EUROPA | Educatie financiara

Decizia BCE privind majorarea dobanzii la 2%, pe intelesul tuturor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-10-30 10:32

Banca Centrala Europeana (BCE) a publicat o informare pe intelesul tuturor privind decizia de majorare la 2% a dobanzii de referinta pentru zona euro:

Ce am decis

Am majorat din nou ratele dobânzilor, cu 0,75 puncte procentuale

Procedăm astfel pentru a reduce inflația, care se menține mult prea ridicată. Vor urma și alte majorări ale ratelor, care vor depinde de modul în care anticipăm evoluția economiei și a inflației.

Am ajustat și alte instrumente ale noastre

Pentru a contribui la combaterea inflației, am redus atractivitatea pentru bănci a programului nostru țintit de creditare.

Ce se intampla in economie?

Inflația se situează la niveluri mult prea înalte și se va menține ridicată o perioadă

Se înregistrează scumpiri în întreaga economie. Prețurile foarte ridicate ale produselor energetice reprezintă în continuare motivul principal al acestei evoluții.

Problemele legate de ofertă cunosc o ameliorare, dar încă alimentează creșterea prețurilor. Și cursul de schimb a determinat intensificarea inflației, scumpind importurile.

Economia va consemna o încetinire în lunile următoare...

Această temperare se va manifesta probabil până la finele acestui an și în prima parte a anului 2023. Inflația ridicată, problemele legate de aprovizionarea cu gaze naturale și preocupările cu privire la viitor determină populația să cumpere mai puțin și firmele să își reducă producția.

... în pofida numărului ridicat de persoane ocupate

Șomajul este încă scăzut și sunt create noi locuri de muncă. Pe măsură ce economia încetinește însă, această situație s-ar putea modifica.

Și creșterea economiei mondiale este mai lentă

Perspectivele sunt mai incerte, îndeosebi din cauza războiului ruso-ucrainean. Băncile centrale din întreaga lume majorează, de asemenea, ratele dobânzilor pentru a combate inflația.

Sursa: BCE

Taguri: Banca Centrala Europeana (BCE)  Educatie financiara  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiaraCum fac refinantarea cardului Cetelem?

"Am făcut refinanțare ptr achitarea cardului Cetelem și îmi zic de 2 săptămâni că bani nu au ajuns în cont.Le-am trimis și dovada și nimic tot așa zic că nu au ajuns bani", se plange un cititor. RASPUNS Cetelem, detinuta de detalii

Ce pot sa patesc daca nu mai platesc creditul din Germania?

"Buna ziua….am un credit făcut in Germania de 25000€ și cam de 7 luni nu este plătit….eu am lăsat bani de rata cuiva dar abia akm am aflat ca nu a fost plătit creditul….momentan sunt in România…..ce pot sa patesc?mentionez ca eu nu ma mai detalii

Ce pot sa fac daca mi s-au furat de pe cardul Raiffeisen 22.000 de lei?

"Mi s-au furat 22 000 lei de pe card, banca Raiffeisen m-a trimis la politie si dupa un an si 4 luni am primit raspuns ca dosarul de frauda are autor necunoscut. Banca nu ma despagubeste zice ca este din vina mea. Ce sa fac in acesata situatie? Cui sa ma mai adresez?", intreaba un detalii

Cum imi instalez pe telefon aplicatia OTP Bank?

Cum accesez serviciul de internet banking/mobile banking al OTP Bank, denumit OTPdirekt – SmartBank? intreaba un cititor. Iata pasii care trebuie urmati pentru instalarea aplicatiei OTP Bank, conform informatiilor publicate de banca: 1. Descarcă detalii

 Profil de Bancher

Toate Profilele

 

Ultimele Comentarii