BANCI | Ultima Ora

Banca Transilvania, nota 10 la comunicarea cu investitorii

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2023-01-31 15:08

Banca Transilvania a obținut rating VEKTOR 10 pentru comunicarea din 2022 cu investitorii și acționarii, în urma evaluării Asociației pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România ( ARIR ), conform unui comunicat al bancii, in care se adauga:

Este a patra oară consecutiv când BT primește rating maxim și se numără printre cele trei companii listate la bursă care au înregistrat acest rezultat de la lansarea VEKTOR, din 2019.

Comunicarea băncii cuprinde platforma Relații investitori, întâlniri online, adunări generale și informări punctuale pe site-ul BVB .

Ce înseamnă VEKTOR

 Este indicatorul performanței în comunicarea cu investitorii pentru companiile din România, listate la Bursa de Valori București, calculat anual.

 Poate fi consultat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti, pe pagina fiecărei companii listate.

 Pentru 2022, rating-ul a fost stabilit pe baza unei analize care are în vedere 12 criterii privind transparența, accesibilitatea și periodicitatea informațiilor pentru investitori și acționari.

Noutăți în metodologie

 ARIR a analizat 100 de companii listate la BVB din Piața Reglementată și, începând cu acest an, inclusiv din piața AeRO.

 Un grup de lucru format din 12 membri au revizuit metodologia VEKTOR pentru Piața Reglementată pe baza unui dialog strâns cu investitorii și analiștii.

Grupul Financiar Banca Transilvania este reprezentat în comisie de Dan Dascăl, Director General Adjunct BT Asset
Management și de Irina Răilean, Head of Research, BT Capital Partners.

Banca Transilvania are peste 40.000 de acţionari, peste 70% capital românesc și 25 de ani pe piața de capital. TLV este cea mai tranzacționată acțiune pe piața principală a Bursei de Valori București în ultimii ani.

Ca membru ARIR, BT contribuie la implementarea celor mai bune practici de transparență, comunicare cu investitorii și guvernanță corporativă, precum și la dezvoltarea sustenabilă a pieței de capital din România.

Despre Banca Transilvania:

Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România și principalul finanțator al economiei, acoperind toate segmentele de clienți și linii de business în sectorul financiar.

Cu o poveste începută în urmă cu aproape 30 de ani, are 20% cotă de piață, 3,8 milioane de clienți, peste 9.200 de angajați, soluții de online banking și 500 de sedii în 180 de localități.

Este cel mai puternic brand bancar românesc, cu un rating de
AAA+, conform Brand Finance Banking (2022). Dincolo de banking, BT dorește să aibă impact pozitiv în România, atât pentru oameni, cât și pentru business și mediu.

Taguri: Banca Transilvania  Bursa de Valori Bucuresti (BVB)  banca  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraEximbank isi schimba numele in Exim Banca Romaneasca

Banca de Export Import a Romaniei – EximBank SA va deveni Exim Banca Romaneasca din 10 mai 2023, modificarea denumirii bancii si schimbarea emblemei bancii fiind aprobate astazi de Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor EximBank, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

ING Bank devine a 10-a banca prin care se pot face plati instant

Începând de astăzi, 20 martie 2023, ING Bank România își îmbogățește portofoliul de servicii de plată inovatoare cu serviciul Plăți Instant, dezvoltat de TRANSFOND, care asigură transferul banilor din contul bancar al plătitorului ȋn cel al detalii

Banca elvetiana Credit Suisse, cu o vechime de 167 de ani, a devenit brusc istorie

Credit Suisse, banca mondiala de importanta sistemica, a 17-a ca marime din Europa, cu o istorie de 167 de ani, a fost preluata UBS, cea mai mare institutie de credit din Elvetia, pentru evitarea unei crize bancare in Europa. Credit Suisse si-a pierdut detalii

Dosarele de dauna Euroins se pot deschide la FGA: care este procedura

Fondul de garantare a asiguraților (FGA) a luat act de Decizia Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) prin care s-a dispus retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii EUROINS Romania Asigurare Reasigurare S.A. și constatarea stării de insolvență a detalii

  

Ultimele Comentarii

 • loan lender

  Salutare tuturor, iată o ofertă de împrumut accesibilă, care vă va schimba viața pentru ... detalii

 • Dobanda

  TBI este IFN, Marius, nu ... detalii

 • Lipsa card

  Deși mi s a oprit 30 de lei nu a ajuns cardul fizic comandat.nu mi se pare în regula sa plătesc ... detalii

 • Instant

  Ing este din 21 martie 2023 membru Instant. Revolut nu este. Platile din Revolut in Ing intrau mai ... detalii

 • Inselaciune

  Și eu am fost înșelat tot de aceasta zis ... detalii