BANCI | Ultima Ora

ROBOR: 5,5%, EURIBOR: - 0,4%. Ce bine ca am credit in euro!

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-05-13 10:53

"Ce bine ca am credit in euro! Daca-l aveam in lei, acum as fi avut probleme, cu ROBOR-ul la peste 5%, in timp ce Euribor-ul este -0,4%", se bucura un cititor.

L-am intrebat daca nu este afectat, in schimb, de cursul valutar leu/euro. "Deloc, a raspuns el. Am aceeasi rata de ani buni".

Cursul de schimb leu/euro a crescut in ultimul an (aprilie 2021-aprilie 2022) cu doar 2 bani, de la 4,92 lei/euro la 4,94 lei/euro, adica 0,4%.

in timp ce ROBOR la 3 luni a urcat de la 1,5% la 5,5%, cu patru puncte puncte procentuale, adica de peste trei ori mai mult.

Rata la un credit ipotecar de 50.000 de euro (250.000 de lei) pe 30 de ani a crescut intr-un an cu 600 de lei, de la 1.300 de lei, cand dobanda era 4,7%, la 1900 de lei in prezent, cu o dobanda mai mare cu patru puncte, respectiv 8,7%.

In cazul unui credit in euro, rata a ramas aproape neschimbata in ultimul an (ca de altfel in ultimii cinci ani), cu EURIBOR la 3 luni negativ, in jurul a -0,4%, fata de -0,5% in 2021, in timp ce cursul a crescut nesemnificativ.

Creditele sunt obtinute acum aproape exclusiv in lei, dupa ce Banca Nationala a Romaniei (BNR) le-a restrictionat (in realitate, se poate spune ca le-a interzis) din 2012, cu scopul de a proteja populatia fata de riscul valutar.

Iata insa ca riscul dobanzii este acum mult mai mare decat cel valutar, pe cand riscul valutar s-a dovedit, de fapt, a fi aproape inexistent.

In  ultimii cinci ani, cursul euro/leu a crescut cu doar 0,36 de bani, de la 4,56 lei/euro in 2017 la 4,92 lei/euro in 2021, adica aproape 8%. 

 

Taguri: credite ipotecare  credite de consum  curs BNR  Banca Nationala a Romaniei (BNR)  dobanzi credite nevoi personale  ROBOR  credite firme  credite noi  curs de schimb valutar  curs EURO/RON  dobanzi credite  credite online IFN-uri  banca  dobanzi credite ipotecare  credite IFN  credit online  credite Prima Casa  credite nevoi personale  credite pentru locuinte  credite imobiliare  imprumut  EURIBOR  Credite IMM  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraROBOR: 5,5%, EURIBOR: - 0,4%. Ce bine ca am credit in euro!

"Ce bine ca am credit in euro! Daca-l aveam in lei, acum as fi avut probleme, cu ROBOR-ul la peste 5%, in timp ce Euribor-ul este -0,4%", se bucura un cititor. L-am intrebat daca nu este afectat, in schimb, de cursul valutar leu/euro. "Deloc, a raspuns el. Am aceeasi rata de ani detalii

First Bank si-a sporit semnificativ profitul

First Bank raportează un profit de 57,1 milioane de lei pentru anul 2021, o creștere semnificativă față de perioada similară precentă, conform unui comunicat al bancii, in care se adauga: Veniturile operaționale nete ale băncii au crescut cu 7% față detalii

BNR a majorat dobanda la 3,75%, peste estimarile analistilor

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat dobanda de politica monetara cu 0,75 puncte, la 3,75%, mai mult decat estimarile analistilor, care asteptau o crestere de o jumatate de punct. Decizia a fost determinata de majorarea inflatiei, precum si de deciziile de detalii

CEC App este noua aplicatie de mobile banking a CEC Bank

CEC Bank a relansat aplicația de mobile banking sub un nume nou - CEC App și cu un design modern, îmbunătățit și funcționalități noi: creditare online. Din Mobile Banking se pot contracta credite de nevoi personale, printr-un flux scurt, fără documente suplimentare detalii

  

Ultimele Comentarii