BANCI | Stirea Zilei

Noua oferta de credite in lei de la BCR: dobanda de 30% pe an

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-01-21 19:58

BCR a modificat oferta de credite, introducānd dobānda variabilă īn funcţie de indicatorii ROBOR şi EURIBOR, la care se adauga o marja fixa a bancii.

Clientii bancii pot alege si dobanzi fixe pe toata perioada de creditare, atat in lei cat si in valuta, chiar si pentru imprumuturi pe termene lungi, de 30 de ani, cum este cazul creditelor ipotecare.

"Am creat produse mai simple de īnţeles şi de utilizat, clienţii beneficiind de avantajul alegerii produsului cel mai potrivit situaţiei sale", a declarat, īntr-o conferinţă de presă, directorul executiv al direcţiei dezvoltare afaceri şi produse retail din cadrul BCR, Sorin Mititelu.

Stabilirea dobanzilor la credite in functie de indicii de referinta ai pietei inseamna insa costuri mai mari pentru clienti, in conditiile in care indicele intern ROBOR se afla la niveluri ridicate, de peste 15%, peste dobanda de referinta a BNR de 10,25% si peste rata Lombard la care BNR acorda bancilor credite, de 12,25%.

Ceea ce face ca un credit de consum in lei acordat de BCR sa aiba o dobanda de 20% pe an, iar costul total al creditului (Dobanda Anuala Efectiva) sa ajunga la 30% pe an, dupa aplicarea unui comision lunar de 0,35%.

In comparatie, ING nu practica nici un comision lunar, iar dobanda este variabila, de 17,5%, ceea ce faca ca DAE sa fie de 20% pe an.

Si CEC Bank a ales sa practice dobanzi proprii (prime rate), mai mici:12,90% pe an.

BCR a comasat si comisioanele aferente creditelor.

Īn cazul creditelor de consum negarantate, BCR a eliminat comisionul de analiză de 50 de lei şi va aplica un singur comision iniţial, de 3%, la valoarea creditului.

Pentru acelaşi tip de credite, banca a eliminat şi comisionul de administrare lunar, de 0,05%, şi va aplica un singur comision lunar, de urmărire a riscurilor, de 0,35% din valoarea iniţială a īmprumutului.

Pentru creditele negarantate, BCR va egaliza comisionul de acordare credit la nivelul de 2,5%, indiferent de tipul de dobāndă sau valută al creditului solicitat.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiDana Dima, BCR: Nu trebuie sa va fie frica sau rusine cand aveti probleme cu banii, ci sa mergeti la banca sa cereti ajutorul (video)

Dana Dima - vicepreședinte BCR, în dialog cu Valentin Cocean - conciliator CSALB și avocat, și Irina Chițu – analist financiar. (vezi video la finalul articolului) - „70% din portofoliul BCR de credite imobiliare are dobânzi fixe. detalii

Bancile transmit un mesaj consumatorilor, prin intermediul CSALB: va puteti baza pe noi, in aceasta perioada de scumpiri si cresteri de dobanzi

Sistemul bancar propune mai multe soluții de rezolvare a dificultăților financiare cu care se confrunta consumatorii. (vezi video la finalul articolului)  Una dintre soluțiile pe care o propun băncile consumatorilor este detalii

Schimbarea ROBOR cu IRCC la credite: ce e bine sa stim

ROBOR este un indice de dobanda utilizat la acordarea de credite noi in lei cu dobanda variabila pentru persoane fizice, doar pana in luna mai 2019. Dupa aceasta data, conform OUG 19/2019, dobanda variabila la creditele noi in lei pentru persoane fizice, nu si pentru persoanele juridice, detalii

Banca Transilvania majoreaza la 4% dobanda la depozitele pe 6 luni si 1 an. Vezi topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in lei

Banca Transilvania (BT) a majorat la 4% dobanda pentru un depozit in lei pentru persoane fizice la termene de 6 luni si un an, aceasta fiind cea mai mare dobanda platita de bancile mari pentru economiile in lei. (vezi topul dobanzilor, in detalii

  

Ultimele Comentarii