BANCI | Stirea Zilei

Numarul de clienti ai bancilor romanesti, neschimbat in ultimii 7 ani

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-12-15 18:57

Numarul de clienti ai bancilor romanesti a ramans neschimbat pe parcursul ultimilor sapte ani, conform unui sondaj realizat de Consiliul Concurentei printre primele 10 banci romanesti.

Concluzia este surprinzatoare, in conditiile dezvoltarii economice a tarii si implicit a veniturilor populatiei, care ar trebui sa determine o crestere a numarului de persoane care sa-si incaseze veniturile.

Astfel, sondajul arata ca primele 10 banci au in jur de 18 milioane de clienti, cu o mica variatie pozitiva in 2018, dar in scadere in urmatorul an, nivel mentinut pe parcursul ultimilor ani, inclusiv in 2021.

Conform statisticilor Bancii Mondiale privind incluziunea financiara, in jur de 60% dintre persoanele mature din Romania, cu varsta de peste 15 ani, detineau un cont bancar in 2017. (vezi aici detalii)

In Romania exista in jur de 16 milioane de persoane mature cu varsta de peste 15 ani, conform INS, ceea ce inseamna ca numarul conturilor bancare ar trebui sa fie in jurul a doar 9,6 milioane.

Daca luam in considerare ca fiecare persoana detine conturi la doua banci, rezulta ca numarul total al clientilor bancilor este in jurul a 18 milioane.

Ramane un semn de intrebare de ce nu creste numarul clientilor bancilor direct proportional cu dezvoltarea economica a tarii si daca nu cumva migratia este si in acest caz principalul responsabil pentru aceasta necunoscuta.

Taguri: banca  cont bancar  Consiliul Concurentei  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii