BANCI | Ultima Ora

Banca Transilvania, nota 10 la comunicarea cu investitorii

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2023-01-31 15:08

Banca Transilvania a obținut rating VEKTOR 10 pentru comunicarea din 2022 cu investitorii și acționarii, în urma evaluării Asociației pentru Relații cu Investitorii la Bursă din România ( ARIR ), conform unui comunicat al bancii, in care se adauga:

Este a patra oară consecutiv când BT primește rating maxim și se numără printre cele trei companii listate la bursă care au înregistrat acest rezultat de la lansarea VEKTOR, din 2019.

Comunicarea băncii cuprinde platforma Relații investitori, întâlniri online, adunări generale și informări punctuale pe site-ul BVB .

Ce înseamnă VEKTOR

 Este indicatorul performanței în comunicarea cu investitorii pentru companiile din România, listate la Bursa de Valori București, calculat anual.

 Poate fi consultat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti, pe pagina fiecărei companii listate.

 Pentru 2022, rating-ul a fost stabilit pe baza unei analize care are în vedere 12 criterii privind transparența, accesibilitatea și periodicitatea informațiilor pentru investitori și acționari.

Noutăți în metodologie

 ARIR a analizat 100 de companii listate la BVB din Piața Reglementată și, începând cu acest an, inclusiv din piața AeRO.

 Un grup de lucru format din 12 membri au revizuit metodologia VEKTOR pentru Piața Reglementată pe baza unui dialog strâns cu investitorii și analiștii.

Grupul Financiar Banca Transilvania este reprezentat în comisie de Dan Dascăl, Director General Adjunct BT Asset
Management și de Irina Răilean, Head of Research, BT Capital Partners.

Banca Transilvania are peste 40.000 de acţionari, peste 70% capital românesc și 25 de ani pe piața de capital. TLV este cea mai tranzacționată acțiune pe piața principală a Bursei de Valori București în ultimii ani.

Ca membru ARIR, BT contribuie la implementarea celor mai bune practici de transparență, comunicare cu investitorii și guvernanță corporativă, precum și la dezvoltarea sustenabilă a pieței de capital din România.

Despre Banca Transilvania:

Banca Transilvania este cea mai mare bancă din România și principalul finanțator al economiei, acoperind toate segmentele de clienți și linii de business în sectorul financiar.

Cu o poveste începută în urmă cu aproape 30 de ani, are 20% cotă de piață, 3,8 milioane de clienți, peste 9.200 de angajați, soluții de online banking și 500 de sedii în 180 de localități.

Este cel mai puternic brand bancar românesc, cu un rating de
AAA+, conform Brand Finance Banking (2022). Dincolo de banking, BT dorește să aibă impact pozitiv în România, atât pentru oameni, cât și pentru business și mediu.

Taguri: Banca Transilvania  Bursa de Valori Bucuresti (BVB)  banca  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraBanca Transilvania a accelerat cresterea in 2023, majorandu-si profitul cu 20%, la aproape 3 miliarde lei

Banca Transilvania a anuntat rezultatele financiare obtinute in 2023, an in care a accelerat cresterea reusind majorarea profitului net, la nivel de grup, cu 20%, la aproape 3 miliarde de lei. Banca a atras 623.000 de clienti noi in 2023, numarul total al detalii

Banca Transilvania isi sfatuieste clientii cum sa evite fraudele online

Banca Transilvania vine cu o serie de recomandări pentru clienții săi, pentru evitarea tentativelor de fraudă online, pe fondul creșterii numărului acestora atât la nivel național, cât și internațional, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Obiectivul detalii

Sase banci iti arata numele persoanei careia-i trimiti bani, pentru prevenirea fraudelor

In aplicatiile de mobile banking sau internet banking ale unui numar sase banci poti vedea si numele persoanei careia-i trimiti banii, nu doar banca la care are contul, o masura pentru prevenirea fraudelor. Cele sase banci sunt CEC Bank, ING, Libra Bank, First detalii

La CEC Bank, platile instant se fac automat, iar comisionul scade la 2,8 lei pentru sume sub 500 de lei

CEC Bank a anuntat ca din 14 februarie platile instant in lei se fac automat, iar comisionul scade la 2,8 lei online si 7 lei la ghiseu, pentru sume mai mici de 500 de lei: "Din 14 februarie 2024, poți face plăți instant mai simplu și la costuri mai detalii

  

Ultimele Comentarii

 • lening aanbod

  Hoi Wij bieden alle leningen aan van 30.000 tot 10.000.000 euro met een lage rente van 2% zonder ... detalii

 • O întrebare

  Cum pot scoate banii mei profit din tranzacții cu bitcoin blocați în blockain să nu mai trimit ... detalii

 • Tema

  Bună ziua am solicitat un împrumut de bani și mi sa cerut o anumita taxa de 250 lei .as vrea sa ... detalii

 • Aplicația mybrdmobile

  Aplicația nu merge .A fost instalată și reinstalată de vreo 4 ori.( pe iPhone 13).Apare sigla ... detalii

 • Actoalizare date

  Nu pot să-mi actualizez datele ... detalii