BANCI | Stirea Zilei

Criza loveste ING: 7.000 de angajati disponibilizati in toata lumea, iar presedintele demisioneaza

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-01-26 10:33

Grupul financiar olandez ING a anunţat azi că va disponibiliza 7.000 de angajaţi din toată lumea, în 2009, ca parte a unui plan de reducere a pierderilor de 1 miliard de euro inregistrate in 2008.

Portofoliul de credite al ING a generat pierderi de două miliarde euro în perioada octombrie-decembrie, potrivit băncii olandeze.

Grupul "ia măsurile necesare în contextul condiţiilor economice actuale şi schimbărilor continue de pe piaţa de profil", se arata intr-un comunicat de presă.

De asemenea, ING vizează reducerea riscurilor şi costurilor, în timp ce va spori activitatea concentrată asupra serviciilor de bază, de economii şi investiţii.

Presedintele bancii, Michel Tilmant, va demisiona din functie, dupa ce efectele crizei financiare i-au adus companiei pierderi de 3,3 miliarde de euro in ultimele trei luni ale anului.

Institutia financiara a anuntat astazi rezultatele financiare neauditate, estimand o pierdere de 1 miliard de euro la nivelul anului 2008. In plus, guvernul olandez va garanta 80% din portofoliul de instrumente si active legate de piata creditelor ipotecare subprime, in valoare totala de 27,7 miliarde euro.

Statul va prelua riscurile generate de acest portofoliu şi va încasa 80% din numerarul generat de instrumente.

ING a obtinut, in octombrie, o infuzie de capital de zece miliarde euro din partea guvernului.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare banci au cel mai bun curs valutar pentru platile cu cardul?

Cel mai bun curs valutar pentru platile in euro cu cardurile de debit il gasim la Banca Transilvania (BT), iar cel mai dezavantajos este la Raiffeisen Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat in calcul cotatiile publicate de 14 banci (vezi foto). Astfel, BT aplica o detalii

Care banci au cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare?

Dobanzile la creditele ipotecare sunt in prezent mai mici decat anul trecut, desi Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat rata de referinta de trei ori, incepand cu octombrie 2021, de la 1,5% la 2%. Dobanda Anuala Efectiva (DAE), indicatorul pentru costul total al unui credit, care detalii

Ce pot sa fac daca banca sau IFN-ul nu-mi raspunde la o reclamatie?

Atunci cand ai o problema cu banca sau IFN-ul si nu poti sa o rezolvi, fie pentru ca nu primesti raspuns la reclamatie, fie pentru ca acesta nu te multumeste, solutia este sa te adresezi CSALB (Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul detalii

Indicele IRCC pentru creditele in lei cu dobanda variabila creste usor, la 1,17%

IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor), indicatorul care face parte din componenta dobanzilor variabile la creditele in lei, alaturi de marja fixa a bancii, creste putin, la 1,17%, de la 1,08%, de la 1 ianuarie 2022. IRCC este relevant pentru creditele noi in lei cu detalii

  

Ultimele Comentarii