BANCI | Stirea Zilei

Dobanda creditelor de nevoi personale, in scadere la 12,23%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-04-25 21:19

Dobanda Anuala Efectiva (DAE) la creditele de nevoi personale a scazut in luna aprilie la 12,23%, de la 12,49% cat era in luna martie, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat in calcul 23 de astfel de imprumuturi din oferta unui numar de 13 banci.

Clasamentul include doar dobanzile standard pentru imprumuturi, nu cele din cadrul unor oferte speciale sau promotii, precum incasararea salariului intr-un cont al bancii sau incheierea unei asigurari de viata.

Numarul bancilor care acorda credide de nevoi personale a scazut de la 14 luna anterioara la 13 in aceasta luna, pentru ca Libra Internet Bank nu mai are in ofera astfel de imprumuturi pentru persoane fizice, ci doar pentru clientii persoane fizice din categoria profesiilor liberale (medici, asistenti medicali, notari, avocati, contabili, IT-isti, arhitecti, farmacisti), conform precizarilor furnizate de banca.

Bancile cu cele mai ieftine credite

Creditele cu cele mai mici dobanzi continua sa fie cele din oferta Bancii Transilvania, atat in varianta cu dobanda fixa, cat si variabila, care se modifica la fiecare trei luni, in functie de evolutia Indicelui de Referinta pentru Creditele Consumatorilor (IRCC).

Astfel, cea mai mica DAE, indicatorul pentru costul total al unui imprumut, care include atat dobanda, cat si comisioanele, este 7,68%, la creditul cu dobanda variabila a Bancii Transilvania.

DAE este calculata pentru un imprumut in valoare de 23.000 de lei, pe o perioada de 5 ani. In acest caz (la creditul cu cea mai mica dobanda de la Banca Transilvania), rata lunara este 460 de lei iar sumata totala de rambursat la finalul perioadei de creditare (suma imprumututa plus ratele lunare) este 27.599 de lei.

Pe podiumul celor mai ieftine credite de consum se mai afla, alaturi de Banca Transilvania, urmatoarele banci: Banca Romaneasca, cu ambele tipuri de credite, atat cu dobanda fixa, cat si variabila (valori intre 9,64% si 9,91%) si BCR, cu DAE de 9,91%.

De altfel, cele trei banci sunt singurele dintre cele 13 cu DAE sub pragul de 10%.

Alte banci cu dobanzi mici la creditele de nevoi personale sunt Garanti BBVA (DAE - 10,3% cu dobanda variabila si 10,92% cu dobanda fixa), CEC Bank (DAE - 11,18% cu dodanda variabila), ING Bank (DAE - 11,75% cu dobanda fixa) si OTP Bank (DAE - 12,04% cu dobanda fixa).

Taguri: UniCredit Bank  First Bank  Patria Bank  BRD Groupe Societe Generale  IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor)  credite de consum  ING Bank  dobanzi credite nevoi personale  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  Alpha Bank  Garanti BBVA  CEC Bank  dobanzi credite  Banca Romaneasca  Idea Bank  Credit Europe Bank  banca  Vista Bank  credite nevoi personale  DAE credite nevoi personale  Libra Internet Bank  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiLa ce banca imi fac un card de alocatie?

„Vreau un card pe care sa primesc doar alocatia copilului. La care banca e cel mai convenabil?”, intreaba o cititoare.  Pentru incasarea alocatiei copilului pe un card bancar, trebuie sa va deschideti cont cu card atasat la o banca (nu e nevoie de un card anume, detalii

BNR: riscurile financiare s-au intensificat

Riscurile la adresa stabilității financiare s-au intensificat de la data Raportului anterior, ca urmare a creșterii incertitudinilor privind evoluțiile economice și financiare, pe fondul accentuării tensiunilor geopolitice și continuării războiului din Ucraina, precum detalii

BNR majoreaza dobanda la 7%, dar ROBOR-ul nu va mai creste

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat dobanda de politica monetara cu un sfert de punct, la 7%, in consens cu anticiparile analistilor, pentru a stavili cresterea inflatiei. Decizia nu va afecta insa si dobanzile pietei interbancare (ROBOR), considera detalii

Dobanda IRCC la credite a crescut de la 4,06% la 5,71%

Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor (IRCC) valabil pentru creditele noi in lei cu dobanda variabila acordate in primul trimestru din 2023 a crescut la 5,71%, fata de 4,06% cat era in precedentele trei luni. Majorarea indicelui de dobanda a fost detalii

  

Ultimele Comentarii