BANCI | Stirea Zilei

Dobanda creditelor de nevoi personale, in scadere la 12,23%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2021-04-25 21:19

Dobanda Anuala Efectiva (DAE) la creditele de nevoi personale a scazut in luna aprilie la 12,23%, de la 12,49% cat era in luna martie, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat in calcul 23 de astfel de imprumuturi din oferta unui numar de 13 banci.

Clasamentul include doar dobanzile standard pentru imprumuturi, nu cele din cadrul unor oferte speciale sau promotii, precum incasararea salariului intr-un cont al bancii sau incheierea unei asigurari de viata.

Numarul bancilor care acorda credide de nevoi personale a scazut de la 14 luna anterioara la 13 in aceasta luna, pentru ca Libra Internet Bank nu mai are in ofera astfel de imprumuturi pentru persoane fizice, ci doar pentru clientii persoane fizice din categoria profesiilor liberale (medici, asistenti medicali, notari, avocati, contabili, IT-isti, arhitecti, farmacisti), conform precizarilor furnizate de banca.

Bancile cu cele mai ieftine credite

Creditele cu cele mai mici dobanzi continua sa fie cele din oferta Bancii Transilvania, atat in varianta cu dobanda fixa, cat si variabila, care se modifica la fiecare trei luni, in functie de evolutia Indicelui de Referinta pentru Creditele Consumatorilor (IRCC).

Astfel, cea mai mica DAE, indicatorul pentru costul total al unui imprumut, care include atat dobanda, cat si comisioanele, este 7,68%, la creditul cu dobanda variabila a Bancii Transilvania.

DAE este calculata pentru un imprumut in valoare de 23.000 de lei, pe o perioada de 5 ani. In acest caz (la creditul cu cea mai mica dobanda de la Banca Transilvania), rata lunara este 460 de lei iar sumata totala de rambursat la finalul perioadei de creditare (suma imprumututa plus ratele lunare) este 27.599 de lei.

Pe podiumul celor mai ieftine credite de consum se mai afla, alaturi de Banca Transilvania, urmatoarele banci: Banca Romaneasca, cu ambele tipuri de credite, atat cu dobanda fixa, cat si variabila (valori intre 9,64% si 9,91%) si BCR, cu DAE de 9,91%.

De altfel, cele trei banci sunt singurele dintre cele 13 cu DAE sub pragul de 10%.

Alte banci cu dobanzi mici la creditele de nevoi personale sunt Garanti BBVA (DAE - 10,3% cu dobanda variabila si 10,92% cu dobanda fixa), CEC Bank (DAE - 11,18% cu dodanda variabila), ING Bank (DAE - 11,75% cu dobanda fixa) si OTP Bank (DAE - 12,04% cu dobanda fixa).

Taguri: UniCredit Bank  First Bank  Patria Bank  BRD Groupe Societe Generale  IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor)  credite de consum  ING Bank  dobanzi credite nevoi personale  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  Alpha Bank  Garanti BBVA  CEC Bank  dobanzi credite  Banca Romaneasca  Idea Bank  Credit Europe Bank  banca  Vista Bank  credite nevoi personale  DAE credite nevoi personale  Libra Internet Bank  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCreditele noi acordate de banci ating maxime istorice, in ciuda crizei COVID-19

Valoarea creditelor noi in lei acordate de banci populatiei si firmelor a atins in luna martie un record istoric, in ciuda restrictiilor de circulatie si socializare impuse de criza COVID-19, arata datele statistice publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Astfel, totalul detalii

Dobanda creditelor de nevoi personale, in scadere la 12,23%

Dobanda Anuala Efectiva (DAE) la creditele de nevoi personale a scazut in luna aprilie la 12,23%, de la 12,49% cat era in luna martie, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat in calcul 23 de astfel de imprumuturi din oferta unui numar de 13 banci. Clasamentul include doar detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Cardurile de credit emise de CEC Bank, Libra Bank si Idea Bank au cele mai mici dobanzi dintre ofertele celor 14 banci luate in calcul in clasamentul realizat de Bancherul.ro. Dobanzile practicate de cele trei banci se incadreaza intre 13% la CEC Bank, 14% la Libra Bank si 19% la Idea detalii

Dobanzile pentru un descoperit de card (overdraft) variaza intre 10% si 17%

Dobanzile pentru un credit tip descoperit de card/cont (overdraft) practicate de un numar de 10 dintre cele mai importante banci variaza intre 10% si aproape 17% pe an, conform topului realizat de Bancherul.ro, pe baza informatiilor publicate de banci. Cea mai mica dobanda pentru un detalii

  

Ultimele Comentarii