BANCI | Stirea Zilei

Numarul de clienti ai bancilor romanesti, neschimbat in ultimii 7 ani

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-12-15 18:57

Numarul de clienti ai bancilor romanesti a ramans neschimbat pe parcursul ultimilor sapte ani, conform unui sondaj realizat de Consiliul Concurentei printre primele 10 banci romanesti.

Concluzia este surprinzatoare, in conditiile dezvoltarii economice a tarii si implicit a veniturilor populatiei, care ar trebui sa determine o crestere a numarului de persoane care sa-si incaseze veniturile.

Astfel, sondajul arata ca primele 10 banci au in jur de 18 milioane de clienti, cu o mica variatie pozitiva in 2018, dar in scadere in urmatorul an, nivel mentinut pe parcursul ultimilor ani, inclusiv in 2021.

Conform statisticilor Bancii Mondiale privind incluziunea financiara, in jur de 60% dintre persoanele mature din Romania, cu varsta de peste 15 ani, detineau un cont bancar in 2017. (vezi aici detalii)

In Romania exista in jur de 16 milioane de persoane mature cu varsta de peste 15 ani, conform INS, ceea ce inseamna ca numarul conturilor bancare ar trebui sa fie in jurul a doar 9,6 milioane.

Daca luam in considerare ca fiecare persoana detine conturi la doua banci, rezulta ca numarul total al clientilor bancilor este in jurul a 18 milioane.

Ramane un semn de intrebare de ce nu creste numarul clientilor bancilor direct proportional cu dezvoltarea economica a tarii si daca nu cumva migratia este si in acest caz principalul responsabil pentru aceasta necunoscuta.

Taguri: banca  cont bancar  Consiliul Concurentei  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiProfitul bancilor, in crestere cu 42%

Profitul net al bancilor romanesti a crescut cu 42% comparativ cu anul precedent, la 10,8 miliarde lei, in primele trei trimestre din 2023, conform indicatorilor publicati de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Imbunatatirea castigurilor s-a datorat cresterii detalii

Restructurarea creditelor, principala soluție în negocierile consumatori-bănci prin CSALB

Restructurarea creditelor a fost principala rezolvare găsită de consumatori și bănci în urma negocierilor desfășurate în acest an în cadrul Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB), conform unui detalii

Procese cu bancile incepute in instanta, finalizate amiabil la CSALB

Numărul proceselor dintre consumatori și bănci este la cel mai scăzut nivel din 2015, anul înființării Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB), anunta institutia intr-un comunicat, in care adauga: Dacă în perioada 2015 - detalii

Comparatie intre dobanzile la creditele ipotecare din Spania si Romania

„Doar in Romania dobanda ajunge sa fie 150% din totalul cerut”, este de parere un cititor: „Nu inteleg cum poate sa fie o rata lunara 169 ron iar dobanda 1660 ron, serios , locuiesc in spania 140.000 euro pe 30 ani iar la rata de 435€ aprox 169€ e detalii

  

Ultimele Comentarii