BANCI | Stirea Zilei

La ce banca imi fac un card in euro?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2023-02-19 19:01

„Vreau sa-mi fac un card in euro. Ce banca imi recomandati?”, intreaba un cititor.

Pentru a-i oferi un raspuns adecvat, am facut un clasament al comisioanelor practicate de cele 10 banci care au in oferta carduri in euro.

Am luat in calcul urmatoarele tipuri de comisioane:

1. Administrarea lunara a contului aferent cardului: o singura banca, Banca Transilvania (BT), nu are comision lunar de administrare a contului.

La restul bancilor, acesta variaza intre 5,5 lei la CEC Bank si 4 euro la Unicredit sau 20 de lei la BCR.

2. Emiterea unui card in euro: la jumatate dintre cele 10 banci este gratuita emiterea unui card, iar cele mai mari comisioane, de 5 euro, sunt la BCR, Raiffeisen si Alpha Bank.

3. Reinnoirea cardului la expirare: doar 4 banci au aceasta taxa, cea mai costisitoare fiind la BCR si Raiffeisen, de 5 euro.

4. Administrarea lunara a cardului in euro este gratuita la doar 4 banci: CEC Bank, Libra Bank, ING Bank si BCR. Cel mai scump este la BRD: 1 euro lunar.

5. Interogarea soldului de pe card la bancomatul (ATM) propriu, adica al bancii care a emis cardul, este gratuita, cu doua exceptii: BT - 0,1 euro si Credit Europe - 1 leu.

6-7. Interogarea soldului la bancomatele altor banci din Romania si UE este 0 lei doar la Libra Bank si ajunge pana la 1 euro la BT sau 5 lei la Unicredit.

8. Retragerea de numerar la ATM propriu este gratuita doar la CEC Bank. La restul bancilor, comisionul standard este de 0,2% din suma retrasa, dar ajunge la 1,75%, minim 5 euro, la BCR.

9-10. Retragerea banilor la bancomatele altor banci din Romania sau UE (comisioanele sunt identice, conform unei norme europene) este fara comisioane doar la CEC Bank. La celelalte banci, aceasta taxa maxima este de 1,75% din suma retrasa, minim 5 euro, la cardurile BCR.

11-12. Incasarile interbancare, adica de la alte banci, sunt gratuite la 6 banci. Comisionul cel mai ridicat se afla la Raiffeisen: 0,1%, minim 5 lei.

In privinta costurilor, asadar, cele mai ieftine carduri sunt, in ordine, la CEC Bank, Libra Bank, Credit Europe, BT si BRD.

CEC Bank are un card original, Multicurrency, ce poate fi folosit pentru mai multe valute, pe cand la restul bancilor, un card in euro poate fi emis doar aferent unui cont in euro.

Exista, de asemenea, trei banci, BCR, ING si Unicredit, care permit retrageri de numerar in euro la bancomate, dar numai pentru propriii clienti. Comisioanele pornesc de la 0 la BCR, 0,5% la ING si ajung la 2% la Unicredit.

Taguri: UniCredit Bank  comisioane card  BRD Groupe Societe Generale  cont euro  ING Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  Statistici carduri  Banca Comerciala Romana (BCR)  Alpha Bank  CEC Bank  comisioane cont bancar  banca  cont bancar  card euro  carduri de debit  Libra Internet Bank  topuri banci  

Comentarii

Balint
Comisioane Cec Bank
Buna ziua, Cardul Multicurrency de la CEC Bank nu are comision de administrare lunara, consultati siteul https://www.cec.ro/persoane-fizice/carduri-debit/card-euro-visa-multicurrency-online

Vasile Pop Coman
comision card CEC Bank
Nici in tabel nu apare vreun comision de administrare a cardului Multicurrency CEC Bank, ci doar comisionul de administrare a contului la care este atasat cardul.

Balint
Comisioane Cec Bank
Nici contul nu are comision "ZERO comisioane de administrare Nu plătești comision nici pentru card, nici pentru conturile curente în lei, euro sau alte valute, nici pentru CEC app - serviciul de mobile banking"

Vasile Pop Coman - Bancherul.ro
comision cont card Multicurrency
Cred ca ati fost indus in eroare de prezentarea de pe site-ul CEC.ro. Orice card functioneaza atasat la un cont curent, standard sau in cadrul unui pachet. In articol, noi am luat in calcul un cont curent standard. La acest cont curent standard se ataseaza cardul Multicurrency. De fapt, conform precizarilor CEC Bank, nu se plateste comision pentru conturile in alte valute, nu pentru contul curent in lei: "În cazul Visa Multicurrency, pentru operațiunile în lei se folosește contul curent standard. De asemenea, dacă un client deschide conturi curente în alte monede (eur, usd, chf, gpb etc) nu se vor percepe comisioane de administrare ale contului în valută. Conturile în valută vor fi asociate automat cardului Multicurrency și se pot face plăți la comercianți și retrageri în valută, fără conversie valutară. Dacă un client are deja un cont curent simplu pentru care se percepe comision lunar de administrare, în cazul în care va contracta un card Visa Multicurrency, acest cont va fi asociat automat cardului și nu se va mai percepe comision de administrare. În cazul celor care dețin contul curent în cadrul unui pachet de produse și servicii, în funcție de rulajul înregistrat (de exemplu, nu se percepe comision de administrare dacă încasările lunare sunt mai mari decât salariul minim pe economie)."



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii