BANCI | Educatie financiara

Am refinantat un credit si acum platesc doua rate. Ce trebuie sa fac?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2023-08-11 06:30

"Am făcut o refinanțare la brd pentru creditul de la ING și acum ma vad în situația de-a plati doua rate pentru ca ING nu e capabil sa închidă creditul", se plange un cititor.

RASPUNS

Procedura pentru refinantarea unui credit de la o banca cu un nou credit de la alta banca este urmatoarea:

1. Trebuie sa obtineti o scrisoare de refinantare (acord de refinantare) de la banca la care aveti in prezent creditul. Scrisoarea de refinantare conține detaliile creditului (sumă acordată, sumă rămasă de rambursat, plăți restante, etc) și este utilizata în completarea informațiilor înregistrate la Biroul de Credit.

Tot de la banca la care aveti acum creditul pe care vreti sa-l refinantati trebuie sa luati un extras de cont care contine codul IBAN al creditului (contul curent in care faci plata ratei creditului pe care vrei să îl refinanțezi).

2. Va prezentati la noua banca unde faceti refinantarea creditului actual cu scrisoarea de refinantare si cu documentele necesare pentru obtinerea creditului.

Daca se aproba refinantarea, semnati noul contract de credit, dupa care banca va vira bancii la care aveati creditul valoarea datoriei ramase de rambursat (suma refinantata), pentru a se inchide vechiul credit.

Daca refinantarea contine si o suma suplimentara, mai mare decat valoarea vechiului credit, aceasta suma vi se va vira in contul dumneavoastra.

Practic in acest moment ar trebui sa se incheie procedura de refinantare. Insa bancile recomanda inca un pas final, de siguranta:

3. „Faci un drum la banca creditului inițial pentru a depune cererea de închidere credit. Te asiguri că, în urma refinanțării, creditele refinanțate de la cealaltă bancă au fost închise cu succes”, conform informatiilor publicate de ING Bank.

In cazul dumneavoastra, spuneti ca ati facut refinantarea la BRD a vechiului credit la ING, dar cand ati mers la ING sa obtineti dovada inchiderii creditului, vi s-a spus ca nu se stie daca acesta s-a inchis.

Este posibil ca BRD sa nu fi virat suma necesara pentru inchiderea vechiului credit (poate ca a fost nevoie de o valoare mai mare decat cea stabilita initial).

Oricum, BRD este cea care ar fi trebuit sa va informeze cu privire la situatia inchiderii vechiului credit.

In acest caz va trebui sa cereti de la BRD dovada platii vechiului credit de la ING, astfel incat sa puteti merge cu aceasta la ING, pentru a obtine adeverinta de inchidere a vechiului credit.

Taguri: refinantare credit  BRD Groupe Societe Generale  credite ipotecare  credite de consum  ING Bank  Reclamatie BRD  credite noi  reclamatie ING Bank  banca  credit online  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiaraCum fac refinantarea cardului Cetelem?

"Am făcut refinanțare ptr achitarea cardului Cetelem și îmi zic de 2 săptămâni că bani nu au ajuns în cont.Le-am trimis și dovada și nimic tot așa zic că nu au ajuns bani", se plange un cititor. RASPUNS Cetelem, detinuta de detalii

Ce pot sa patesc daca nu mai platesc creditul din Germania?

"Buna ziua….am un credit făcut in Germania de 25000€ și cam de 7 luni nu este plătit….eu am lăsat bani de rata cuiva dar abia akm am aflat ca nu a fost plătit creditul….momentan sunt in România…..ce pot sa patesc?mentionez ca eu nu ma mai detalii

Ce pot sa fac daca mi s-au furat de pe cardul Raiffeisen 22.000 de lei?

"Mi s-au furat 22 000 lei de pe card, banca Raiffeisen m-a trimis la politie si dupa un an si 4 luni am primit raspuns ca dosarul de frauda are autor necunoscut. Banca nu ma despagubeste zice ca este din vina mea. Ce sa fac in acesata situatie? Cui sa ma mai adresez?", intreaba un detalii

Cum imi instalez pe telefon aplicatia OTP Bank?

Cum accesez serviciul de internet banking/mobile banking al OTP Bank, denumit OTPdirekt – SmartBank? intreaba un cititor. Iata pasii care trebuie urmati pentru instalarea aplicatiei OTP Bank, conform informatiilor publicate de banca: 1. Descarcă detalii

  

Ultimele Comentarii