EUROPA | Educatie financiara

Decizia BCE privind majorarea dobanzii la 2%, pe intelesul tuturor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-10-30 10:32

Banca Centrala Europeana (BCE) a publicat o informare pe intelesul tuturor privind decizia de majorare la 2% a dobanzii de referinta pentru zona euro:

Ce am decis

Am majorat din nou ratele dobânzilor, cu 0,75 puncte procentuale

Procedăm astfel pentru a reduce inflația, care se menține mult prea ridicată. Vor urma și alte majorări ale ratelor, care vor depinde de modul în care anticipăm evoluția economiei și a inflației.

Am ajustat și alte instrumente ale noastre

Pentru a contribui la combaterea inflației, am redus atractivitatea pentru bănci a programului nostru țintit de creditare.

Ce se intampla in economie?

Inflația se situează la niveluri mult prea înalte și se va menține ridicată o perioadă

Se înregistrează scumpiri în întreaga economie. Prețurile foarte ridicate ale produselor energetice reprezintă în continuare motivul principal al acestei evoluții.

Problemele legate de ofertă cunosc o ameliorare, dar încă alimentează creșterea prețurilor. Și cursul de schimb a determinat intensificarea inflației, scumpind importurile.

Economia va consemna o încetinire în lunile următoare...

Această temperare se va manifesta probabil până la finele acestui an și în prima parte a anului 2023. Inflația ridicată, problemele legate de aprovizionarea cu gaze naturale și preocupările cu privire la viitor determină populația să cumpere mai puțin și firmele să își reducă producția.

... în pofida numărului ridicat de persoane ocupate

Șomajul este încă scăzut și sunt create noi locuri de muncă. Pe măsură ce economia încetinește însă, această situație s-ar putea modifica.

Și creșterea economiei mondiale este mai lentă

Perspectivele sunt mai incerte, îndeosebi din cauza războiului ruso-ucrainean. Băncile centrale din întreaga lume majorează, de asemenea, ratele dobânzilor pentru a combate inflația.

Sursa: BCE

Taguri: Banca Centrala Europeana (BCE)  Educatie financiara  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiaraBlocarea profitului din criptomonede in Blockchain este o metoda de frauda online

"Cum pot scoate banii mei profit din tranzacții cu bitcoin blocați în blockain să nu mai trimit bani înainte că mam săturat de minciuni și înșelat, vă mulțumesc de înțelegere și aștept răspuns", intreaba un cititor. "La fel prescriu mai detalii

Geolocalizarea, o masura de protectie impotriva fraudelor luata de ING Bank

ING Bank adopta o masura de protectie impotriva fraudelor online si cu cardul, in premiera pe piata bancara din Romania: geolocalizarea. Prin acest nou serviciu, disponibil in aplicatia Home Bank, ING detecteaza tranzactiile bancare facute de fraudatori, cu detalii

Mama mea de 74 de ani a facut 10 credite la IFN-uri si acum are de platit dobanzi de 4.000 de lei din pensia de 2.300 de lei. Ce pot sa fac?

„Mama mea, in varsta de 74 de ani, cu afectiuni neuronale nediagnosticate legal (pentru ca refuza un control ce ar putea duce la internarea ei, are 9 pisici de crescut) m-a anuntat ca a contractat peste 10 credite de la 10 IFN-uri si are de platit 4.000 de lei pe luna doar dobanzi din detalii

Am luat 38 de milioane de la Credit Prime si platesc in fiecare luna 13 milioane. E normal?

„Buna ziua am luat 38 de milioane de la credit prime și plătesc pe fiecare luna 13 milioane ce banca este asta am salariu de 2300 eu din ce mai trăiesc am un copil mic nu se gândesc Ei vor să plătesc atât mult nu se poate așa ceva sincer eu in 24 de luni detalii

  

Ultimele Comentarii