RECLAMATII BANCI | Educatie financiara

Am luat un credit de 100 de lei cu 0% dobanda de la Hora Credit si am ajuns la o datorie de 2.000 de lei. Ce pot sa fac?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-03-18 10:49

"Dupa ce am luat un credit de 100 de lei fara dobanda de la Hora Credit, am ajus la o datorie de aproape 2.000 de lei.

Prima data am luat 100 de lei si i-am platit dupa 5 zile fara dobanda.

A doua zi dupa ce am platit cei 100 de lei, am luat inca 210 lei si am platit dupa 9 zile 252 de lei. In aceeasi zi am mai luat 500 de lei si dupa 15 zile am platit 660 de lei. In aceeasi zi am luat alti 670 de lei si dupa 15 zile am platit 885 de lei.

Ziua urmatoare am luat inca 720 de lei si dupa 11 zile am platit 893 de lei. In aceeasi zi, 26 aprilie, am luat 870 de lei, pe care nu i-am mai putut plati, pentru ca la data scadenta, in 9 mai, adica dupa 12 zile, ar fi trebuit sa platesc o dobanda de 243 de lei si o penalitate de inca 243 de lei, in total 1.357 de lei.

Pentru a prelungi termenul de rambursare a imprumutului trebuia sa achit 487 de lei.
Acum, am de platit in total 1984 de lei.
Ce pot sa fac?", intreaba un cititor, la Reclamatiibanci.ro.

Raspuns ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,

Ati ajuns sa va supraindatorati la Hora Credit din cauza a 3 practici ale acestui IFN, care pot fi considerate abuzive:

1. Creditul cu 0% dobanda, o momeala pentru cei care nu stiu ca nimic nu este gratis si ca orice se plateste, deseori cu varf si indesat.

2. Dobanda foarte mare practicata de Hora Credit. Astfel, Dobanda Anuala Efectiva (DAE), indicatorul pentru costul total al unui credit, care include atat dobanzile, cat si comisioanele, ajunge la cifra astronomica de aproape 70.000 (saptezeci de mii) % pe an! (vezi foto cu informatiile publicate pe site-ul Hora Credit).

De exemplu, pentru un credit de 10.000 de lei, va trebui sa platesti intr-un an aproape 70.000 de lei. Costul acestui credit de la Hora Credit este de 7.000 de ori mai mare decat un credit de nevoi personale de la o banca!

3. Prelungirea duratei de creditare de catre Hora Credit, pentru cei care au intarzieri la credite (vezi foto) inseamna de fapt cresterea substantiala a costului creditului si implicit valoarea datoriei, care in final, cum a fost cazul dumneavoastra, ajunge atat de ridicata incat nu mai poate fi platita de oameni, care sunt raportati la Biroul de Credit si eventual executati silit.

Asa ati patit si dumneavoastra: ati inceput cu 100 de lei fara dobanda, dupa care ati imprumutat tot mai mult, ati prelungit perioada de rambursare pana ati ajuns la o suma imposibil de platit.

Daca apreciati ca nu ati fost constient de aceste practici ale Hora Credit si considerati ca nu ati fost informat adecvat in privinta costurilor creditului, prelungirii duratei de rambursare si consecintele neplatii, puteti face o plangere la Hora Credit.

Reclamatia la Hora Credit o puteti trimite prin email la adresa: info@horacredit.ro sau la telefoanele +40 318 10 10 72 și +40 318 18 18 18.

Daca nu sunteti multumit de raspunsul la reclamatia primita de la Hora Credit, puteti sa faceti o reclamatie la Protectia Consumatorilor (ANPC), pe site-ul ANPC.ro, la acest link: https://reclamatii.anpc.ro/Reclamatie.aspx

Sfatul meu este insa sa incercati o intelegere amiabila cu Hora Credit, cu ajutorul CSALB (Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor din domeniul Bancar), pe site-ul CSALB.ro sau la numarul scurt 021.94.14

Vezi aici raspunsul integral

Ai probleme cu bancile sau IFN-urile? Scrie-ne aici  si te ajutam!

 

Taguri: credite de consum  dobanzi credite nevoi personale  dobanzi credite  credite online IFN-uri  Reclamatiibanci.ro  credite IFN  credit online  credite nevoi personale  DAE credite nevoi personale  reclamatie IFN  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiaraCe este mai bine: schimbarea ROBOR cu IRCC sau refinantarea creditului cu dobanda fixa?

„Este o solutie buna trecerea de la ROBOR la IRCC in condtiile in care IRCC-ul are o altă perioadă de ajustare și este o medie ponderată care în trei luni de zile ajunge foarte aproape de media ROBOR-ului de la perioada la care ne raportăm? Oare solutia cea mai buna nu ar fi detalii

Hora Credit nu vrea sa-mi inchida linia de credit, daca nu platesc dobanda. E legal?

„Bună ziua. Am o întrebare. Ieri, duminica seara, am făcut o solicitare la Hora Credit pentru un împrumut de 300 RON. M-am trezit cu o linie de credit aprobata de 2000 de lei. Astăzi am sunat la ei sa o închid – nu aveam nevoie de linie de detalii

Pot face schimbarea ROBOR cu IRCC la un credit ING?

"Buna ziua,
Va rog, daca se poate sa ma ajutati cu un raspuns.
Am un credit prima casa iar banca ING refuza trecerea de la Robor la IRCC.
Imi tot comunica faptul ca singura solutie este refinantarea, iar acest lucru nu il doresc deoarece dureaza mult detalii

Daca schimb ROBOR cu IRCC voi fi raportat la Biroul de Credit si nu voi mai putea lua alt credit timp de 4 ani?

"Buna ziua, Citind informatiile de pe acest site cu privire la posibilitatea schimbarii indicelui ROBOR cu IRCC in cazul unui credit de tipul Prima Casa, am depus o cerere intr-o agentie bancara. Consilierul bancar mi-a spus ca procedura implica o cerere de detalii

  

Ultimele Comentarii