BANCI | Stirea Zilei

Daca nimeni nu te opreste sa dai tepe online cu investitii in criptomonede, mai faci un site!

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2024-01-05 11:05

Cum altfel se poate explica aparitia unui site, la adresa Gapinvestcapital.com, identic cu cel denumit Neocapital.top, cu o bogata reputatie de platforma care da tepe online credulilor care spera sa se imbogateasca peste noapte din investitii in criptomonede, actiuni la Bursa si chiar la Transgaz!

„Am fost inselat de gapinvestcapital, mi se spune ca banii sunt blocati in Coinbase și trebuie sa încarc contul sa-i pot debloca (in realitate e mailul și telefonul primit se pare ca e tot de la ei).
Am făcut sesizarea la politie unde sa deschis un dosar penal respectiv am sesizat Coinbase și am cerut lămuriri (mi-ai confirmat ca au primit sesizarea mea dar încă nu mi-au răspuns)”, se plange un cititor, la Reclamatiibanci.ro.

Site-ul Gapinvestcapital.com, dupa cum se vede din fotografii, este clona lui Neocapital.top, pe care multi cititori l-au reclamat ca fiind o platforma pentru fraude online (vezi aici reclamatiile).

De altfel, site-ul poate fi usor depistat ca fiind o acoperire pentru fraude, date fiind grafica si continutul rudimentare, lipsa datelor de contact, referintele negative si atentionarile platformelor specializate in depistarea site-urilor tip scam (fraude), precum Scamadviser.com.

De asemenea, Neocapital figureaza, din aprilie 2023, pe o lista cu entitati de investitii financiare neautorizate in Romania de pe site-ul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

Nicaieri, insa, nici pe site-ul ASF, nici pe cel al Directorarului National de Securitate Cibernetica (DNSC), nu exista o atentionare ca site-urile Neocapital, iar mai nou, Gapinvestcapital, sunt fraude online. Incredibil, dar adevarat!

Mai rau, site-ul Neocapital este functional si in prezent, dupa 10 luni de la alerta existenta pe site-ul ASF si la 5 luni de la aparitia primului articol despre aceste fraude, pe site-ul Reclamatiibanci.ro

Asa ca, daca nimeni nu te opreste sa dai tepe online, de ce sa nu mai faci un astfel de site, cu un alt nume: Gapinvestcapital.com.

ASF si DNSC nu au raspuns la intrebarile trimise de Bancherul.ro, in 11 decembrie 2023:

- Cum explicati ca site-ul Neocapital, evident de tip scam (inselatorie), inca functioneaza, la 7 luni de la publicarea unei alerte pe siteul Asfromania.ro si la 4 luni de la publicarea primului articol pe site-ul reclamatiibanci.ro despre fraudele reclamate de cititori?

- Care sunt responsabilitatile institutiei dumneavoastra in depistarea si solutionarea fraudelor online?

- Cate fraude online de acest tip au fost inregistrate de institutia dumneavoastra si cum au fost solutionate?

Taguri: Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF)  Reclamatiibanci.ro  bitcoin  criptomonede  frauda online  

Comentarii

ligia ungureanu
inselat
Bună ziua! Care este procedura de recuperare a banilor în cazul celor înşelaţi de gapinvestcapital ? Mulţumesc!



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Nu ne mai pacaliti cu credite online cu dobanda 0%!

Ofertele de credite online cu dobanda 0 in prima luna sau prima saptamana ale unor IFN-uri precum Hora Credit sau Ferratum pot fi considerate o practica inselatoare, asadar ilegala, intrucat determina oamenii sa obtina imprumuturi fara dobanda la inceput, dar sa plateasca ulterior dobanzi detalii

Ce dobanzi au creditele online ale IFN-urilor, dupa plafonare

Dobanzile la creditele online acordate de IFN-uri au scazut doar putin, in general cu 0,2 puncte procentuale pe zi, de la 1,2% la 1% pe zi, adica 365% pe an, dupa intrarea in vigoare a legii 243 din 2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor. Legea obliga IFN-urile sa detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi din oferta principalelor banci sunt, in ordine, cele emise de CEC Bank, Libra Bank si Banca Transilvania (BT), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Cea mai mica dobanda este a cardului CEC Bank, 17,41%, te tip variabil, compusa din detalii

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

 



 

Ultimele Comentarii