BANCI | Stirea Zilei

La ce banca imi fac un card in euro?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2023-02-19 19:01

„Vreau sa-mi fac un card in euro. Ce banca imi recomandati?”, intreaba un cititor.

Pentru a-i oferi un raspuns adecvat, am facut un clasament al comisioanelor practicate de cele 10 banci care au in oferta carduri in euro.

Am luat in calcul urmatoarele tipuri de comisioane:

1. Administrarea lunara a contului aferent cardului: o singura banca, Banca Transilvania (BT), nu are comision lunar de administrare a contului.

La restul bancilor, acesta variaza intre 5,5 lei la CEC Bank si 4 euro la Unicredit sau 20 de lei la BCR.

2. Emiterea unui card in euro: la jumatate dintre cele 10 banci este gratuita emiterea unui card, iar cele mai mari comisioane, de 5 euro, sunt la BCR, Raiffeisen si Alpha Bank.

3. Reinnoirea cardului la expirare: doar 4 banci au aceasta taxa, cea mai costisitoare fiind la BCR si Raiffeisen, de 5 euro.

4. Administrarea lunara a cardului in euro este gratuita la doar 4 banci: CEC Bank, Libra Bank, ING Bank si BCR. Cel mai scump este la BRD: 1 euro lunar.

5. Interogarea soldului de pe card la bancomatul (ATM) propriu, adica al bancii care a emis cardul, este gratuita, cu doua exceptii: BT - 0,1 euro si Credit Europe - 1 leu.

6-7. Interogarea soldului la bancomatele altor banci din Romania si UE este 0 lei doar la Libra Bank si ajunge pana la 1 euro la BT sau 5 lei la Unicredit.

8. Retragerea de numerar la ATM propriu este gratuita doar la CEC Bank. La restul bancilor, comisionul standard este de 0,2% din suma retrasa, dar ajunge la 1,75%, minim 5 euro, la BCR.

9-10. Retragerea banilor la bancomatele altor banci din Romania sau UE (comisioanele sunt identice, conform unei norme europene) este fara comisioane doar la CEC Bank. La celelalte banci, aceasta taxa maxima este de 1,75% din suma retrasa, minim 5 euro, la cardurile BCR.

11-12. Incasarile interbancare, adica de la alte banci, sunt gratuite la 6 banci. Comisionul cel mai ridicat se afla la Raiffeisen: 0,1%, minim 5 lei.

In privinta costurilor, asadar, cele mai ieftine carduri sunt, in ordine, la CEC Bank, Libra Bank, Credit Europe, BT si BRD.

CEC Bank are un card original, Multicurrency, ce poate fi folosit pentru mai multe valute, pe cand la restul bancilor, un card in euro poate fi emis doar aferent unui cont in euro.

Exista, de asemenea, trei banci, BCR, ING si Unicredit, care permit retrageri de numerar in euro la bancomate, dar numai pentru propriii clienti. Comisioanele pornesc de la 0 la BCR, 0,5% la ING si ajung la 2% la Unicredit.

Taguri: UniCredit Bank  comisioane card  BRD Groupe Societe Generale  cont euro  ING Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  Statistici carduri  Banca Comerciala Romana (BCR)  Alpha Bank  CEC Bank  comisioane cont bancar  banca  cont bancar  card euro  carduri de debit  Libra Internet Bank  topuri banci  

Comentarii

Balint
Comisioane Cec Bank
Buna ziua, Cardul Multicurrency de la CEC Bank nu are comision de administrare lunara, consultati siteul https://www.cec.ro/persoane-fizice/carduri-debit/card-euro-visa-multicurrency-online

Vasile Pop Coman
comision card CEC Bank
Nici in tabel nu apare vreun comision de administrare a cardului Multicurrency CEC Bank, ci doar comisionul de administrare a contului la care este atasat cardul.

Balint
Comisioane Cec Bank
Nici contul nu are comision "ZERO comisioane de administrare Nu plătești comision nici pentru card, nici pentru conturile curente în lei, euro sau alte valute, nici pentru CEC app - serviciul de mobile banking"

Vasile Pop Coman - Bancherul.ro
comision cont card Multicurrency
Cred ca ati fost indus in eroare de prezentarea de pe site-ul CEC.ro. Orice card functioneaza atasat la un cont curent, standard sau in cadrul unui pachet. In articol, noi am luat in calcul un cont curent standard. La acest cont curent standard se ataseaza cardul Multicurrency. De fapt, conform precizarilor CEC Bank, nu se plateste comision pentru conturile in alte valute, nu pentru contul curent in lei: "În cazul Visa Multicurrency, pentru operațiunile în lei se folosește contul curent standard. De asemenea, dacă un client deschide conturi curente în alte monede (eur, usd, chf, gpb etc) nu se vor percepe comisioane de administrare ale contului în valută. Conturile în valută vor fi asociate automat cardului Multicurrency și se pot face plăți la comercianți și retrageri în valută, fără conversie valutară. Dacă un client are deja un cont curent simplu pentru care se percepe comision lunar de administrare, în cazul în care va contracta un card Visa Multicurrency, acest cont va fi asociat automat cardului și nu se va mai percepe comision de administrare. În cazul celor care dețin contul curent în cadrul unui pachet de produse și servicii, în funcție de rulajul înregistrat (de exemplu, nu se percepe comision de administrare dacă încasările lunare sunt mai mari decât salariul minim pe economie)."Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCe dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

Topul depozitelor bancare in lei cu cele mai mari dobanzi (actualizat)

Bancile cu cele mai mari dobanzi la depozitele in lei pentru populatie sunt TBI Bank, Intesa, CEC Bank, Eximbank si Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro. Toate cele cinci banci platesc pentru un depozit in lei la termen de un an dobanzi de peste detalii

Recomandarile BNR pentru banci in noul context cu dobanzi mari si riscuri ridicate

Razboiul din Ucraina si explozia preturilor si dobanzilor cresc riscurile de operare ale bancilor, care sunt nevoite sa adopte masuri prudentiale, in principal prin intarirea rezervelor de capital din emiterea de obligatiuni sau din profitul neplatit actionarilor sub forma de detalii

Care sunt bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare?

Rata lunara medie la un credit ipotecar pentru cumpararea unei locuinte este in prezent de 2.156 de lei, comparativ cu 1.196 de lei, cat era in vara anului trecut, conform topului dobanzilor practicate de banci la aceste imprumuturi, realizat de Bancherul.ro, pe baza datelor din detalii

  

Ultimele Comentarii

 • loan lender

  Salutare tuturor, iată o ofertă de împrumut accesibilă, care vă va schimba viața pentru ... detalii

 • Dobanda

  TBI este IFN, Marius, nu ... detalii

 • Lipsa card

  Deși mi s a oprit 30 de lei nu a ajuns cardul fizic comandat.nu mi se pare în regula sa plătesc ... detalii

 • Instant

  Ing este din 21 martie 2023 membru Instant. Revolut nu este. Platile din Revolut in Ing intrau mai ... detalii

 • Inselaciune

  Și eu am fost înșelat tot de aceasta zis ... detalii