BANCI | Stirea Zilei

Daca nimeni nu te opreste sa dai tepe online cu investitii in criptomonede, mai faci un site!

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2024-01-05 11:05

Cum altfel se poate explica aparitia unui site, la adresa Gapinvestcapital.com, identic cu cel denumit Neocapital.top, cu o bogata reputatie de platforma care da tepe online credulilor care spera sa se imbogateasca peste noapte din investitii in criptomonede, actiuni la Bursa si chiar la Transgaz!

„Am fost inselat de gapinvestcapital, mi se spune ca banii sunt blocati in Coinbase și trebuie sa încarc contul sa-i pot debloca (in realitate e mailul și telefonul primit se pare ca e tot de la ei).
Am făcut sesizarea la politie unde sa deschis un dosar penal respectiv am sesizat Coinbase și am cerut lămuriri (mi-ai confirmat ca au primit sesizarea mea dar încă nu mi-au răspuns)”, se plange un cititor, la Reclamatiibanci.ro.

Site-ul Gapinvestcapital.com, dupa cum se vede din fotografii, este clona lui Neocapital.top, pe care multi cititori l-au reclamat ca fiind o platforma pentru fraude online (vezi aici reclamatiile).

De altfel, site-ul poate fi usor depistat ca fiind o acoperire pentru fraude, date fiind grafica si continutul rudimentare, lipsa datelor de contact, referintele negative si atentionarile platformelor specializate in depistarea site-urilor tip scam (fraude), precum Scamadviser.com.

De asemenea, Neocapital figureaza, din aprilie 2023, pe o lista cu entitati de investitii financiare neautorizate in Romania de pe site-ul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

Nicaieri, insa, nici pe site-ul ASF, nici pe cel al Directorarului National de Securitate Cibernetica (DNSC), nu exista o atentionare ca site-urile Neocapital, iar mai nou, Gapinvestcapital, sunt fraude online. Incredibil, dar adevarat!

Mai rau, site-ul Neocapital este functional si in prezent, dupa 10 luni de la alerta existenta pe site-ul ASF si la 5 luni de la aparitia primului articol despre aceste fraude, pe site-ul Reclamatiibanci.ro

Asa ca, daca nimeni nu te opreste sa dai tepe online, de ce sa nu mai faci un astfel de site, cu un alt nume: Gapinvestcapital.com.

ASF si DNSC nu au raspuns la intrebarile trimise de Bancherul.ro, in 11 decembrie 2023:

- Cum explicati ca site-ul Neocapital, evident de tip scam (inselatorie), inca functioneaza, la 7 luni de la publicarea unei alerte pe siteul Asfromania.ro si la 4 luni de la publicarea primului articol pe site-ul reclamatiibanci.ro despre fraudele reclamate de cititori?

- Care sunt responsabilitatile institutiei dumneavoastra in depistarea si solutionarea fraudelor online?

- Cate fraude online de acest tip au fost inregistrate de institutia dumneavoastra si cum au fost solutionate?

Taguri: Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF)  Reclamatiibanci.ro  bitcoin  criptomonede  frauda online  

Comentarii

ligia ungureanu
inselat
Bună ziua! Care este procedura de recuperare a banilor în cazul celor înşelaţi de gapinvestcapital ? Mulţumesc!Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiIn atentia BNR: mama mea de 74 de ani a facut 10 credite la IFN-uri si are de platit dobanzi de 4.000 de lei din pensia de 2.300 de lei!

S-ar putea crede ca este vorba de un caz izolat, de o exceptie care confirma un regulament BNR privind gradul maxim de indatorare la credit. Insa credem ca, de fapt, este vorba de un fenomen scapat de sub control: supraindatorarea unor persoane cu credite online detalii

Profitul bancilor atinge un nou record, de 13,7 miliarde lei, in 2023

Profitul bancilor a atins in 2023 un nou record, de 13,7 miliarde lei, in crestere cu 34% fata de anul anterior, cand s-a cifrat la 10,2 miliarde lei, conform datelor statistice publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Avansul castigurilor bancilor s-a detalii

Am vazut 17 clipuri false cu Mugur Isarescu, pe Facebook, intr-o singura zi

Facebook e plina de pagini cu videoclipuri false cu Mugur Isarescu, guvernatorul BNR (Banca Nationala a Romaniei), in care acesta recomanda romanilor sa investeasca intr-o asa-zisa platforma realizata de banca nationala impreuna cu Rompetrol, pentru a se obtine castiguri detalii

De ce nu opreste Facebook videoclipurile trucate cu Mugur Isarescu?

Cel putin patru videoclipuri false cu Mugur Isarescu am vazut astazi pe Facebook, la o saptamana de cand Banca Nationala a Romaniei (BNR) a semnalat tentativa de frauda online tip deepfake. "In ultima perioadă, pe mai multe platforme și rețele de detalii

  

Ultimele Comentarii

 • lening aanbod

  Hoi Wij bieden alle leningen aan van 30.000 tot 10.000.000 euro met een lage rente van 2% zonder ... detalii

 • O întrebare

  Cum pot scoate banii mei profit din tranzacții cu bitcoin blocați în blockain să nu mai trimit ... detalii

 • Tema

  Bună ziua am solicitat un împrumut de bani și mi sa cerut o anumita taxa de 250 lei .as vrea sa ... detalii

 • Aplicația mybrdmobile

  Aplicația nu merge .A fost instalată și reinstalată de vreo 4 ori.( pe iPhone 13).Apare sigla ... detalii

 • Actoalizare date

  Nu pot să-mi actualizez datele ... detalii