BANCI | Profil

Banca Transilvania plateste dividende in numerar pentru 40.000 de actionari

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-04-28 18:22

- BT va acorda dividende din profitul anului trecut cu un randament de 5%

- Actionarii au decis componenta Consiliul de Administratie pentru mandatul 2022 – 2026


Banca Transilvania va acorda actionarilor dividende in numerar de 800 de milioane de lei din profitul de 1,8 miliarde lei obtinut in 2021, ca urmare a deciziei Adunarii Generale a Actionarilor (AGA), anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

In cadrul AGA din 28 aprilie a.c., actionarii au ales noul Consiliul de Administratie (CA) pentru mandatul 2022 – 2026.

Horia Ciorcila, fondator si Presedinte CA, a primit al saselea mandat consecutiv.

Sub coordonarea noului Consiliul de Administratie, BT tinteste pozitia de lider in toate segmentele de activitate, crestere organica, noi achizitii, continuarea digitalizarii si cresterea sinergiei dintre companiile Grupului Financiar Banca Transilvania.

Dividende in numerar pentru peste 40.000 de actionari

800 de milioane de lei, reprezentand aproximativ 45% din profitul anului 2021, vor fi distribuiti ca dividend de BT.

Dividendul brut/actiune este de aproximativ 0,12 lei, echivalentul unui randament de 5%. Ex-date este 3 iunie a.c., iar data platii dividendelor este 16 iunie a.c.

Banca Transilvania isi va majora capitalul social prin emisiunea a 765 milioane de actiuni cu valoarea nominala de 1 leu, prin incorporarea rezervelor constituite din profitul net al anului 2021. Vor fi acordate aproximativ 12 actiuni gratuite la 100 actiunidetinute la data de inregistrare.

Consiliul de Administratie BT pentru urmatorii patru ani: mandate noi si doi membri noi

Horia Ciorcila, fondator si Presedinte al Consiliului de Administratie din 2002, a primit al saselea mandat consecutiv.

Patru membri CA au obtinut un nou mandat din partea actionarilor: Thomas Grasse, Ivo Gueorguiev, Mirela Bordea si Vasile Puscas. Consiliul de Administratie are, de asemenea, doi membri noi, Lucyna Stanczak-Wuczynska si Florin Predescu Vasvari.

Sub coordonarea Consiliului de Administratie care isi incheie mandatul in aprilie a.c., Banca Transilvania a marcat o serie de rezultate remarcabile:

- A devenit cea mai mare banca din Romania;

- Cota de piata a crescut de la 16,4% la 19,6%;

- Numarul de clienti a ajuns de la 2,8 milioane la 3,6 milioane;

- Capitalizarea bursiera a ajuns la 16,3 miliarde lei (3,3 miliarde euro, la 31.12.2021) de la 9,6 miliarde lei (2,1 miliarde euro, la 31.12.2018);

- A achizitionat alte doua banci, Bancpost si Idea::Bank, precum si companii din alte domenii (leasing, credite de consum, asigurari si pensii private): ERB Leasing, ERB Retail Services, Idea::Leasing, Idea::Broker de Asigurare si Certinvest Pensii. De asemenea, BT si Grupul Tiriac au semnat un acord de achizitie a companiei Tiriac Leasing (ianuarie a.c.), iar finalizarea tranzactiei este in prezent supusa aprobarii autoritatii competente.

BT a incheiat anul 2021 cu cifre peste media pietei in ceea ce priveste creditarea si volumele operationale. Cresterea volumului de operatiuni si reducerea costului riscului au contribuit la inregistrarea unui profit net de aproape 1,8 miliarde lei, +48,9% fata de 2020. Activele bancii au ajuns la 125 miliarde lei, +21% fata de 2020, crestere generata de ascensiunea creditarii.

Banca Transilvania si-a propus pentru acest an un profit net de 2,1 miliarde lei, cu 18% peste nivelul castigului de anul trecut.

 

Taguri: Banca Transilvania  banca  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilCEC Bank acorda RAAL Bistrita un credit garantat de EximBank

CEC Bank a acordat grupului industrial RAAL din Bistrița, unicul producător de sisteme de răcire local și unul dintre principalii exportatori români, o finanțare de 5 milioane de euro pentru susținerea activității curente, cu garanție emisă de EximBank, în cadrul schemei de detalii

Eximbank: profil de banca si prezentare la finalul anului 2021

Banca de Export-Import a României - EximBank S.A. („EximBank”), a fost înfințată în anul 1992, find o instituție specializată prin care se derulează activități de susținere a mediului de afaceri românesc și a tranzacțiilor internaționale prin detalii

Credite online cu dobanda de 1.000% de la Simplu Credit

IFN-ul Simplu Credit a anuntat ca acorda credite online cu o Dobanda Anuala Efectiva (DAE) de aproape 1.000% pe an (989,07%), de aproape 100 de ori mai mare decat la un credit bancar, unde DAE este in jurul a 10% pe an. COMUNICAT DE PRESĂ Simplu Credit lansează detalii

Alpha Bank acorda credite prin programele IMM Prod, Garant Construct, Rural Invest si Innovation

Alpha Bank România se alătură celor patru noi programe guvernamentale ce au ca principale priorități dinamizarea producției locale, susținerea construcțiilor inclusiv în zona „green”, stimularea productivității și competitivității în domeniul detalii

  

Ultimele Comentarii