BANCI | Stirea Zilei

Care sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-06-30 16:18

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le găsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Românească, Garanti BBVA și CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un număr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 bănci.

Cea mai mică Dobânda Anuală Efectivă (DAE), indicatorul pentru costul total al unui credit, o are creditul acordat de Banca Transilvania: 7,35%. DAE este calculata pentru un credit în valoare de 23.000 de lei pe 5 ani.

Creditul BT are o dobânda variabila, formată dintr-o marja fixa a băncii, de 5,25%, la care se adauga IRCC (Indicele de Referință pentru Creditele Consumatorilor), de 1,86% în prezent, indice care se modifica o data la trei luni, în funcție de evoluția pieței interbancare.

IRCC urmează sa crească din luna iulie, urmand tendința indicelui ROBOR, după ce Banca Națională a României (BNR) a majorat dobânda de politica monetară la 3,75%, pentru a contracara creșterea inflației, ajunsa la 14,5%.

A doua cea mai mică DAE la credite este la BCR, dobânda fiind însă fixa, fără modificări pe parcursul perioadei de creditare: 9,91% pe an, un nivel apropiat de cel practicat de Banca Românească, care are tot o dobânda fixa.

Top 4 banci cu dobanzi mici, de pana la 10%, la credite

1. Banca Transilvania


2. BCR


3. Banca Romaneasca


4. Garanti BBVA

Cinci bănci (BCR, Banca Românească, Garanti BBVA și First Bank) au dobânzi fixe la credite mai mici decat dobânzile variabile de la alte bănci, precum OTP Bank, Idea Bank sau Alpha Bank.

Cele mai ieftine cinci credite de consum au DAE între 7 și 10%, în timp ce la polul opus, dobânzile cele mai mari sunt între 15% și 20%, la Unicredit, Alpha Bank, Raiffeisen, Patria Bank și ING Bank.

Media DAE la cele 23 de credite analizate este 13,15%, în crestere cu doar în jur de un punct procentual, la 12,32%, fata de începutul acestui an.

Taguri: UniCredit Bank  First Bank  Patria Bank  BRD Groupe Societe Generale  credite de consum  ING Bank  dobanzi credite nevoi personale  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  credite noi  Alpha Bank  Garanti BBVA  reclamatie banca  CEC Bank  dobanzi credite  Banca Romaneasca  Idea Bank  banca  Vista Bank  credit online  credite nevoi personale  DAE credite nevoi personale  Libra Internet Bank  imprumut  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiBancile au obtinut un profit record in prima jumatate a anului 2022

Sistemul bancar romanesc a raportat un profit record in prima jumatate a anului 2022, datorita majorarii importate a activelor, in special credite acordate firmelor si populatiei, in timp ce rata creditelor neperformante este in scadere, conform datelor statistice furnizate de Banca detalii

Cererile pentru amanarea ratelor la credite, conform OUG 90/2022, se pot trimite pana in 29 august

Luni, 29 august, este ultima zi in care se mai pot trimite la banci si IFN-uri cereri pentru amanarea ratelor la credite, conform OUG 90/2022. Ratele la credite se pot amana pe o perioada de pana la 9 luni, prin prelungirea perioadei de creditare cu numarul de detalii

Care banci au cele mai mari dobânzi la depozitele în lei pentru persoane fizice?

Bancile cu cele mai mari dobânzi la depozitele în lei pentru persoane fizice sunt Intesa, CEC Bank și Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat în calcul cele mai importante 16 bănci românești. (vezi detalii

CSALB nu recomanda amanarea ratelor la credite

Recomandarea CSALB către consumatori este să apeleze doar în ultimă instanță la amânarea plății ratelor la credit. Amânarea vine cu costuri suplimentare, la care se adaugă imprevizibilitatea situației economice din momentul reluării detalii

  

Ultimele Comentarii