Online banking in siguranta | Educatie financiara

Cum verific daca figurez ca rau platnic pe lista datornicilor la banci si IFN-uri?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2023-08-01 08:35

„As dori sa fac un imprumut sau o descoperire de card, dar ma gandesc ca sunt inscris ca rau platnic, pentru niste restante la un credit ING Bank. As dori totusi sa vad daca figurez pe acea lista, dar nu gasesc pagina unde sa ma inregistrez. Sper sa ma puteti ajuta cumva, astept un raspuns de la d-stra”, intreaba un cititor.

RASPUNS

Stimata doamna,

Pagina unde puteti sa verificati daca aveti restante la credite este Birouldecredit.ro, institutia la care bancile si Institutiile Financiare Nebancare (IFN) raporteaza restantele de peste 30 de zile, cu valori de peste 30 de lei ale persoanelor fizice.

Pentru a afla daca sunteti inregistrat cu restante la credite, trebuie sa va faceti cont pe site-ul Birouldecredit.ro.

Pentru aceasta, accesati site-ul Birouldecredit.ro, sectiunea inrolare, unde trebuie sa va introduceti datele personale pentru crearea unui cont.

Pe parcursul crearii contului, veti primi doua coduri de siguranta: unul prin e-mail, iar altul, denumit cod de inrolare, prin SMS, pe telefon.

O problema ar putea sa apara la al doilea cod, daca v-ati schimbat numarul de telefon intre timp sau daca banca la care aveti restantele nu l-a inregistrat si trimit la Biroul de Credit. In acest caz, va trebui sa trimiteti o scrisoare prin posta (nu radeti, inca se mai procedeaza astfel) la Biroul de Credit, in care sa solicitati acel cod de inrolare.

Daca nu puteti primi SMS pe numarul de telefon (de exemplu in cazul in care va aflati in strainatate), pentru a obtine codul de inrolare necesar pentru va face cont la Birouldecredit.ro, aveti alte doua alternative de a obtine acest cont:

1. de la banca la care aveti creditul sau

2. printr-o solicitare trimisa prin Posta, la Biroul de Credit, la
adresa: Strada Sfânta Vineri nr.29, sector 3, Bucureşti, România.

Ce trebuie sa faceti dupa ce v-ati facut cont:

„La prima conectare, asa cum este cazul dumneavoastra, istoricul pe cont este gol, deoarece nu ati efectuat solicitari anterioare si de aceea nu gasiti nimic.
In consecinta, pentru a vizualiza situatia curenta trebuie sa solicitati Situatia Inscrierii in rubrica „Adauga solicitare” > „Situatia Inscrierii”.

Imediat dupa inregistrarea solicitarii puteti apela rubrica „Solicitarile mele” si sa vizualizati raspunsul primit (Situatia Inscrierii).

Orice alta solicitare va fi pastrata in istoricul contului personal si o veti putea apela conform criteriilor de cautare afisate.”

Puteti sa aflati daca sunteti sau nu inscrisa la Biroul de Credit si printr-o interogare efectuata de banca de la care doriti sa obtineti imprumutul.

Precizarile ING

Iata si cateva precizari furnizate de ING Bank, cu privire la solutionarea problemelor privind restantele la credite:

„Recomandăm, în primul rând, tuturor clienților să fie deschiși la comunicarea cu banca. Noi încercăm în repetate rânduri să luăm legătura cu aceștia pentru a putea găsi împreună soluții de recuperare, iar primul pas este dialogul.

Avem soluții reale care îi pot ajuta să treacă peste dificultățile financiare pe care le întâmpină, fie că sunt probleme temporare, fie pe termen mai lung.

Pentru a ajunge la clienți, noi încercăm să diversificăm canalele de comunicare (apeluri telefonice, SMS-uri, notificări în Home’Bank, e-mail-uri, notificări prin poștă).

Dacă clienții noștri știu că în trecut au avut credite neplătite și nu știu care este stadiul lor, ne pot contacta în call center sau pot merge într-un office pentru a verifica situatia.

Dacă primesc confirmare verbala că sunt achitate aceste credite, pot cere și un document scris care să ateste că nu mai există datorii.” - Cristian Stăncioiu, Șef Birou Suport Recuperări Creanțe, ING Bank România

Taguri: credite ipotecare  credite de consum  ING Bank  reclamatie ING Bank  reclamatie banca  Biroul de Credit  banca  credit online  credite nevoi personale  credite pentru locuinte  credite imobiliare  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiara



Cum fac refinantarea cardului Cetelem?

"Am făcut refinanțare ptr achitarea cardului Cetelem și îmi zic de 2 săptămâni că bani nu au ajuns în cont.Le-am trimis și dovada și nimic tot așa zic că nu au ajuns bani", se plange un cititor. RASPUNS Cetelem, detinuta de detalii

Ce pot sa patesc daca nu mai platesc creditul din Germania?

"Buna ziua….am un credit făcut in Germania de 25000€ și cam de 7 luni nu este plătit….eu am lăsat bani de rata cuiva dar abia akm am aflat ca nu a fost plătit creditul….momentan sunt in România…..ce pot sa patesc?mentionez ca eu nu ma mai detalii

Ce pot sa fac daca mi s-au furat de pe cardul Raiffeisen 22.000 de lei?

"Mi s-au furat 22 000 lei de pe card, banca Raiffeisen m-a trimis la politie si dupa un an si 4 luni am primit raspuns ca dosarul de frauda are autor necunoscut. Banca nu ma despagubeste zice ca este din vina mea. Ce sa fac in acesata situatie? Cui sa ma mai adresez?", intreaba un detalii

Cum imi instalez pe telefon aplicatia OTP Bank?

Cum accesez serviciul de internet banking/mobile banking al OTP Bank, denumit OTPdirekt – SmartBank? intreaba un cititor. Iata pasii care trebuie urmati pentru instalarea aplicatiei OTP Bank, conform informatiilor publicate de banca: 1. Descarcă detalii

 



 

Ultimele Comentarii