Profile Bancheri din RomaniaMarinis Stratopoulos

director general Banca Romaneasca

A fost numit în funcţia de CEO şi Vice-Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Băncii Româneşti în august 2010, anterior ocupând poziţia de Preşedinte al Consiliului Executiv al Vojvodjanska Banka - Belgrad.

Şi-a început cariera în domeniul bancar în 1993 la Xiosbank S.A. ocupând apoi mai multe funcţii de conducere la Piraeus Bank Group, Egnatia Bank Romania S.A., Egnatia Bank S.A., National Bank of Greece a.d. Belgrad si Vojvodjanska.

În paralel cu cariera bancară, a lucrat din 1993 până în 2000 ca profesor de Contabilitate, Matematici financiare, Ştiinţe Economice, Gestiune Financiară la Colegiul American Grecesc. Deţine o Diploma de licenţă în Ştiinţe Economice, la Universitatea Americană din Grecia (Deree College) şi Master în Finanţe, la Universitatea Lancaster, dar si o Diplomă de Ofiţer in Marina Comercială.

Interviu:
„Imi face mare placere sa revin in Romania la conducerea unei banci solide precum Banca Romaneasca. Voi continua din noua pozitie adaptarea permanenta a strategiei bancii la noile realitati ale mediului economic, imbunatatirea sinergismelor de grup, precum si fructificarea oportunitatilor care apar in vederea dezvoltarii acesteia. Obiectivul meu principal este de a imbunatati in continuare pozitia bancii in piata si de a consolida prezenta Grupului NBG in Romania, printr-un management eficient al lichiditatilor, calitatii activelor, dar si al riscului. Vizam o crestere selectiva in domenii cu risc acceptabil, atat pe zona de corporate, cat si pe zona de retail”, a declarat Marinis Stratopoulos, director general Banca Romaneasca.

“Relocarea sediului central va aduce cu siguranţă o mai mare eficienţă în activitatea băncii. Unităţile de business vor fi concentrate în clădirea Euro Tower, în timp ce activităţile de “back office” îşi vor desfăşura activitatea în continuare în sediul din Pipera. Aceasta este o decizie importantă şi face parte din strategia Băncii Româneşti de eficientizare a operaţiunilor sale, reflectând de asemenea şi angajamentul pe termen lung al acţionarului majoritar National Bank of Greece de continuare a dezvoltării afacerilor din România”, a declarat Marinos Stratopoulos, Director General al Băncii Româneşti.

Vezi si alte profile - Banca Romaneasca
Vezi profile alta banca

 

 

Ultimele Comentarii