BANCI | Stirea Zilei

Cu cat s-a scumpit un credit ipotecar?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-11-22 06:04

Costul unui credit ipotecar pentru cumpararea unei locuinte a crescut cu 2,5 procentuale in acest an, dupa ce Banca Nationala a Romanei (BNR) a majorat dobanda mult mai mult, cu 4,75 puncte, de la 2% in ianuarie la 6,75% in noiembrie.

Concret Dobanda Anuala Efectiva (DAE), indicatorul pentru costul total al unui imprumut, care include atat dobanda, cat si comisioanele, a crescut de la o medie de 5,75% la inceputul anului la 8,3% in prezent.

Calculele au fost realizate analizand ofertele de credite ipotecare noi cu dobanzi standard, fara reduceri conditionate de incasarea salariului sau incheierea unei asigurari de viata.

Ce inseamna o crestere de dobanda cu 2,5 puncte

La un credit ipotecar in valoare de 250.000 de lei (50.000 de euro) pe 25 de ani, cu o DAE de 7%, rata lunara este in jurul a 1730 de lei.

Acelasi imprumut, cu o dobanda cu 2,5 puncte mai mare, adica 9,5%, rata lunara este mai mare cu aproape 400 de lei, respectiv 2.120 de lei.

Care sunt cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la un credit ipotecar sunt ING, CEC Bank si Garanti BBVA, conform topului realizat de Bancherul.ro, pe baza datelor site-ului de specialitate Calculatordecredite.ro.

Creditele cu dobanda variabila sunt cele mai ieftine, intre care se intercaleaza un singur credit cu o dobanda fixa pe o perioada de trei ani, de la BRD.

Creditele cu dobanzi fixe pe perioade mai lungi au dobanzi mult mai ridicate: intre 8% si 11%.

Astfel, creditele ipotecare cu dobanzi fixe pe 5 ani au DAE cuprinsa intre 8,19% si 10,98%.

La BRD gasim o dobanda fixa pe o perioada de 8 ani, cu DAE de 9,11%, precum si o dobanda fixa pe toata perioada, cu DAE de 11,29%, cea mai ridicata dintre toate ofertele de credite.

Taguri: UniCredit Bank  BRD Groupe Societe Generale  credite ipotecare  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  Alpha Bank  Garanti BBVA  CEC Bank  Banca Romaneasca  Credit Europe Bank  banca  dobanzi credite ipotecare  Vista Bank  DAE (Dobanda Anuala Efectiva) credite ipotecare  credite pentru locuinte  credite imobiliare  topuri banci  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii