BANCI | Stirea Zilei

Numarul de clienti ai bancilor romanesti, neschimbat in ultimii 7 ani

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-12-15 18:57

Numarul de clienti ai bancilor romanesti a ramans neschimbat pe parcursul ultimilor sapte ani, conform unui sondaj realizat de Consiliul Concurentei printre primele 10 banci romanesti.

Concluzia este surprinzatoare, in conditiile dezvoltarii economice a tarii si implicit a veniturilor populatiei, care ar trebui sa determine o crestere a numarului de persoane care sa-si incaseze veniturile.

Astfel, sondajul arata ca primele 10 banci au in jur de 18 milioane de clienti, cu o mica variatie pozitiva in 2018, dar in scadere in urmatorul an, nivel mentinut pe parcursul ultimilor ani, inclusiv in 2021.

Conform statisticilor Bancii Mondiale privind incluziunea financiara, in jur de 60% dintre persoanele mature din Romania, cu varsta de peste 15 ani, detineau un cont bancar in 2017. (vezi aici detalii)

In Romania exista in jur de 16 milioane de persoane mature cu varsta de peste 15 ani, conform INS, ceea ce inseamna ca numarul conturilor bancare ar trebui sa fie in jurul a doar 9,6 milioane.

Daca luam in considerare ca fiecare persoana detine conturi la doua banci, rezulta ca numarul total al clientilor bancilor este in jurul a 18 milioane.

Ramane un semn de intrebare de ce nu creste numarul clientilor bancilor direct proportional cu dezvoltarea economica a tarii si daca nu cumva migratia este si in acest caz principalul responsabil pentru aceasta necunoscuta.

Taguri: banca  cont bancar  Consiliul Concurentei  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCe pot sa fac daca banca sau IFN-ul nu-mi raspunde la o reclamatie?

Atunci cand ai o problema cu banca sau IFN-ul si nu poti sa o rezolvi, fie pentru ca nu primesti raspuns la reclamatie, fie pentru ca acesta nu te multumeste, solutia este sa te adresezi CSALB (Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul detalii

Indicele IRCC pentru creditele in lei cu dobanda variabila creste usor, la 1,17%

IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor), indicatorul care face parte din componenta dobanzilor variabile la creditele in lei, alaturi de marja fixa a bancii, creste putin, la 1,17%, de la 1,08%, de la 1 ianuarie 2022. IRCC este relevant pentru creditele noi in lei cu detalii

Numarul de clienti ai bancilor romanesti, neschimbat in ultimii 7 ani

Numarul de clienti ai bancilor romanesti a ramans neschimbat pe parcursul ultimilor sapte ani, conform unui sondaj realizat de Consiliul Concurentei printre primele 10 banci romanesti. Concluzia este surprinzatoare, in conditiile dezvoltarii economice a tarii si implicit a veniturilor detalii

La care banci cumparam/vindem euro la cel mai bun curs de schimb valutar?

Daca vreti sa cumparati euro de la ghiseul unei banci, cel mai bun curs de schimb valutar il gasiti la CEC Bank (4,9900 lei pentru 1 euro), singura banca la care cotatia euro/leu se afla inca sub 5 lei. (vezi foto) Alte trei banci vand 1 euro cu fix 5 lei: Banca Transilvania detalii

  

Ultimele Comentarii