PENSII PRIVATE | Ultima Ora

Pensiile facultative intra in atentia fondurilor de pensii

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: GhiseulBancar.ro
2008-02-28 16:45

ING Fond de Pensii estimează că va ajunge la active de 7 milioane lei în acest an pentru fiecare fond administrat pe pilonul III, iar până la atingerea acestui prag compania nu va percepe niciun comision participantilor, a declarat joi directorul general al companiei, Radu Vasilescu.

ING Fond de pensii administrează două fonduri de pensii facultative (pilon III). Astfel, ING Clasic avea pe 8 februarie 9.388 de participanti si un activ net de 2,57 milioane lei, iar ING Optim avea un activ net de 1,20 milioane lei si 5.220 de participanti.

"Piata se va concentra asupra pensiilor facultative. O serie de noi jucători si-au anuntat intentia de a intra pe piată, astfel încât până la sfârsitul acestui an vor fi 10-11 administratori", a mentionat Vasilescu.

El a adăugat că 2008 va fi de fapt anul de început al fondurilor de pensii facultative.

În ce priveste nivelul de deductibilitate, seful ING Fond de Pensii consideră că în momentul în care angajatul sau angajatorul refuză să plătească suma de 200 de euro, aceasta ar trebui să fie achitată, cumulat, de una dintre cele două părti.

Potrivit legislatiei, pot participa la fondurile de pensii facultative atât angajatii cât si angajatorii în limita a 200 de euro, dar nu mai mult de 15% din salariul participantului.

ING Fond de Pensii vrea majorarea pragului de investitii în unităti ale organismelor de plasament colectiv, de la 5% cât prevede acum legea până la 15%, deoarece instrumentele pe care le au administratori la dispozitie nu permit un randament real pozitiv.

Vasilescu a explicat că unitătile de fond ale fondurilor deschise de investitii (mutuale) oferă de obicei un randament mai bun, de aceea este bine să fie la dispozitia administratorilor ca modalitate de a investi.

Numărul total de participanti atras de cele sapte fonduri de pensii facultative era de 60.417 la 8 februarie, potrivit datelor publicate de CSSPP.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraCare sunt modificarile la noul Program Prima Casa, redenumit Noua Casa, in forma finala publicata in Monitorul Oficial

In Monitorul Oficial Oficial din 5 august 2020 a aparut forma finala a noului Program Prima Casa, redenumit Noua Casa, prin care se pot obtine de la banci si IFN-uri credite imobiliare pentru cumpararea de locuinte, garantate de stat. (vezi mai jos textul integral) Este vorba de detalii

Erste Bank asteapta o scadere semnificativa a profitului in 2020

Erste Bank se asteapta la o scadere semnificativa a profitului in 2020, din cauza crizei coronavirusului, se arata intr-un comunicat al bancii. Profitul Erste Group a scazut deja in primul semestru din 2020 cu 60%, la 293,8 milioane euro, ca urmare alocarii unor provizioane semnificative detalii

Rezultatele Garanti BBVA Romania in primul semestru din 2020: numarul clientilor este in crestere

Grupul Garanti BBVA România, unul dintre cele mai dinamice grupuri financiare de pe piața locală, care reunește Garanti BBVA, Garanti BBVA Leasing și Garanti BBVA Credite de Consum, a înregistrat venituri nete de 263,1 milioane RON în prima jumătate din 2020, conform unui detalii

Rezultatele financiare ale BCR in S1 2020: rata creditelor neperformante creste la 4,5%

Rata creditelor neperformante acordate de BCR a crescut la 4,5% in iunie 2020, de la 4,1% in decembrie 2019, din cauza unei finantari de mare valoare pentru o firma care are probleme sa-l mai ramburseze, in conditiile crizei COVID-19. BCR a facut provizioane pentru riscul de credit in detalii

Ultimele Comentarii