanciare şi instituţii financiare nemonetare) exprimate n lei s-au majorat cu 34,1 la sută (exprimată n euro, creşterea depozitelor n valută ale rezidenţilor persoane juridice a fost de 21,5 la sută).

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCe pot sa fac daca banca sau IFN-ul nu-mi raspunde la o reclamatie?

Atunci cand ai o problema cu banca sau IFN-ul si nu poti sa o rezolvi, fie pentru ca nu primesti raspuns la reclamatie, fie pentru ca acesta nu te multumeste, solutia este sa te adresezi CSALB (Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul detalii

Indicele IRCC pentru creditele in lei cu dobanda variabila creste usor, la 1,17%

IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor), indicatorul care face parte din componenta dobanzilor variabile la creditele in lei, alaturi de marja fixa a bancii, creste putin, la 1,17%, de la 1,08%, de la 1 ianuarie 2022. IRCC este relevant pentru creditele noi in lei cu detalii

Numarul de clienti ai bancilor romanesti, neschimbat in ultimii 7 ani

Numarul de clienti ai bancilor romanesti a ramans neschimbat pe parcursul ultimilor sapte ani, conform unui sondaj realizat de Consiliul Concurentei printre primele 10 banci romanesti. Concluzia este surprinzatoare, in conditiile dezvoltarii economice a tarii si implicit a veniturilor detalii

La care banci cumparam/vindem euro la cel mai bun curs de schimb valutar?

Daca vreti sa cumparati euro de la ghiseul unei banci, cel mai bun curs de schimb valutar il gasiti la CEC Bank (4,9900 lei pentru 1 euro), singura banca la care cotatia euro/leu se afla inca sub 5 lei. (vezi foto) Alte trei banci vand 1 euro cu fix 5 lei: Banca Transilvania detalii

  

Ultimele Comentarii